Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Έκτακτη απόφαση του ΣΚΑΙ για το Survivor - Τέλος εποχής!

Αυτό το ριάλιτι παίρνει τη θέση του!

18 Απριλίου 2024 09:36
Έκτακτη απόφαση του ΣΚΑΙ για το Survivor - Τέλος εποχής!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Survivor spoiler: Καθόλου ικανοποιημένοι από τις φετινές επιδόσεις του Survivor δεν έχουν μείνει οι ιθύνοντες του ΣΚΑΙ και έτσι σκέφτονται του χρόνου να επιστρέψουν στον Άγιο Δομίνικο με άλλο ριάλιτι της παραγωγής του Ατζούν και μάλιστα παρόμοιο με το Survivor.

Πρόσφατα, συζητήθηκε η ιδέα της ενσωμάτωσης του ριάλιτι Exatlon, του οποίου τα δικαιώματα κατέχει η Acun Medya του καταξιωμένου Τούρκου τηλεοπτικού παραγωγού και καναλάρχη Ατζούν Ιλίτζαλι, στο προγραμματικό σχεδιασμό του ΣΚΑΙ για το πρώτο τρίμηνο της νέας σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κανάλι του Φαλήρου έχει χρόνια επενδύσει στην ανάπτυξη προγραμμάτων αυτού του είδους.

Έκτακτη απόφαση του ΣΚΑΙ για το Survivor - Τέλος εποχής!

Η υπερπροσφορά του ιδίου προγράμματος, ειδικά όταν βασίζεται σε ανακυκλωμένο περιεχόμενο, έχει εξασθενίσει την αρχική του δυναμική. Το Survivor, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, δείχνει σημάδια κόπωσης, αφού υπολείπεται σημαντικά σε τηλεθέαση έναντι των ελληνικών μυθοπλαστικών σειρών και κατά περιπτώσεις ξεπερνιέται ακόμη και από το Masterchef.

Πιθανώς, το πρόγραμμα δεν κατάφερε να προκαλέσει τον ενθουσιασμό που περίμενε ο σταθμός. Για παράδειγμα, στο επεισόδιο της τελευταίας Κυριακής, όπου με αφορμή την ένωση των «κόκκινης» και «μπλε» ομάδων, ο παραγωγός διοργάνωσε ένα πάρτι και προγραμμάτισε την «ζωντανή» εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στο σκηνικό, το εν λόγω επεισόδιο συγκέντρωσε μόλις 653.000 τηλεθεατές. Αυτός ο αριθμός είναι ελαφρώς αυξημένος σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχα Κυριακάτικα επεισόδια.

Ποιες οι διαφορές του Exatlon με το Survivor;

Ο Τούρκος παραγωγός προτείνει ένα νέο ριάλιτι πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει όλη την αγωνιστική ένταση του Survivor με ακόμη πιο δύσκολα αγωνίσματα, αποκλείοντας, ωστόσο, τα στοιχεία συνύπαρξης και επιβίωσης. Το Exatlon γυρίζεται στον Άγιο Δομίνικο, αλλά σε αντίθεση με άλλα ριάλιτι, οι παίκτες δεν υφίστανται έλλειψη τροφής ή ανάγκη για κλοπή φαγητού και τσιγάρων. Αντίθετα, ανταγωνίζονται σε ιδιαίτερα απαιτητικά αγωνίσματα. Πρόκειται για παίκτες-πρωταθλητές στα αγωνίσματά τους ή σταρ με δυνατά αθλητικά προσόντα και έναν έντονα αθλητικό τρόπο ζωής.

Το Exatlon (ή Exathlon) φαίνεται να κερδίζει έδαφος στους σχεδιασμούς του σταθμού για την σεζόν 2024-2025 με διαφορετική τοποθέτηση όμως από την αρχική σκέψη. Να αντικαταστήσει το Survivor. Με άλλα λόγια, κατά μια εκδοχή Survivor γιοκ του χρόνου.

Οριστικές αποφάσεις για όλα αναμένεται να ληφθούν μετά το Πάσχα.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share