Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τέλος εποχής για το Survivor: Αλλάζει ώρα!

Τι υποστηρίζουν στο Φάληρο;

14 Οκτωβρίου 2018 11:16
Τέλος εποχής για το Survivor: Αλλάζει ώρα!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει την ώρα μετάδοσης του Survivor.

Ο ΣΚΑΪ προσέφυγε στο Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κατά της απόφασης του ΕΣΡ για το ριάλιτι επιβίωσης

Η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή είχε επιβάλλει στο κανάλι του Φαλήρου τη διοικητική κύρωση της της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στην ελληνική showbiz!

Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Κατά το ΕΣΡ, δεν μπορεί να προβάλλεται το Survivor πριν τις 9 το βράδυ γιατί με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία.

Από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν αποσπάσματα από την εκπομπή όπου αντιδράσεις και διάλογοι των παικτών μπορεί να είχαν δυσμενή αντίδραση σε ανήλικους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιαλτική εβδομάδα για 5 ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη!

Το κανάλι του Φαλήρου επικαλείται ακόμη και στοιχεία της τηλεθέασης του ριάλιτι.

Σύμφωνα με αυτά στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ ΄ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share