10 μέρη με πραγματικά καταπληκτική πίτσα στην Αθήνα! Το AthensMagazine.gr δοκίμασε και σου προτείνει!
Είσαι λάτρης της πίτσας; Είμαστε εδώ για σένα!
Πού θα φας την πίτσα που σου αξίζει στην Αθήνα; Το AthensMagazine.gr σου βρήκε 10 μέρη όπου το αγαπημένο έδεσμα είναι πραγματικό... masterpiece!
Το Capanna διδάσκει πώς δένει η μελιτζάνα με την ντομάτα, πόσα αλλαντικά χωράνε σε μια pizza και πόσο υπέροχο μπορεί να είναι ένα πιάτο με 3 μόλις υλικά.
Δείτε περισσότερα εδώ
Αγαπηµένο στέκι στην πολυσύχναστη Αγίας Ειρήνης και καθόλου τυχαία, αφού πρόκειται για ένα καινοτόµο θεµατικό µπαρ που παραδίδει... µαθήµατα µεσογειακών γεύσεων µε έµφαση στην ιταλική κουζίνα. Το concept παίρνει σάρκα και οστά σε έναν χώρο τεσσάρων επιπέδων, όπου τα πάντα θυµίζουν, φυσικά, σχολείο...
To ευφάνταστο decor µε αµερικανικά θρανία, καθίσµατα-«ξύστρες», σχολικές καρέκλες, έναν µαυροπίνακα, αναλόγιο, ένα µεγάλο τραπέζι-«βιβλίο» και άλλα ακόµα αποτελούν ένα άκρως καλαίσθητο περιβάλλον που ξυπνάει µνήµες στους µεγαλύτερους και οικεία αίσθηση στους µικρότερους! Εδώ από το πρωί απολαµβάνουµε αρωµατικά ροφήµατα και καφέ και αργότερα τις προτάσεις του εξαιρετικού εποχιακού µενού, επιµέλειας της οµάδας Food Gang, µε ορεκτικά, σαλάτες, pasta, κριθαρότο –δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτό µε τα θαλασσινά σε αφρό αστακού µε άρωµα ούζου– και, φυσικά, pizza, για την οποία άλλωστε φηµίζεται!
Δείτε περισσότερα εδώ
Ένα... ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο -με μακρόχρονη όμως παράδοση από τις προηγούμενες γενιές- συναντά κάποιος μια ανάσα από τη λεωφόρο Συγγρού. Το Pizzeria Dei Fratelli μπορεί να μετρά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, οι άνθρωποί του όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της πεντανόστιμης κουζίνας της γειτονικής χώρας: Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, τα αδέρφια Νίκος και Σάββας, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους ανοίγοντας το Pizzeria Dei Fratelli. Η οικογενειακή παράδοση ξεκίνησε από τον πατέρα τους, Αλκιβιάδη , το 1965, όπου με ελάχιστα περισσότερα από τις οικογενειακές του συνταγές, φεύγει από την Ελλάδα με προορισμό τις Η.Π.Α..Εκεί, αρχικά μοιράστηκε τις συνταγές του με τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας το πρώτο από τα τρία εστιατόρια του.
Δείτε περισσότερα εδώ
Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.
Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.
Δείτε περισσότερα εδώ
Αν δε σου το πουν δε θα το ανακαλύψεις εύκολα, όμως θα σε ανταμείψει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικές γεύσεις του! Ο λόγος για την αυθεντική ναπολετάνικη trattoria Nanninella στην οδό Πελοποννήσου στην Αγία Παρασκευή. Ο Μarcello, o ιδιοκτήτης και chef αποτελείο χαρακτηριστικό παράδειγμα Ιταλού. Γοητευτικός, θορυβώδης, γελαστός με αυτό το σπαστό accent στα ελληνικά που μοιάζει βγαλμένο από ταινία! Μισά ιταλικά, μισά ελληνικά μας υποδέχεται στο ζεστό εσωτερικό χώρο. Καρό τραπεζομάντιλα σε γήινα χρώματα, χαμηλός φωτισμός, κάδρα ασπρόμαυρα στον τοίχο με διάσημους Ιταλούς που έγραψαν ιστορία και μουσική στο φόντο να συνοδεύει τη μυρωδιά από το φρεσκοτσιγαρισμένο σκόρδο... "A casa d'Irene si canta si ride...". Κατάλογος μικρός, απλός και τόσο ιταλικός. Τα υλικά γνωστά, οι συνδυασμοί μαγικοί... Παρμεζάνα, ρόκα, ντοματίνια, παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και προσούτο.
Δείτε περισσότερα εδώ
Εάν θες να νιώσεις για λίγο πως... βρίσκεσαι στη δεκαετία του '50 στη νεοϋρκέζικη Little Italy, ή σε κάποιο σκοτεινό στενό της Νάπολης, όπου μπορεί να γίνει... φόνος στο διπλανό τραπέζι που παίρνεις το δείπνο σου... σαν να αναβιώνεις σκηνικό βγαλμένο μέσα από ταινία (αλά "Νονός"), τότε το Cosa Nostra, θα σου προσφέρει αυτή τη μυστηριακή ατμόσφαιρα...
Στημένο... κινηματογραφικά, παίρνει επάξια τον τίτλο του αυθεντικού ιταλικού μαφιόζικου εστιατορίου. Το ασπρόμαυρο δάπεδο, τα αυθεντικά vintage αντικείμενα, τα τραπέζια με τα καρό υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, οι κόκκινες κουρτίνες που σε "κρύβουν" από τον έξω κόσμο, αλλά και η old time classic μουσική σε ήχους... Frank Sinatra ή Dean Martin, είναι κάτι παραπάνω από... επιβλητικά.
Δείτε περισσότερα εδώ
Τι συμβαίνει όταν η ναπολιτάνικη κουζίνα συναντά την ελληνική παράδοση; Η απάντηση έρχεται με τον πιο απολαυστικό τρόπο στο νέο concept «Margherita Pizza Artigianale» του Χρήστου Σοκόλη (Fresh, Food Concepts) στη Νέα Ερυθραία.
Δείτε περισσότερα εδώ
Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω! Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου.
Το Napolitivo λοιπόν μπήκε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης το καλοκαίρι, δίνοντας την απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όσους αρέσκονται να κάνουν τη βόλτα τους στο Φάληρο: Πού θα φάω καλά στην Μαρίνα Φλοίσβου;
Δείτε περισσότερα εδώ
Μια πεντανόστιμη εξερεύνηση στα άδυτα της ιταλικής κουζίνας σού αποκαλύπτει τις πιο λαχταριστές πτυχές της! Στην trattoria της Γλυφάδας και την όμορφη βεράντα της -ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου- πίτσα και pasta αγγίζουν τη γαστρονομική τελειότητα. Ο ζεστός χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο, σε κάνει εξαρχής να αισθανθείς οικεία, πριν... προσγειωθούν στο τραπέζι σου τα θεσπέσια δημιουργήματα της ιταλικής κουζίνας. Τα πιάτα εδώ είναι πάντοτε μαγειρεμένα σωστά, τα υλικά ολόφρεσκα, ενώ το μενού διαθέτει μια πολύ πλούσια ποικιλία. Στα plus οι γενναιόδωρες μερίδες, η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής, αλλά και το ταχύτατο και ευγενικό service.
Δείτε περισσότερα εδώ
Αρώματα σημαίνει το όνομά του και ειδικά αυτά που σχετίζονται με έναν βοτανικό κήπο. H πρώτη βερμουτερία της Αθήνας λοιπόν είναι γεγονός και τη συναντάμε στο εντυπωσιακό Odori! Eδώ πέρα από ποτά και cocktail θα βρεις και εξαιρετική πίτσα!
Δείτε περισσότερα εδώ