Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Δουράµπεης Oyster: Μύρισε... θάλασσα στο Ψυχικό!

13 Νοεμβρίου 2016
Δουράµπεης Oyster: Μύρισε... θάλασσα στο Ψυχικό!

Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])


Ρεπορτάζ - κείμενα: Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Γιώργος Παπαχατζής ([email protected]), Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]) / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου

***Ρεπορτάζ από το περιοδικό BEST IN TOWN ATHENS, που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΔΩ

Το όνοµα που ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο στην Αθήνα από το 1932 µε τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή φέρνει εδώ και δύο χρόνια τώρα τη θάλασσα στο πιάτο µας... στην καρδιά του Νέου Ψυχικού! Έτσι, λοιπόν, η ιστορία συνεχίζεται στο Δουράµπεης Oyster σε έναν πολύ µοντέρνο χώρο που αναδεικνύεται µέσα από το υπέροχο αίθριο, τα ξύλινα γλυπτά και τη βιτρίνα που είναι γεµάτη... φρέσκα ψάρια αλλά και φρούτα της θάλασσας.

Η φρεσκάδα και τα αρώµατα ιωδίου είναι διάχυτα σε ένα προσεγµένο µενού µε προτάσεις σε σούπες, θαλασσινά και οστρακοειδή, µε κοινό παρονοµαστή την εποχικότητα, τις καθαρές γεύσεις και την απλότητα. Η µαρινάτη καραβιδόψιχα, το καρπάτσιο τόνου ή γαλάζιου καρχαρία και η πεσκανδρίτσα φρικασέ γνωρίζουν δόξα και τιµές!

Οι γνώστες δεν κρύβουν την αδυναµία τους και στην ξακουστή γαριδόσουπα που καθιέρωσε ο παππούς Γιώργος Δουράµπεης. Υποδειγµατική και η λίστα µε τα ελληνικά κρασιά και µια µικρή γκάµα γαλλικών και τα ευγενή παλαιωµένα αποστάγµατα.

Ο επίλογος γράφεται γλυκά, µε αποκορύφωµα τη µαρέγκα µε βανίλια παγωτό και φράουλα και τους αφράτους λουκουµάδες µε µέλι – το πρώτο εστιατόριο που το καθιέρωσε ως επιδόρπιο πριν από 30 χρόνια!

Info

Καθηµερινά 12:00-00:30 (η κουζίνα).

Αδριανείου 37, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6710100

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share