Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Ψ...art: Αυτό είναι το μυστικό μας στέκι για φρέσκο ψάρι στο Γκάζι!

7 Ιανουαρίου 2018 09:57
Ψ...art: Αυτό είναι το μυστικό μας στέκι για φρέσκο ψάρι στο Γκάζι!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-icon instagram
Το ότι άνοιξε εστιατόριο με ψάρι στο Γκάζι ήταν από μόνο του είδηση! Κι έτσι ένα ηλιόλουστο μεσημεράκι που ονειρευόμουν τσιπουροκατάσταση και θαλασσινούς μεζέδες, -το επιβάλλει άλλωστε τώρα και η σαρακοστή- έφτασα στην Κωνσταντινουπόλεως, δίπλα στις γραμμές του τρένου!Σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο που αποπνέει μια κλασική αίγλη και αστική αύρα παλιάς Αθήνας, συνάντησα τον Αρτέμη, από το όμορφο νησί της Σαντορίνης!


Εδώ αποφάσισε πριν περίπου ένα χρόνο να στρώσει τα λευκά του καλοσιδερωμένα τραπεζομάντηλα και να φτιάξει ένα εστιατόριο θαλασσινών!

Τόσο το όνομά του μαγαζιού, όσο και το μενού του αποδεικνύει ότι εδώ οι λάτρεις της ψαρογαγίας θα βρουν τον... μάστορά τους!

Μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά (ανάλογα με το τι πέφτει στα δίχτυα των ψαράδων), ενώ δεν λείπουν τα ντελικάτα σεβίτσε, το καρπάτσιο λαυράκι, η αχινοσαλάτα κι αν είστε τυχεροί μια μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα όστρακα (ανάμεσά τους και πετροσωλήνες!!)!
Από τα μεγάλα παράθυρα έμπαιναν οι αναζωογονητικές ακτίνες του ήλιου (το μόνο αρνητικό που βρήκαν είναι ότι δεν μπορεί να βάλει τραπέζια έξω-τι κρίμα!!) και εγώ δεν έχασα την ευκαιρία να παραγγείλω ένα ελαφρύ τσιπουράκι -δικής τους παραγωγής- συνοδεία τίμιας και γευστικής σαρδελίτσας (το ψήσιμο τα σπάει), τηγανιτό γαυράκι, αλλά και μερακλήδικους μεζέδες όπως αυτή η γευστικότατη πέρκα (αλίπαστη) ενώ από το τραπέζι δεν έλειπαν βραστά χόρτα και απαλή φάβα Σαντορίνης!

Αυτό βέβαια για το οποίο φημίζεται ήδη το Ψ...art είναι τα ολοζώντανα μπαρμπούνια του και φυσικά η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που είναι η μπαρμπουνομακαρονάδα!

Όσο για τις τιμές, ευχάριστη έκπληξη!
Θα το επισκεφθώ ξανά σύντομα!

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα 118 54
Τηλέφωνο: 21 0346 6896
Καθημερινά 13:00 - 01:00

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share