Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Survivor spoiler: Έγκλημα της παραγωγής για την τηλεθέαση το τελευταίο αγώνισμα - «Τα παιδιά θα το κουβαλούν πάνω τους για καιρό»

Το Athensmagazine.gr μίλησε με τον personal trainer Στράτο Τσαμπή και σας παρουσιάζει την αλήθεια για το αγώνισμα της ντροπής

19 Απριλίου 2021 16:35
Survivor spoiler: Έγκλημα της παραγωγής για την τηλεθέαση το τελευταίο αγώνισμα - «Τα παιδιά θα το κουβαλούν πάνω τους για καιρό»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έντονη κουβέντα «ξεσήκωσε» στο Survivor το τελευταίο επεισόδιο της Κυριακής (18/4). Αυτή την φορά το ζήτημα δεν ήταν οι όποιες κόντρες στην παραλία, αλλά, παραδόξως, το αγώνισμα, όπου συνήθως βλέπουμε την τηλεθέαση να πέφτει, αλλά η παραγωγή βρήκε έναν τρόπο να την ανεβάσει, κοντεύοντας όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους διαγωνιζόμενους.

Ο Ατζούν το πέρασε στα άκρα κι έβαλε στους παίκτες ένα αγώνισμα, που παραπέμπει σε άρση βαρών, χωρίς φυσικά να έχει κανείς τέτοια εξειδίκευση. Συγκεκριμένα, δεκάδες ή εκατοντάδες κιλά πάνω στον αυχένα τους κι έπρεπε να αντέξουν, ώστε να νικήσουν τον αντίπαλο, σε μια άσκηση, όπου αν δεν έχεις προπονηθεί κατάλληλα και δεν την κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες, μπορεί να υποστείς σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Πόσο σοβαρή, όμως, ήταν η κατάσταση για τους παίκτες στο συγκεκριμένο αγώνισμα, διακινδυνεύοντας άμεσα τη σωματική τους υγεία. Το Athensmagazine.gr αναζήτησε στοιχεία, ώστε να τοποθετηθεί μέσω αυτών, και οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες, μετά την επικοινωνία μας με τον personal trainer και μέχρι πρότινος μπασκετμπολίστα, Στράτο Τσαμπή.

Ο ίδιος αποτελεί τον προσωπικό γυμναστή ουκ ολίγων αθλητών από όλες τις κατηγορίες. Ήταν εκείνος, άλλωστε, που φρόντισε για την επάνοδο του Νίκου Παππά το περσινό καλοκαίρι, με τον άλλοτε διεθνή γκαρντ να περνά μέρα και νύχτα στο γυμναστήριό του, προτού στα μέσα της χρονιάς η ατυχία του χτυπήσει ξανά την πόρτα με ρήξη αχιλλείου, κάτι που φυσικά δεν οφείλεται στην εκγύμνασή του, που ήταν καλύτερη από ποτέ.

Στράτος Τσαμπής για Survivor

«Έγκλημα της παραγωγής για την τηλεθέαση, αυτός ήταν ο κίνδυνος για τους παίκτες»

Ο Στράτος Τσαμπής, λοιπόν, μας εξήγησε το τι είδαμε στο αγώνισμα αυτό, μιλώντας για εγκληματικό λάθος της παραγωγής. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «για το αγώνισμα που είδαμε στο Survivor την Κυριακή (18/4), πρέπει να αναφερθούμε πρώτα σε κάποιες παραμέτρους, για να γίνει κατανοητό το πόσο επικίνδυνο ήταν.

Μιλάμε, αρχικά, για μια επιβάρυνση που αφορά ξεκούραστους αθλητές με ενέργεια, που έχουν φάει κι έχουν κοιμηθεί καλά την προηγούμενη μέρα, ενώ έχουν ήδη μια σωστή υποδομή στο σώμα τους. Στο Survivor, αντίθετα, η παραγωγή έκανε το εγκληματικό λάθος να βάλει στο αγώνισμα αυτό ανθρώπους, που έχουν περάσει τέσσερις μήνες σε ταλαιπωρία, πείνα και κακουχία, με το μυϊκό τους σύστημα να έχει πέσει τουλάχιστον στο μισό. Ο κίνδυνος, λοιπόν, ξεκινά από εκεί και, στην ουσία, βάζεις ένα βάρος στον αυχένα καθενός στο "βωμό" της τηλεθέασης. Μιλάμε για ένα βάρος άνω των 100 κιλών στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να έχουν προπονηθεί. Είναι ακόμη χειρότερο, δε, να κρατάς όλο αυτό το βάρος τόσα δευτερόλεπτα χωρίς να έχεις αποθέματα ΑΤΡ.

Δεν είναι σαν τους αγώνες και τους στόχους, δηλαδή, αλλά πρόκειται για μια διαφορετική κατάσταση. Τα κιλά αυτά θα μπορούσαν να έχουν παρασύρει τους παίκτες και να τους έχουν πλακώσει, διαλύοντας τον αυχένα τους, όπως κόντεψε να γίνει σε έναν πόντο με την Ελένη Χαμπέρη. Ακόμη και να μη σε πλακώσουν τα κιλά, όμως, όταν κάνεις αυτό το αγώνισμα υπό τέτοιες συνθήκες, επιβαρύνεσαι σημαντικά στη μέση, στο γόνατο και τον αυχένα, κάτι που κουβαλάς για καιρό, όταν δεν είσαι έτοιμος να κάνεις τέτοιου είδους ασκήσεις».

«Φοβήθηκα βλέποντας τον Σάκη Κατσούλη»

Αρκετοί από το κοινό μίλησαν για αγώνισμα αρσιβαριστών, αλλά ο Στράτος Τσαμπής προσανατολίζεται σε ένα πιο ουσιώδες θέμα, που προέκυψε. «Δεν είναι ακριβώς για αρσιβαρίστες αυτό το αγώνισμα. Δεν έχει το κάθισμα, ή άλλα χαρακτηριστικά, αλλά παραπέμπει στο άθλημα. Το πιο τραγικό, πάντως, είναι ότι άφηναν αυτά τα παιδιά να προσπαθούν σε λάθος στάση, είτε σκυμμένα, είτε με λανθασμένη τοποθέτηση της μέσης, ή ακόμη με τα πόδια παράλληλα και τα γόνατα διαφορετικά τοποθετημένα, να βάζουν ένα βάρος στον αυχένα τους για πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Προσωπικά φοβήθηκα πάρα πολύ, βλέποντας τον Σάκη Κατσούλη να σηκώνει πάνω από 170 κιλά γέρνοντας κι έχοντας τόσο άσχημη στάση σώματος», αναφέρει.

«Μόνος σωστός από όλους ο Κόρο»

Τον ρωτήσαμε αν το γεγονός, ότι οι περισσότεροι παίκτες ήταν ήδη γυμνασμένοι πριν μπουν στο ριάλιτι, τους βοήθησε να ανταποκριθούν στη δοκιμασία, και μας απάντησε πως «είναι σωτήριο για τους περισσότερους παίκτες, ότι στο παρελθόν έχουν κάνει γυμναστική, ώστε να αποφύγουν έναν άσχημο τραυματισμό. Είδαμε, άλλωστε, τον Τριαντάφυλλο να μην παίζει καθόλου και τον Τζέιμς να φεύγει μετά τον πρώτο πόντο, με τους δύο να είναι εντελώς απροπόνητοι. Ο μόνος σωστός σε όλες τις λεπτομέρειες ήταν ο Κόρο και για αυτό νίκησε κάθε αντίπαλό του. Όλες οι λεπτομέρειες σε τέτοια άσκηση παίζουν το ρόλο τους, ώστε να μην χάσεις ή να μην πάθεις κάποιο τραυματισμό».

«Οι παίκτες θα κουβαλούν για καιρό αυτό το αγώνισμα με τραυματισμούς»

Τέλος, ο personal trainer δε δίστασε να μας μιλήσει για προβλήματα τραυματισμών, που θα δούμε σύντομα να χτυπούν την παραλία. «Οι παίκτες μπορεί να έχουν υποστεί πρόβλημα στη μέση τους με την πίεση των δίσκων. Μπορεί να τους δούμε σε επόμενα αγωνίσματα με τρέξιμο να τραυματίζονται, αλλά ο τραυματισμός σίγουρα θα οφείλεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα, για το οποίο μιλάμε. Επειδή, μάλιστα, δεν κάνουν αποθεραπεία, μπορεί να κουβαλούν αυτό το πρόβλημα για 2-3 εβδομάδες, κάτι που μπορεί να εκφραστεί σε τραυματισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share