Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Almyra: Όταν μύρισε... θάλασσα στην Κηφισιά!

28 Νοεμβρίου 2016
Almyra: Όταν μύρισε... θάλασσα στην Κηφισιά!

Από τον Μπάμπη Δούκα
([email protected])

Ότι δεν είμαι και ο μεγαλύτερος fan του ψαριού και των θαλασσινών γενικότερα είναι γεγονός. Χαίρομαι όμως όταν σε κάποιες κουζίνες της Αθήνας γίνεται τόσο σωστή και προσεγμένη δουλειά, που με αναγκάζει πολλές φορές να αναθεωρήσω τις γευστικές μου προτιμήσεις. Μια από τις κουζίνες αυτές λοιπόν είναι σίγουρα του εστιατορίου Almyra, που εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο έχει κάνει την εμφάνισή του στα βόρεια προάστια και την Κηφισιά. Και μπορεί να βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα, καταφέρνει όμως να σου βγάλει αυτό που σημαίνει το όνομά του.

Αρχικά, ο χώρος του Almyra θα σε κάνει να νιώσεις άνετα και οικεία. Μια σάλα ντυμένη στα λευκά, γήινα χρώματα να βάζουν διάφορες πινελιές και πολλά χαρακτηριστικά αντικείμενα αποτελούν τα στοιχεία του ντεκόρ. Πριν πάρουν τη σκυτάλη τα πιάτα του εστιατορίου για να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Ξεκινώντας με λευκή και μαύρη ταραμοσαλάτα και συνεχίζοντας με ένα ποτήρι κακαβιά, σε μια από τις πιο αυθεντικές εκδοχές της γνήσιας ψαρόσουπας, έχεις καταλάβει ακριβώς τι παίζει αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Όσο για την σαλάτα, προτίμησε την Κυκλαδίτικη (όνομα και πράγμα) με ντοματίνια, κάππαρη Άνδρου και θυμάρι, που δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως... κλείνει μέσα της όλο το Αιγαίο! Συνεχίζοντας το ταρτάρ από ψάρι ημέρας (φαγκρί στην συγκεκριμένη περίτπωση) με lime και σχοινόπρασο αλλά και ένα θαυμάσιο μαστιχωτό χταπόδι, καραμελωμένο και... ξαπλωμένο πάνω σε φάβα Σαντορίνης αποτελούν δυο πραγματικά αξιόλογες επιλογές.

Πιάτα που με προετοίμασαν για -δίχως υπερβολή- ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχω δοκιμάσει τελευταία σε fish restaurant: Την μπουγάτσα θαλασσινών με γλυκιά κολοκύθα, μύδια, γαρίδα Αμφιλοχίας, μύδια και φρέσκα μυρωδικά. Τόσο σε έμπνευση όσο και εκτέλεση, μια έξοχη συνταγή που δύσκολα μπορεί να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι εξαιρετικές επιλογές σε όστρακα και ψάρι, ενώ αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Στα plus, ειδικά για τους... αρχάριους, το γεγονός πως στο μενού είναι "σημαδεμένα" τα must taste πιάτα του εστιατορίου και -πιστέψτε με- η καθοδήγηση είναι πολύ σωστά διαμορφωμένη ώστε να εγγυάται το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα.

Info

Ελαιών 54, Κηφισιά, τηλ. 210 6205925

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βγαλμένες από παλιά ελληνική ταινία: 5 ιστορικές και ρετρό ταβέρνες της Αθήνας που σε ταξιδεύουν σε ένα... νόστιμο παρελθόν!

Από τις γειτονιές του Τόκυο… στο Κολωνάκι: Mια ιαπωνική gastropub που ξέρει πώς να σε κερδίσει

Προσιτή πολυτέλεια στο κέντρο της Αθήνας: To ολοκαίνουριο ξενοδοχείο- στολίδι της πρωτεύουσας! (Photos)

Ο Τραβόλτα είναι παντός καιρού και... μερακλής: Μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της πόλης

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share