Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Το "Survivor" που διακόπηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης όμως...- Δεν γύρισαν πίσω τους παίκτες για ένα χρόνο

Τι συνέβη;

3 Ιουνίου 2020 11:21
Το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ριάλιτι επιβίωσης Survivor είναι γνωστό παγκοσμίως, ωστόσο υπάρχει ένα αντίστοιχο που δεν γνωρίζατε. Μάλιστα το συγκεκριμένο ριάλιτι, που θυμίζει πολύ Survivor, δεν πήγαινε καλά σε νούμερα και αναγκάστηκαν να το κόψουν, αφήνοντας όμως τους παίκτες στον τόπο των γυρισμάτων.

Το Survivor είναι ένα επιτυχημένο ριάλιτι, που κάποιες προσπάθειες να το αντιγράψουν δεν ήταν κερδοφόρες. Ακόμα ο Ατζούν, ο τούρκος παραγωγός του ριάλιτι, έκανε πρόσφατα μια νέα ανακοίνωση που προμηνύει μάλλον την επιστροφή του στην ελληνική τηλεόραση. Ποιοι είναι το ριάλιτι όμως που δεν κατάφερε να αγγίξει ούτε στο ελάχιστο το Survivor;

Ένα κανάλι της Μεγάλης Βρετανίας έστειλε 23 συμμετέχοντες στα σκοτσέζικα Highlands για να χτίσουν μια κοινότητα από το μηδέν και να επιζήσουν στο δάσος. Το ριάλιτι ονομαζόταν “Eden” και έθετε το ερώτημα του τι θα γινόταν αν ξεκινούσαμε από την αρχή ξανά.

Μαζί τους πήγαν και τέσσερα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου για να καταγράψουν τους συμμετέχοντες να χτίζουν μια κοινότητα χωρίς σύγχρονα εργαλεία και να επιζούν έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς τις μοντέρνες ανέσεις, όπως το διαδίκτυο. Υπήρχε φυσικά πολύ δράμα.

Ερωτική ζήλια, διαπληκτισμοί και ένταση λόγο πείνας. Με τον καιρό οι 23 συμμετέχοντες έγιναν 10. Σε αντίθεση με τις εκπομπές τύπου Survivor, εδώ οι συμμετέχοντες έφυγαν εθελοντικά. Το “Eden” έσβησε όταν το δίκτυο που το είχε αναλάβει έκοψε την εκπομπή μετά από 4 μόλις επεισόδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η εκπομπή έχανε θεατές. Από 1,8 εκατομμύρια, οι θεατές της έπεσαν στις 800.000. Μπορεί η εκπομπή να σταμάτησε να προβάλλεται, αλλά τα γυρίσματα συνεχίστηκαν για τον υπόλοιπο χρόνο, χωρίς να ενημερωθούν οι διαγωνιζόμενοι ότι το δίκτυο ίσως προέβαλε τα επεισόδια κάποια στιγμή στο μέλλον.

ριάλιτι Eden

Και οι λογαριασμοί της εκπομπής στα κοινωνικά δίκτυα πάγωσαν. Η πρώτη συμμετέχουσα που έφυγε ήταν η Tara Zieleman. Εγκατέλειψε το ριάλιτι λόγω του bullying που δεχόταν από τους άντρες συμμετέχοντες και αναπόφευκτα ακολούθησαν και άλλες αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με το “The Sun”, «Το “Eden” ήταν σίγουρα ένα πείραμα που δεν πήγε καλά. Τα σκοτσέζικα Highlands δεν είναι λαμπερά και είναι πολύ να ζητήσεις από ανθρώπους να αφήσουν για έναν χρόνο τις ζωές τους. Υπήρξαν αποχωρήσεις μετά την Tara και αυτό ήταν ακόμα μια αναποδιά.»

Το Channel 4, το κανάλι που είχε αναλάβει την προβολή, σχεδίαζε να προβάλει αυτό που συνέβη μέσα σε αυτόν τον χρόνο, αν φυσικά έχουν απομείνει θεατές.

«Η γοητεία του “Eden” είναι ότι ήταν ένα πραγματικό πείραμα και όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, δεν είχαμε ιδέα ποια θα ήταν τα αποτελέσματα και πώς θα αντιδράσουν αυτοί που συμμετείχαν στην απομόνωση για τόσους μήνες. Γι’αυτό το κάναμε και η ιστορία τους, με τα καλά και τα κακά της, θα προβληθεί κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.»

Ο 25χρονος γυμναστής Tom Wah είναι ακόμα ένας συμμετέχων που έφυγε πρόωρα. Εξηγεί στο Twitter: «Έφυγα επειδή δεν ήταν αυτό που μου είχαν πει, αυτό που βλέπεις στην τηλεόραση είναι χαζομάρες. Δεν βλέπετε όλη την εικόνα, η εκπομπή είναι τρομερά παραπλανητική.»

Η Maria Macpherson, κάτοικος της περιοχής, είπε στους δημοσιογράφους ότι η εκπομπή ήταν «ανέκδοτο». «Κάποιοι από τους συμμετέχοντες πήγαν ακόμα και σε οδοντίατρο επειδή έφαγαν τροφή για κότες. Δεν έκανε καλό στην περιοχή – δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.»

Η εκπομπή δέχτηκε επικρίσεις και από φιλοζωικές ομάδες, όταν ένας από τους συμμετέχοντες, ο Rob, ο οποίος είναι κτηνίατρος, άνοιξε μια έγκυος προβατίνα και έβγαλε έξω το αγέννητο προβατάκι. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες πήραν την προβατίνα και το μωρό και τα μαγείρεψαν για να τα φάνε.

Ο ένας χρόνος έχει περάσει και οι συμμετέχοντες που επέστρεψαν δέχτηκαν πολλά δυσάρεστα ίσως νέα. Όταν έφυγαν για να δημιουργήσουν την δική τους κοινωνία, δεν γνώριζαν ότι πλέον Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η Theresa May, πρωταθλήτρια της Premier League η Leicester City και ότι ο Donald Trump βγήκε Πρόεδρος της Αμερικής.

TAGS
 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share