Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλος εποχής για το Survivor! Ξεχάστε όσα ξέρατε

Απίστευτη εξέλιξη!

15 Οκτωβρίου 2018 11:22
Τέλος εποχής για το Survivor! Ξεχάστε όσα ξέρατε

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει την ώρα μετάδοσης του Surivor. Ο ΣΚΑΪ προσέφυγε στο Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κατά της απόφασης του ΕΣΡ για το ριάλιτι επιβίωσης.

Η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή είχε επιβάλλει στο κανάλι του Φαλήρου τη διοικητική κύρωση της της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων.

Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική εβδομάδα για 4 ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις από την Λίτσα Πατέρα!

Κατά το ΕΣΡ, δεν μπορεί να προβάλλεται το Survivor πριν τις 9 το βράδυ γιατί με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία.

Από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν αποσπάσματα από την εκπομπή όπου αντιδράσεις και διάλογοι των παικτών μπορεί να είχαν δυσμενή αντίδραση σε ανήλικους. Το κανάλι του Φαλήρου επικαλείται ακόμη και στοιχεία της τηλεθέασης του ριάλιτι.

Σύμφωνα με αυτά στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ ΄ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share