Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πού θα δοκιμάσετε καλή δημιουργική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα;

7 Απριλίου 2017 18:47
Πού θα δοκιμάσετε καλή δημιουργική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα;

Δεν αποχωρίζεστε την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν θα λέγατε όχι και σε λίγο… δημιουργικό παιχνίδι με τις κλασικές συνταγές; Επτά αθηναϊκά εστιατόρια πειραματίζονται με τα παραδοσιακά φαγητά και τις εγχώριες πρώτες ύλες, δημιουργώντας μενού με πρωτότυπα πιάτα… with a twist, και μας ετοιμάζουν σούπερ γεύματα που κυμαίνονται στα 15-25€ το άτομο.

Βόλτα
Ιπποθοντιδών 10, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 9172

Η αίσθηση της ελληνικής ταβέρνας και οι λαϊκές και ρεμπέτικες μουσικές «παντρεύονται» στην Βόλτα με την μαμαδίσια, αλλά πρωτότυπη κουζίνα. Εδώ απολαμβάνουμε κλασικές πρώτες ύλες σε ευφάνταστα πιάτα, όπως τσιζκέικ ντομάτας, τυρομπαλάκια με μυρωδικά και σκόρδο, κοτόπουλο μαστίχας, κόκκινη κρεμμυδόσουπα, νηστίσιμα μπιφτέκια οσπρίων με πράσινη σαλάτα, λουκάνικα από κουνέλι, χοιρινό με κεδρόμυλο και άλλα ωραία, συνοδεία κρασιού, που δε θα σας στοιχίσουν πάνω από 15-20€ το άτομο.



Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο



Σε έναν όμορφο χώρο στο Μεταξουργείο, και στα τραπεζάκια που απλώνονται όσο παίρνει να καλοκαιριάζει στο πλακόστρωτο της πλατείας, η κουζίνα των Σεϋχελλών, μας σερβίρει χορταστικά «δημιουργικά» πιάτα. Από παπαρδέλες ολικής άλεσης με βουβαλίσιο καβουρμά και ρεβίθια φούρνου με λιαστή ντομάτα, μέχρι μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, ριζότο με μανιτάρια, γιουβέτσι με λαυράκι σχάρας και ορεκτικά με εκλεκτά ελληνικά τυριά, αποκλείεται να μη βρείτε συνταγή που να σας εκπλήξει ευχάριστα. Ο λογαριασμός μαζί με κρασί κυμαίνεται στα 18-20€ το άτομο.

Κούβελος
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ: 21 1405 2418



Στην όμορφη αυλή του, σε μια ήσυχη γειτονιά ανάμεσα στο Κουκάκι και τα Άνω Πετράλωνα που θυμίζει παλιά Αθήνα, ο Κούβελος μας στρώνει τραπέζι με ελληνικές νοστιμιές με μικρά twists. Οι σαλάτες «λούζονται» με βινεγκρέτ βασιλικού, ξινομυζήθρα και τριμμένη ντομάτα, η καπνιστή μελιτζάνα με σκορδόλαδο, οι κολοκυθοκεφτέδες συνδυάζουν την φέτα με το πεκορίνο Αμφιλοχίας, τα τυροπιτάκια έχουν… τέσσερα τυριά, οι λαχανοντολμάδες γίνονται… μαρουλοντολμάδες και τα μπιφτέκια πλάθονται από τρεις διαφορετικούς κιμάδες και ζυμώνονται με ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Λεύκες
Λεωφόρος Γαλατσίου 100, τηλ: 2102924458



Σε μια γοητευτική μονοκατοικία με έναν υπέροχο κήπο στο Γαλάτσι, οι Λεύκες ποντάρουν στην καλή ελληνική κουζίνα και ο σεφ Τάσος Ντούμας πρωτοτυπεί με συνταγές που συνεχώς ανανενώνονται. Η τυροκαυτερή έχει κεφίρ και μαυροκέρασο, η κοτοσαλάτα «παντρεύεται» με αβοκάντο, η μπριζόλα λούζεται με σάλτσα λεμονιού, τα κεμπαπάκια συνδυάζονται με σπιτικό πουρέ μελιτζάνας, στο κριθαρότο «τρυπώνουν» το αχλάδι και η γκοργκοντζόλα και από τον ξυλόφουρνο βγαίνουν ζύμες με τσορίθο Δράμας και κεφτεδάκια με μετσοβόνε. Για ένα καλό γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Tirbouson
Κωνσταντινουπόλεως 104, Γκάζι, τηλ: 2103410107



Σε έναν βιομηχανικό, αλλά πολύχρωμο και άκρως παιχνιδιάρικο χώρο δίπλα στις γραμμές του τρένου, το Tirbouson σερβίρει πιατάκια με δημιουργικές εκδοχές τοπικών συνταγών, μαζί με κρασί από μια λίστα έντεκα εκλεκτών ετικετών. Στο μενού βρίσκουμε σαγανάκι φέτας με ουζομέλι και δύο είδη σουσαμιού, χωριάτικες τηγανητές πατάτες με σος tirbouson, κοτόπουλο με κασέρι και πιπεριά σε λεπτή μπόλια αρνιού, βίδες με καπνιστό κοτόπουλο και κατσικίσιο τυρί, σουτζουκάκια πλασμένα με γλυκό κρασί, μύδια με πράσο και ξύσμα λεμονιού και άλλα ευφάνταστα μεζεδάκια. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 18-20€ το άτομο.

Αγορά
Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6426238



Σε έναν κλασικό, στιλάτο χώρο δίπλα στον σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων, η Αγορά γεμίζει τα τραπέζια με κλασικά – αλλά σε δημιουργικούς συνδυασμούς – πιάτα σε τεράστιες μερίδες. Στα πιο ενδιαφέροντα πιάτα συγκαταλέγονται οι πένες ολικής άλεσης με καπνιστή μελιτζάνα, καυτερό μπούκοβο και πέρλες φρέσκιας μοτσαρέλας, μπούτι κοτόπουλου γεμιστό με μανούρι Θράκης σε κρούστα μπέικον με πουρέ πατάτας, σολομό με κριθαρότο από μελάνι σουπιάς και ορεκτικά όπως αυγά καγιανά με φέτα Καλαβρύτων και καπνιστό σύγκλινο ή ψητό μανούρι με μαρμελάδα τομάτας και άγρια ρόκα. Θα βρείτε επίσης αρκετές επιλογές μεσογειακής κουζίνας με επιρροές από την Ιταλία και την Ισπανία. Παραγγείλτε με φειδώ και ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Ριφιφί
Μπενάκη 29, Εξάρχεια, τηλ: 2103300237

Σε έναν φωτεινό, όμορφο χώρο στα Εξάρχεια, που σιγά-σιγά βγάζει και τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο, απολαμβάνουμε κλασικά πιάτα και κρεατονοστιμιές με δημιουργικές πινελιές στο γαρνίρισμα. Το μπιφτέκι έρχεται με τηγανητό αυγό, η σπαλομπριζόλα για δύο άτομα περιχύνεται με σάλτσα από σκόρδο και δεντρολίβανο και συνοδεύεται από αντιναχτές πατάτες, το σουβλάκι κοτόπουλου συνοδεύεται από πέστο ρόκας και πολέντα, ο χοιρινός λαιμός ψήνεται στο φούρνο με σάλτσα βαλσάμικου και μαύρης σταφίδας και συνοδεύεται από πουρέ πορτοκαλιού, καρότου και τζίντζερ, ενώ τα ζυμαρικά έρχονται με κιμά από μανιτάρια. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Πηγή: In2life.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share