Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

TOP 15+1: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο Κολωνάκι!

6 Οκτωβρίου 2015
TOP 15+1: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο Κολωνάκι!

Σε αυτή τη συνοικία η ιστορία, η «αύρα» από µια σειρά κτήρια-σύµβολα και η αυθεντικότητα των παλιών κατοίκων συναντά την έντονη σφραγίδα της αισθητικής, των προχωρηµένων καταστηµάτων κάθε είδους και του πάντα stylish κοινού της. Aλλά έχει και ωραία μέρη για να φας!

Nikkei

Λεβέντη 3, τηλ. 210 7239366

Πρόκειται δίχως δεύτερη σκέψη για μια από τις πιο δυνατές αφίξεις της σεζόν και μας υποδέχεται στο Κολωνάκι. Το νέο εστιατόριο των Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Μελισσάρη, Nikkei, μας προϊδεάζει ευχάριστα μόνο και μόνο με το όνομά του. Εδώ, η περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές έχει την τιμητική της, με τον chef Θάνο Στασινό να ηγείται -με θητεία στο περίφημο Pakta της Βαρκελώνης πλάι στα αδέρφια Adria-. O χώρος έχει διαμορφωθεί θαυμάσια με λιτές γραμμές που κάνουν όλους τους παρευρισκόμενους να επικοινωνούν, από τον Γιώργο Παντελούκα (GJP design & construction). Φυσικά στο Nikkei πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το ποτό, με τα άκρως ευφάνταστα cocktails του Σπύρου Κερκύρα να κλέβουν την παράσταση.

Βistrot le Mignot

Χάρητος 39Β, Τ. 210 7242717

Μικροσκοπικό αυθεντικό µπιστρό, µε διακόσµηση που µας µεταφέρει απευθείας στο Παρίσι και ένα µενού-ταξίδι στη γαλλική κουζίνα. Σύγχρονες και κλασικές σπεσιαλιτέ, όπως ζεστό φουά γκρα µε πουρέ µήλου, entrecote cafe de Paris µε τηγανητές πατάτες, steak tartare, σούπες ηµέρας, ψητά χτένια µε πουρέ σελινόριζας, ενώ τα µεσηµέρια θα βρείτε croque monsieur και croque madame. Φυσικά, εντυπωσιακή είναι και η λίστα µε ετικέτες ελληνικού και γαλλικού αµπελώνα. Highlight: Ζωντανή γαλλική µουσική κάθε Σάββατο µεσηµέρι. Δευτ.-Παρ. 20:00-00:30, Σάβ. 14:00-17:30 & 20:00-00:30, Κυρ. 13:00-17:30.

Nice n Easy

Οµήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Τ. 210 3617201,www.niceneasy.gr

Αυτό είναι το πρώτο από τα «αδερφάκια» του organic bistro Nice n Easy (τα έτερα είναι της Κηφισιάς και της Μυκόνου) αλλά και παράλληλα ο πρώτος «διδάξας» των bio-organic απολαύσεων στον αθηναϊκό κοινό. Χάρη στον εµπνευστή του, Δηµήτρη Χριστοφορίδη, και τις συνταγές του Χρίστου Αθανασιάδη, το τερπνόν συνδυάζεται µετά του ωφελίµου, µέσα σε ένα καλόγουστο custom design νεοϋορκέζικης αισθητικής περιβάλλον... Healthy και value for money προτάσεις, βασισµένες σε βιολογικές πρώτες ύλες και την ελληνική παράδοση, τιµώνται δεόντως κάθε στιγµή της ηµέρας, ενώ στη νέα κάρτα του µαθαίνετε ακόµα και για την προέλευση των πρώτων υλών, τη θρεπτική αξία και τις θερµίδες κάθε πιάτου! Καθηµερινά 10:00-01:30.

"17"

Λυκαβηττού 2, Τ. 210 3647049, www.restaurant17.gr

Πήρε το όνοµά του από το 17 της Βουκουρεστίου που ήταν η πρώτη «στέγη» του, από το 1958, ενώ από το 1992 το συναντάµε στη Λυκαβηττού. Έχοντας δηµιουργήσει έναν... θρύλο (ο Frank Sinatra ήταν ένας από τους επώνυµους που το λάτρεψαν!), συνεχίζει να θεωρείται αγαπηµένο στέκι πολιτικών και επιχειρηµατιών. Ανανεωµένο και µε βάση τη δηµιουργική ελληνική κουζίνα (από εκλεκτές πρώτες ύλες τοπικών παραγωγών), δίνει έµφαση στα cocktails και premium spirits (στην... ιστορική µπάρα του), αλλά και στο service, ενώ τα βράδια και µέχρι να ζεστάνει ο καιρός λειτουργεί και σαν piano bar, µε τη µουσική να συνοδεύει τις γευστικές απολαύσεις και να ταιριάζει µε την class ατµόσφαιρά του. Τιµή: €20-25 (lunch), €30-35 (dinner). Καθηµερινά από τις 12:00 έως αργά το βράδυ (καλοκαίρι 12:00-18:00).

Il postino

Γριβαίων 3, Κολωνάκι, Τ. 210 3641414

Αυτή η γεµάτη απλότητα και ζεστασιά τρατορία µε θέα την περαντζάδα, εδώ και χρόνια δίνει το παρόν της στην πιάτσα του Κολωνακίου, αναδίδοντας έντονα τα αρώµατα νοτίου Ιταλίας, πρώτα απ' όλα µέσα από τα antipasti που περνούν µε ένα δίσκο από µπροστά σας, προκαλώντας ταραχή στους σιελογόνους αδένες, µέχρι αυτοί να παραδοθούν ολότελα σε κυρίως πιάτα, µε αποκορύφωµα την καρµπονάρα! Δευτ. -Πέµ. 13:00-00:00, Παρ., Σάβ. 13:00-00:00, Κυρ. 13:00-18:00

Malconi's

Πατρ. Ιωακείµ 43 & Πλουτάρχου 27, Τ. 210 7248920, www.malconis.gr

Με βάση τη σύγχρονη µεσογειακή κουζίνα, η ιταλική αυτή gastropub έχει καθιερωθεί ως ένα φινετσάτο στέκι από νωρίς µέχρι αργά το βράδυ. Το επιλέγουµε για απολαυστικό πρωινό, καφέ, early drinks και, βέβαια, για τις γευστικές του προτάσεις. Παραδοσιακή γαστρονοµία µε σύγχρονες εκτελέσεις, που καταλήγει σε εµπνευσµένα πιάτα και καθαρές γεύσεις σε ένα κοσµοπολίτικο περιβάλλον, υψηλής αισθητικής και χαλαρής, παρεΐστικης διάθεσης. Δευτ. 18:00-01:00, Τρ.-Σαβ. 13:00-01:00, Κυρ. 11:00-01:00 (11:00-16:00 brunch).

Mοhnblumchen

Πλ. Δεξαµενής 7 & Σπευσίππου 1,Τ. 210 7236960

To περίφηµο κατάστηµα ρούχων του Κολωνακίου έβγαλε τα ρούχα του... και επέστρεψε δυναµικά, αυτή τη φορά µε µια εστιατορική και πολύ ιδιαίτερη «αµφίεση», από τους αδερφούς Χρήστο και Ροβέρτο Μαχαίρα. Ιταλικής σχολής γκουρµεδιές, όπως pasta, pizza, µπρουσκέτες, ριζότο, φοκάτσιες, ποικιλίες τυριών & αλλαντικών, µε συνοδεία ψαγµένα κρασιά και µπύρες, είναι η τέλεια αφορµή για να το γνωρίσετε! Δευτ.-Σάβ. 13:30-01:30, Κυρ. 13:00-19:00.

Scala Vinoteca

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Τ. 210 3610041, Μ. 6974 092392, www.scalavinoteca.com

Αυτή τη Scala την έχουν ανεβοκατέβει... ουκ ολίγοι ορκισµένοι εραστές των κρασιών, και αυτό γιατί εδώ όλα υµνούν το κρασί. Δεν έχει πλέον την ταυτότητα ενός wine bar αλλά ενός wine restaurant, αφού στα εντυπωσιακά τραπέζια µε τις µαύρες καρέκλες προσγειώνονται πιάτα µε νεοϋορκέζικες επιρροές, πολλά από αυτά µαγειρεµένα σε µαντεµένια στόφα από τον σεφ Δηµήτρη Κοντόπουλο, για να σταθούν άψογα στο πλευρό µιας πληθωρικής wine list, µε τουλάχιστον 110 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών. Δευτ.-Σάβ. από τις 19:00, Κυρ. κλειστά.

Suba

Σκουφά 56 & Σίνα, Κολωνάκι, Τ. 210 3388211, www.suba.gr

Από τα πλέον δηµοφιλή sushi bars της πόλης, το Suba, που αγαπήσαµε φέτος και στην Κηφισιά, λειτουργεί σχεδόν δύο χρόνια στο Κολωνάκι, κάνοντας τη διαφορά µε το καλαίσθητο japanese περιβάλλον του, τα εξωτερικά τραπέζια έξω, µε θέα στην περαντζάδα, το εκλεκτό sushi menu και τα ζεστά πιάτα ιαπωνικής κουζίνας, που συνδυάζονται µοναδικά µε παραδοσιακό sake, εκλεκτά κρασιά ελληνικού ή ξένου αµπελώνα και ευφάνταστα cocktails.

Καθηµερινά 13:00-02:00.

Μελινικόν

Σκουφά 37, Κολωνάκι, Τ. 211 4091430, melinikon.pancakes

Το πρώτο και µοναδικό στέκι που όχι µόνο σύστησε στο ελληνικό κοινό τη νεοϋορκέζικη εφεύρεση των pancakes (ψηµένη ζύµη σε σχήµα δίσκου - «ακροβατεί» ανάµεσα σε κρέπα και τηγανίτα) αλλά καινοτόµησε περιλαµβάνοντας στην γκάµα του και αλµυρές εκδοχές! Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν ο ανήσυχος Φώτης Κοκοσιούλης, που είχε ζήσει για 13 ολόκληρα χρόνια στη Νέα Υόρκη, µετέφερε στον αριθµό 37 της Σκουφά το πάθος τoυ για αυτό τον ακαταµάχητο πειρασµό, τον οποίο και προσάρµοσε στα ελληνικά δεδοµένα.

Σε ένα νεοϋορκέζικης αισθητικής χώρο, µε έντονες βιοµηχανικές πινελιές, στην καρδιά του Κολωνακίου, οι λάτρεις του είδους γεύονται τη µυστική συνταγή pancake «Μελινικόν», σε 15 γλυκές και 9 αλµυρές ακαταµάχητες healthy προτάσεις, µε όσες στρώσεις από pancakes επιθυµούν, ενώ επίσης µπορούν να «παίξουν» µε συνδυασµούς υλικών της αρεσκείας τους. Best sellers τα pancakes «club sandwich», το «brunch» (µε pancake ολικής άλεσης, τηγανητό αυγό, λουκάνικο, µπέικον και καραµελωµένα κρεµµύδια), το oreo pancake και το cheesecake pancake, που κάνουν θραύση στον ορίζοντα της απόλαυσης!

Στα plus, η υπηρεσία catering για εκδηλώσεις. Και delivery (Σύνταγµα, Κολωνάκι, Εξάρχεια). Καθηµερινά 08:00-22:00.

Cinco

Σκουφά 52, Κολωνάκι, Τ. 210 364 3603, www.cincoathens.com

Talk of the town για µια ακόµα φορά γίνεται το all day cafe-tapas bar Cinco. Ο λόγος; Ο δυνατός άνεµος αλλαγής που «φύσηξε»... Το σήµα κατατεθέν, η τύπου Broadway φωτεινή επιγραφή και ο επιβλητικός χώρος µε τις γερές δόσεις βιοµηχανικού design και τη βιτρίνα στο πατάρι µε τα ιβηρικά αλλαντικά µένουν απαράλλακτα. Εκτός από τους καφέδες και τα ροφήµατα που έχουν την τιµητική τους το πρωί, στη συνέχεια την πρωτοκαθεδρία κρατούν τα σεβίτσε από λαβράκι ή όστρακα - το seabass ceviche, το ceviche baltado και τα tiravidos (είδος καρπάτσιο) µε must taste το «wagyu tiravido» (µοσχάρι) συνθέτουν µια άνευ προηγουµένου γευστική εµπειρία! Ίδιο προσανατολισµό έχουν και τα pisco cocktails (βασισµένα στο pisco-περουβιανό απόσταγµα σταφυλιού), ενώ πάταγο κάνουν και νέα signature cocktails - best sellers παραµένουν τα Bensam Mule και Cinco Passiones. Ψαγµένη βρήκαµε και τη wine list, µε ετικέτες από αµπελώνες ελληνικούς, ισπανικούς αλλά και της Ν. Ζηλανδίας και Αυστραλίας. Από €15 (lunch), από €35 (dinner). Καθηµερινά από τις 09:00 (Δευτ.-Πέµ. 13:00-19:00 & 20:30-00:30, Παρ., Σαβ. 13:00-19:00 & 20:30-01:00 η κουζίνα).

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι, T. 210 7241777

Αυτή η pizzeria-trattoria βρίσκεται δικαίως στην κορυφή του γαστρονοµικού χάρτη της πόλης από το 2011 και έκτοτε ιταλοτραφείς και όχι µόνο ουρανίσκοι απολαµβάνουν εξαίσιες πίτσες µε τις καλύτερες ποικιλίες αλεύρων του κόσµου, που φτιάχνει καθηµερινά ο pizzaiolo µε καταγωγή από το Sorrento της Νάπολης και ιταλικά πιάτα του Μιλανέζου σεφ, µε εξειδίκευση στη χειροποίητη φρέσκια pasta αλλά και ριζότο. Όλα φτιάχνονται αποκλειστικά µε βάση ιταλικά προϊόντα D.O.P. (Προστατευόµενης Ονοµασίας Προέλευσης), ενώ το µενού ανανεώνεται τακτικά, µε έµφαση στην εποχικότητα των υλικών. Μη φύγετε αν δεν δοκιµάσετε πίτσα buffalina και raviolo µε flakes φρέσκιας τρούφας. Όσο για τη wine list;

Στον υπόγειο χώρο πρόσφατα διαµορφώθηκε το κελάρι, όπου ξεκουράζονται τουλάχιστον 500 ετικέτες κρασιών από αµπελώνες της Ιταλίας, του Μπορντό και της Ελλάδας, ενώ στα highlights συµπεριλαµβάνεται η τραπεζαρία στο κελάρι, που από τον Σεπτέµβριο θα διατίθεται για private dining. Από €30. Καθηµερινά 13:00-00:30.

Taverna Catalana

Σίνα 9, Κολωνάκι, Τ. 210 3610447

Το καταλανικό ταµπεραµέντο και η λατρεία που τρέφει στην ισπανική γαστρονοµία ο ιδιοκτήτης του Taverna Catalana, Βαγγέλης Ρουπακιώτης, φανερώνονται από τις αφισέτες που κοσµούν τους τοίχους, την παρεΐστικη ζεστασιά που επικρατεί στο µπαρ, τα τραπέζια και την πριβέ σάλα και φυσικά στο µενού, που πρόσφατα ανανεώθηκε µε εποχικά πιάτα, όπως κρύα σούπα αρακά µε jamon, ψαρονέφρι µε σος δυόσµου, ενώ σταθερή αξία αποτελούν οι εκλεκτές ποικιλίες µε ισπανικά αλλαντικά και τυριά, που ιδανικά συνοδεύουν ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών ή ισπανική µπύρα! Από €8. Δευτ.-Πέµ. 17:00-01:00, Παρ., Σάβ. 14:00 έως όσο πάει. (Κλειστά 10/06-10/08).

F+W by Olivier Campanha

Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, Τ. 210 7211146,www.fandw.gr

Μέσα σε ένα black 'n' white προσεγµένο περιβάλλον γεµάτο «φρεσκάδα» αλλά και στα έξω τραπέζια κάτω από τις µουριές, η γαλλική κουζίνα µε µεσογειακές και κοσµοπολίτικες «πινελιές» δίνει τον καλύτερο εαυτό της µε πιάτα του διακεκριµένου Γάλλου σεφ Olivier Campanha, τα οποία το κοινό απολαµβάνει συνοδεία εκλεκτών κρασιών από µια πλούσια κάβα, που επιµελείται ο sommelier Γιάννης Μακρής. Τιµές €40-€50 µε κρασί. Καθηµερινά (εκτός Κυρ.) 17:00-00:00.

Nτεµοντέ

Χάρητος 44, Κολωνάκι, Τ. 210 7232525

Από τον Δεκέµβριο ο πεζόδροµος της Χάρητος απέκτησε ένα νέο hidden spot. Πράγµατι, το Ντεµοντέ µοιάζει µε έναν µυστικό κήπο που, σαν όαση στην «καρδιά» της πολύβουης πόλης, εγγυάται χαλαρή ατµόσφαιρα και σπιτική φιλοξενία. Σε στυλ old fashioned bistro, υποστηρίζοντας άλλωστε και το όνοµά του, ο φωτεινός του χώρος θυµίζει σπίτι µε διαφορετικά σαλονάκια από µαµαδίστικα φερφορζέ. Mπαίνοντας, οι ευωδιές από τις φρεσκοψηµένες τάρτες του Παναγιώτη και το φρέσκο βούτυρο από τα µπισκοτάκια της Φανής, που ετοιµάζονται στην open cuisine, µας ταξιδεύουν σε µια γευστική Εδέµ... Εκτός λοιπόν από καλό καφέ, αυθεντικές σοκολάτες ρόφηµα και υπέροχα γαλλικά τσάι Kusmi, εδώ ερχόµαστε για σπιτικές σούπες (µε καρότο και τζίντζερ), χειροποίητες τάρτες (η quiche µε blue cheece, αχλάδι και καρύδια γίνεται ανάρπαστη), αλλά και εξεζητηµένες µπρουσκέτες, όπως αυτή µε πατέ συκώτι και µαρµελάδα ντοµάτας. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα χειροποίητα µπισκοτάκια σε διάφορες γεύσεις και τα υπέροχα γλυκά (από µιλφέιγ µε φράουλες και σουφλέ σοκολάτας µέχρι κέικ ηµέρας), που παρασκευάζονται µπροστά στα έκπληκτα µάτια µας µε αγνές πρώτες ύλες! Μας άρεσε η non smoking πολιτική! Δυνατότητα και για πακέτο. Καθηµερινά, εκτός Δευτ., 10:00-22:00.

La Esquina

Χάρητος 43, Κολωνάκι, Τ. 210 7232575

«Good things are just around the corner» είναι το motto του La Εsquina, που έκανε την εµφάνισή του τον Ιούνιο στον πεζόδροµο της Χάρητος, στη θέση του παλιού City. Την ιδέα είχαν τέσσερις φίλοι, ο Alejandro, ο Στέλιος, ο Ηρακλής και ο Χρήστος, οι οποίοι ονειρεύτηκαν τη δική τους παρεΐστικη all day «γωνιά» (αυτό σηµαίνει το όνοµά του στα ισπανικά), για την οποία µιλάει όλη η πόλη! O χώρος, casual chic, µε κοσµοπολίτικο και νεοϋορκέζικο στυλ, χωρίζεται στο bar, τα τραπέζια του φαγητού και τους πάγκους έξω, µε τον πεζόδροµο το καλοκαίρι να θυµίζει νησί!Χάρη στην ολοκαίνουρια κάρτα Ten to Six (10:00-18:00), έχουµε κάθε λόγο να έρθουµε από νωρίς για τηγανητά αυγά, open sandwiches, γιαούρτι µε δηµητριακά, την ώρα που το easygoing µενού του, λιτό και ευέλικτο, µε την υπογραφή του Ηλία Γώγου, ξεχωρίζει για τα Αmerican style ορεκτικά (εγγύηση το chili con carne και τα chicken cubes), τις ιδιαίτερες σαλάτες (η ρόκα σερβίρεται σε βάζο!), αλλά και την εξειδίκευση στα burgers. Με αφράτο µπριός και φρέσκο µοσχαρίσιο κιµά, έχουµε να επιλέξουµε ανάµεσα σε ενδιαφέροντες συνδυασµούς (best seller το La Esquina Black Angus), ενώ στους αναποφάσιστους η τριλογία των mini burgers κάνει θραύση! Δυνατό του χαρτί και η ανανεωµένη λίστα µε 8 signatured cocktails, σε εξαιρετικές γεύσεις και εκτελέσεις, που απολαµβάνουµε υπό τους ήχους ψαγµένης µουσικής! Tip: Συχνά διοργανώνει θεµατικά parties, ενώ τις Κυριακές, αν το κέφι το «σηκώνει», µπορεί να ακούσουµε και ελληνικά! Στα συν, οι προσιτές τιµές. Mας άρεσε η συνεργασία µε τη fair trade Inkkas (περουβιανά χειροποίητα παπούτσια)! Καθηµερινά 10:00-01:00 & Κυρ. 11:00-01:00.

Θέλετε να μαθαίνετε οτιδήποτε παίζει στην πόλη; Τότε κάντε like στη νέα μας σελίδα στο Facebook, City Guide by AthensMagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share