Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Survivor 4: Τα «ωραία λόγια» του Ατζούν Ιλιτζαλί προέκταση της προπαγάνδας του Ερντογάν για το Αιγαίο - Το αγαπημένο «παιδί» του Τούρκου Προέδρου

«Αυτή η θάλασσα, μεταξύ μας, δεν σημαίνει τίποτα!… Να κάνουμε τη θάλασσα να εξαφανιστεί!…» - Η οργή τoυ Ανδρέα Μικρούτσικου

29 Μαΐου 2021 11:23
Survivor 4: Τα «ωραία λόγια» του Ατζούν Ιλιτζαλί προέκταση της προπαγάνδας του Ερντογάν για το Αιγαίο - Το αγαπημένο «παιδί» του Τούρκου Προέδρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Survivor 4: Ο Ατζούν Ιλιτζαλί δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, ούτε κατά τύχη έφτασε από αθλητικός δημοσιογράφος να γίνει δισεκατομμυριούχος!

Είναι το αγαπημένο «παιδί» του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, με τη βοήθεια του οποίου έγινε σε λίγα χρόνια ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες της τουρκόφωνης τηλεόρασης, όχι μόνον μέσα στην τουρκική επικράτεια, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ασίας, που έχουν τουρκόφωνους ή τουρκογενείς πληθυσμούς.

Το ελληνικό Survivor αποτελεί παραγωγή της εταιρείας του Ιλιτζαλί, ο οποίος έρχεται συχνά στην Ελλάδα, καταλαβαίνει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και μιλάει και ο ίδιος σπαστά ελληνικά.

Ατζούν Ιλιτζαλί και Ερντογάν

Στο τελευταίο επεισόδιο του Survivor, ο Ιλιτζαλί έδειξε ότι ξέρει καλά, εκτός από την ψυχαγωγία και την πολιτική. Και μάλιστα κατέχει καλά τα βαθύτερα μυστικά της πολιτικής επικοινωνίας, αλλά και της πολιτικής προπαγάνδας!

Την ώρα, λοιπόν, που εγκωμίαζε την αξία της Ελληνοτουρκικής φιλίας, βρήκε την ευκαιρία να πετάξει δύο φαινομενικά ‘αθώες’ φράσεις, οι οποίες, όμως, αποτελούν ευθεία προέκταση της προπαγάνδας του Ερντογάν για το Αιγαίο!

Ατζούν Ιλιτζαλί και Ερντογάν

Ιδού τι είπε ο δαιμόνιος Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός, αναφερόμενος στο Αιγαίο Πέλαγος: «Αυτή η θάλασσα, μεταξύ μας, δεν σημαίνει τίποτα!… Αν βρεθούμε ζεστά, δίπλα ο ένας με τον άλλον, μπορούμε να κάνουμε τη θάλασσα αυτή να εξαφανιστεί!…».

Όποιος κάνει μια δεύτερη ανάγνωση των λόγων του, θα αντιληφθεί αμέσως τα υποκρυπτόμενα μηνύματα.

Άξιος μαθητής του Ερντογάν ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει κατά νούν τους πρώτους στόχους του αφεντικού του, που είναι κατά σειράν το Αιγαίο και η Δυτική Θράκη.

Έξαλλος με Ατζούν για το Αιγαίο ο Μικρούτσικος - «Ντεν μπορείς να...»

Έξαλλος με τον Ατζούν Ιλιτζαλί και μια δήλωσή του ήταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος τα έβαλε με τον Τούρκο παραγωγό για μια δήλωσή του στο Survivor, η οποία προκάλεσε.

Ο Ατζούν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Ελλάδα–Τουρκία, τοποθετήθηκε για τα ελληνοτουρκικά και άδραξε την ευκαiρία να στείλει το δικό του μήνυμα.

«Ζω στην Τουρκία κι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες έχουν όμορφους ανθρώπους, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και συνεχώς όταν μιλώ με Έλληνα, νιώθω ότι μιλώ με Τούρκο. Οπότε αυτό σημαίνει ότι αυτή η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτών των δύο χωρών μπορούν να είναι ζεστοί, ώστε να κάνουν την θάλασσα να εξαφανιστεί και μπορούμε να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί.

Μπορεί αν είμαστε δύο διαφορετικές χώρες αλλά όσο έχουμε καλή καρδιά, μπορούμε πάντα να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά μαζί και να μοιραζόμαστε τον πόνο μαζί. Αν θυμάστε έγινε ένα σεισμός στην Τουρκία κι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που βοήθησε την Τουρκία και οποιοδήποτε πρόβλημα είχε η Ελλάδα, η Τουρκία ήταν εκεί. Με αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν το σπίτι μου. Ένας Έλληνας στην Τουρκία πρέπει να αισθάνεται σπίτι του και θα προσπαθήσω να το πετύχω όσο ζω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Survivor 4: Η απάντηση του Μικρούτσικου στον Ατζούν

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λοιπόν, θέλησε να σχολιάσει την δήλωση που έκανε ο Ατζούν και τον έκανε έξαλλο, στον αέρα της εκπομπής Ευτυχείτε. Ενώ, να σημειώσουμε πως ο παρουσιαστής έχει κράξει ξανά άσχημα τον Ατζούν.

«Το Αιγαίο ανήκει στους Έλληνες. Το Αιγαίο που έχει όλα αυτά τα ελληνικά νησιά είναι δικό μας. Οι διάφορες συμβάσεις μας έχουν δώσει όλο το Αιγαίο. Εγώ έχω σπίτι στο κέντρο του Αιγαίου, στην Μήλο. Κατά τον Acun Ilicali αυτό το σπίτι δεν σημαίνει τίποτα, γιατί σήμερα μπορεί να το έχω εγώ, αύριο μπορεί να το έχει ο Τούρκος.

Όχι, κύριε Acun, όχι! Ντεν μπορείς να εξαφανίζεις μία τάλασσα, η οποία μάλιστα, είναι ελληνική βάσει συμβάσεων, βάσει ιστορίας, βάσει των πάντων. Είναι τεράστιο ολίσθημα αυτό που έκανε και μάλιστα, το έκρυψε μέσα στην ωραία θέση ότι οι λαοί δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα», είπε εκνευρισμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share