Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τίτλοι τέλους για το Survivor!

Η τηλεοπτική βόμβα της χρονιάς!

14 Οκτωβρίου 2018 10:52
Τίτλοι τέλους για το Survivor!

Η σήμανση καταλληλότητας του Survivor μπαίνει στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο καλείται να αποφανθεί αν απαιτείται ή όχι η συναίνεση των γονέων για να δουν οι ανήλικοι στην τηλεόραση την εκπομπή.

Το ζήτημα ανέκυψε μετά από σύσταση του ΕΣΡ στον ΣΚΑΙ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ως προς την προστασία των ανηλίκων τηλεθεατών.

Η απόφαση του ΣτΕ θα καθορίσει και την ώρα μετάδοσης της εκπομπής καθώς αν απαιτηθεί γονική συνεννόηση τότε το πρόγραμμα θα πρέπει να προβάλλεται στη ζώνη από τις 21:00 και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιαλτική εβδομάδα για 5 ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη!

Το ΕΣΡ με την απόφαση 185/2017 επέβαλε στον ΣΚΑΙ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων.

Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Κατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΙ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική αυτή παράβαση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Τουρκία: 15 νεκροί από ανατροπή φορτηγού! - Ανάμεσά τους και παιδιά!

Επίσης, επικαλείται στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ' αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί.

Ο ΣΚΑΙ υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η επίμαχη εκπομπή.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share