Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νοσταλγικές γεύσεις στα Πετράλωνα: Ένα ιστορικό κτήριο του Μεσοπολέµου στα Πετράλωνα μεταμορφώθηκε σε ένα θαυμάσιο μεζεδοπωλείο

2 Φεβρουαρίου 2016
Νοσταλγικές γεύσεις στα Πετράλωνα: Ένα ιστορικό κτήριο του Μεσοπολέµου στα Πετράλωνα μεταμορφώθηκε σε ένα θαυμάσιο μεζεδοπωλείο

Από την Κατερίνα Ρίγκου Φωτογραφίες Σοφία Τιμοθέου

Στην πολυσυζητηµένη οδό της Τρώων, σε ένα ιστορικό κτήριο της εποχής του Μεσοπολέµου... πριν από σχεδόν 2 χρόνια κατέφθασε η Nόνα, ένα παραδοσιακό µεζεδοπωλείο στηριγµένο απόλυτα στη φιλοσοφία που προδίδει και το όνοµά του.

Όλα, από τη διακόσµηση µέχρι την κουζίνα, µας γυρνούν πίσω στο χρόνο, σε οικογενειακές στιγµές, µε σεµεδάκια, ταπετσαρίες, ρετρό πλακάκια, ξύλινα παραθυρόφυλλα, vintage διακοσµητικά και εξίσου οικεία και σπιτικά εδέσµατα, µε σερβίτσια που θαρρείς ότι έβγαλε από το ντουλάπι η γιαγιά... Ο χώρος, όπως και οι ολόφρεσκες, χειροποίητες και νοστιµότατες επιλογές του καταλόγου, προκαλούν νοσταλγία.

Στην ανοιχτή κουζίνα ετοιµάζονται –από εξαιρετικές πρώτες ύλες µε ονοµασία προέλευσης– όλα τα καλούδια του µενού,... ορεκτικά όπως η φέτα σαγανάκι (µε καλαµποκάλευρο), χειροποίητα ντολµαδάκια (µε φύλλο από την Κρήτη), φρεσκοκοµµένες πατάτες, τα εκλεκτά καλοψηµένα ελληνικά κρέατα, αλλά και οι λίγες εξαιρετικές θαλασσινές προτάσεις, που, εκτός καταλόγου, ο chef Χρήστος Λαβαζός θα µας φτιάξει µε ό,τι φρέσκο µικρό ψάρι έχει βρει στην αγορά!

Αν τώρα προσθέσουµε το εξαιρετικό κρασί από τα Μεσόγεια, την παρεΐστικη διάθεση, τα επίσης handmade γλυκά (υπέροχα αυτά του κουταλιού...), τις πραγµατικά value for money τιµές και τη µεγάλη αυλή µε την οροφή που ανοίγει, καταλαβαίνουµε γιατί το Νόνα έχει ήδη γίνει στέκι µε πιστούς θαµώνες!

Info

Τιµή: €10-€15. Καθηµερινά από τις 12.00

ΤΡΩΩΝ 66, ΆΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, Τ. 211 4020463

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share