Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Survivor spoiler 26/05: Αυτή η ομάδα κέρδιζει το σούπερ έπαθλο και πάει Κουρασάο!

Προσοχή πρόκειται για διαρροή! Αν δεν θέλετε να μάθετε την συνεχίζετε!

26 Μαΐου 2022 08:58
Survivor spoiler 26/05: Αυτή η ομάδα κέρδιζει το σούπερ έπαθλο και πάει Κουρασάο!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Survivor spoiler 26/05: Τελευταία μέρα της εβδομάδας στο Survivor 5 με Διάσημους και Μαχητές να γίνονται ένα με τους... Τούρκους και να παίζουν μεικτό αγώνα με έπαθλο ένα μίνι ταξίδι στο Κουρασάο.

Μπορεί φέτος ο Ατζούν να μην έχει μοιράσει τρομερά έπαθλα, όμως σήμερα είναι μια από τις μέρες αυτές που θα το κάνει και οι νικητές του σημερινού αγωνίσματος θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το ιδιωτικό τζετ του Τούρκου μέχρι το Κουρασάο. Μια από τις πιο μαγευτικές χώρες της Καραβαϊκής!

Ποια ομάδα θα κερδίσει το έπαθλο; Μα φυσικά οι μπλε, αφού οι πολλές απουσίες των κόκκινων λόγω ίωσης τους έχουν γονατίσει!

Λίγα λόγια για το Κουρασάο

Tο Κράτος του Κουρασάο (ολλανδικά: Land Curaçao· παπιαμέντο: Pais Kòrsou) είναι νησιωτική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας. Αποτελείται από το ομώνυμο νησί Κουρασάο (έκταση 444 τ.χλμ.) και την ακατοίκητη νησίδα (έκταση 1,7 τ.χλμ.) Κλάιν Κουρασάο (Μικρό Κουρασάο). Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 άνηκε στις Ολλανδικές Αντίλλες. Ο πληθυσμός του είναι 151.066 κάτοικοι σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση για το 2022.

Το Κουρασάο έχει πρωτεύουσα την Βίλλεμσταντ.

Survivor spoiler 26/05: Αυτή η ομάδα κέρδιζει το σούπερ έπαθλο και πάει Κουρασάο!

Στις 15 Μαΐου του 2009 διενεργήθηκε δημοψήφισμα για το καθεστώς του νησιού. Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφανθούν για το αν δέχονται την προταθείσα συμφωνία για να γίνει αυτόνομο το Κουρασάο στα πλαίσια του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (ως τμήμα της διάλυσης των Ολλανδικών Αντιλλών) ή όχι. Το 52% των ψηφισάντων ενέκριναν τη συμφωνία.Το Κουρασάο απέκτησε Σύνταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου 2010. Πρώτος κυβερνήτης ανέλαβε ο Φριτς Γκέντγκεντραγκ και πρωθυπουργός ο Γκέριτ Σχότε. Στις 3 Αυγούστου 2012 ο Σχότε παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία και στη θέση του ανέλαβε προσωρινά ο Στάνλεϊ Μπετριάν, από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Το 2015 ο Ιβάρ Ασιές αντικαταστάθηκε στην πρωθυπουργία από τον Μπέρναρντ Γουάιτμαν, ο οποίος παραιτήθηκε το 2016 και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Χένσλεϊ Κούιμαν. Την άνοιξη του 2019 πρωθυπουργός ανέλαβε ο Εζέν Ρούγνατ και το 2021, έπειτα από τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών, στη θέση ανέλαβε ο Γκίλμαρ Πίσας.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share