Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Survivor: "Βεντέτα" στον Άγιο Δομίνικο! Ο άγνωστος τσαμπουκάς στους Διάσημους για την πολυσυζητημένη ένσταση! Παρασκήνιο

27 Μαΐου 2017 09:09
Survivor:

Το... «μπελά» της έχει βρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή του Survivor, με τους Διάσημους και το γνωστό και πολυσυζητημένο θέμα που προκλήθηκε από την ένσταση των Μαχητών στο προτελευταίο επεισόδιο, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να επαναληφθεί το τελευταίο αγώνισμα και να αλλάξει χέρια η νίκη (από τους Μπλε στους Κόκκινους).

Σύσσωμοι οι Διάσημοι, είχαν αντιδράσει έντονα τότε στην κίνηση του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την ένσταση, αλλά και τη στάση που τήρησαν οι περισσότεροι Μαχητές - με εξαίρεση ίσως την μετριοπαθή Σάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας τα χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες;

Επί δύο ημέρες οι ομάδες δεν μιλούσαν μεταξύ τους και μάλιστα πήγε χαμένη και η επίσκεψη του Σάκη Ρουβά στην παραλία: ο τραγουδιστής αναγκαζόταν να πηγαίνει από τη μία καλύβα στην άλλη, βλέποντας ότι υπήρχαν δύο χωριστές παρέες, που δεν ήθελε η μία να βλέπει την άλλη. Θα σιχτίρισε ο άνθρωπος που βρέθηκε λάθος στιγμή, σε λάθος σημείο, αλλά πάλι ούτε μπορούσε να κάνει τίποτα, ούτε να στεναχωρηθεί κιόλας, καθώς δεν πήγε και με το αζημίωτο.

Όμως εκείνο, που δεν φάνηκε στις κάμερες ήταν το... αντάρτικο που ξεκίνησαν οι Διάσημοι, με κύριο εκφραστή τον Αγγελόπουλο (φυσικά), εναντίον της παραγωγής του παιχνιδιού. Η ανταρσία του Μπάουντι έγινε στον Ειρηνικό βέβαια, τώρα απέκτησε και η Καραϊβική τη δική της: η ανταρσία του Ντάνου!

Ματαίως οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού προσπαθούσαν επί ένα διήμερο να κατευνάσουν τα πνεύματα και να πείσουν για την ορθότητα της απόφασής τους. Και πρωτίστως να τους πουν να συμπεριφερθούν σαν άνθρωποι (πολιτισμένα δηλαδή), κατά την επίσκεψη του Ρουβά.

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν μέχρι το προχθεσινό επεισόδιο η εφαρμογή των κανόνων ήταν κάπως χαλαρή και ελάχιστοι έδιναν σημασία στη λεπτομέρεια, ωστόσο από τη στιγμή που ένα θέμα τέθηκε επισήμως, αιτιολογημένα και με κατάθεση ένστασης, η παραγωγή δεν μπορούσε να κάνει διασταλτική ερμηνεία των όσων ρητά προβλέπονται.

Η παραγωγή είχε έως τώρα την τακτική να μην παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα που λένε, παρά μόνον εάν τα πράγματα με την εφαρμογή των κανόνων, ξέφευγαν τελείως και η παράβασή τους ήταν οφθαλμοφανής και καθοριστική. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μιλούσε ο Σάκης Τανιμανίδης, ώστε να προκαλεί τη συμμόρφωση, επιτόπου, των παικτών. Πέναλτι μπορεί να δόθηκαν, όπως έλεγε ο Μάριος σε κάποια στιγμή εκείνου του επεισοδίου, όμως ουδέποτε προκάλεσαν κάποια ιδιαίτερη προσοχή. Ήταν και θέμα των ομάδων, το πώς θα θέσουν κάθε φορά θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου;

Ο ρόλος του Ντάνου
Προφανώς στο συγκεκριμένο επεισόδιο το πράγμα πήρε έκταση για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό (η παράβαση του κανόνα και η ένσταση) έγινε στο πολύ κρίσιμο τελικό στάδιο του τελευταίου ματς και έτσι φάνηκε ότι κρίθηκε εκεί συνολικά το παιχνίδι και η κατάκτηση του επάθλου. Και δεύτερον, γιατί πρωταγωνιστής ήταν ο Αγγελόπουλος, (αυτός ήταν που έκανε την παράβαση), ο οποίος ηττήθηκε και δεν μπορούσε να χωνέψει αυτό που του συνέβη.

Γενικά οι αντιδράσεις του Αγγελόπουλου όταν χάνει παιχνίδι θέλουν ειδικό χειρισμό. Του φταίνε όλα. Από τη μέση του Σπαλιάρα, τις κουβέντες του Μάριου και τον τρόπο πανηγυρισμού των Μαχητών, έως τα λάθη του Χρανιώτη και την αγωνιστική μετριότητα των συμπαικτών του. Συμπεριφέρεται συχνά με βίαιες κινήσεις, κλωτσάει συμπαίκτες,πετάει μπουκάλια, φωνάζει με το παραμικρό. Είναι μονίμως εκνευρισμένος, σαν να κοιμηθεί πάνω σε πρόκες, του φταίνε όλα, στραβοκοιτάζει τον άλλον ακόμα και «καλημέρα» να του πει, ενώ θέλει να καθοδηγεί και να ελέγχει τους συμπαίκτες του.

Κανονικά στα παιχνίδια πρέπει στον πάγκο των Διάσημων να καθίσει ο Ίρβινγκ Γιάλομ, ώστε όταν χάνει ο Αγγελόπουλος να τον στρώνει για λίγο στο ντιβάνι – θα έχει πολλά να συμπληρώσει ο άνθρωπος σε κάποια βιβλία του, όπως το “Θα φωνάξω την αστυνομία”, “Θρησκεία και ψυχιατρική” ή “Η θεραπεία του Σοπενχάουερ”. Ίσως και να γράψει ένα καινούργιο με τίτλο “Όταν έκλαψε ο Ντάνος”!

Ο Αγγελόπουλος έχει αναγορεύσει το παιχνίδι σε «ιερό πόλεμο» με τα κομποσκοίνια που φιλάει και τους σταυρούς που κάνει σε κάθε ευκαιρία, λες και βρίσκεται σε στασίδι Κυριακή πρωί αν όχι σε σταυροφορία του Ριχάρδου του Λεοντάκαρδου κατά των απίστων. Σε λίγο θα ψέλνει πριν από κάθε αγώνα – και θα ζητήσει κι από τους άλλους Διάσημους να κρατούν το... ίσο (και με τις δύο έννοιες του όρου)! Έτοιμος για μοναστήρι είναι – αν τον δεχθεί φυσικά κανένα.

Η ανταρσία
Το θέμα είναι ότι στη συγκεκριμένη κατάσταση ο Αγγελόπουλος πήρε μαζί του και όλους τους άνδρες της ομάδας. Μόνο η Ευρυδίκη φάνηκε, μετά το πρώτο διήμερο να μαλακώνει λίγο τη στάση της και να αναζητά επικοινωνία με τους Μπλε. Κυρίως με την Σάρα, αλλά και με τον Βασάλο, καθώς κυκλοφορεί συνέχεια με την αμάνικη αθλητική ζακέτα που της χάρισε ο Κωνσταντίνος.

Τόσο ο Μπο, όσο και ο Κοκκινάκης, αλλά και ο Χρανιώτης έγιναν τούρμπο με την κίνηση του Αναγνωστόπουλου, αλλά και των άλλων Μαχητών να στηρίξουν ένσταση σε εκείνο το παιχνίδι. Ακόμη και η Ευρυδίκη, που προσέχει πολύ τώρα τελευταία το προφίλ της, έκανε ένα ειρωνικό σχόλιο – δεν κρατιέται ο άνθρωπος.

Σε αυτό το κομμάτι όλη η ομάδα ήταν μπετόν αρμέ τα πρώτα 24ωρα. Όλοι μαζί λοιπόν έκαναν ένα ιδιότυπο αντάρτικο, αρνήθηκαν να συνεργαστούν σε διάφορα θέματα με την παραγωγή και καθιστούσαν με κάθε ευκαιρία σαφές προς τους υπεύθυνους ότι είναι οργισμένοι με την απόφασή τους. Κακώς η παραγωγή δεν κάλεσε στο τέλος τον Βαρούχα, ώστε να τους κάνει... ανάλυση τη φάση και να τους εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα!

Επί ένα διήμερο και βάλε δεν υπήρχε συνεργασία, ούτε στα βασικά. Ειδικά ο Αγγελόπουλος, αλλά και άλλοι παίκτες, όπως ο Χρανιώτης, είχαν τέτοιες τάσεις από την αρχή του παιχνιδιού. Δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερη συναίσθηση των κανόνων του παιχνιδιού, όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και στην επιβίωση. Για κάποιους η παραβίαση των ορίων που θέτει το παιχνίδι, επιτρέπεται από τη φύση του ίδιου του παιχνιδιού, μιας και πρόκειται για επιβίωση (survivor)! Όμως εάν το κάνανε όλοι αυτό (για παράδειγμα να παίρνουν φαγητό απ' έξω και να την κοπανάνε από την παραλία όποτε θέλουν), τότε δεν θα ήταν τηλεοπτικό survivor, αλλά ομαδική εκδρομή του Γκίνη στην Καραϊβική με τα έξοδα πληρωμένα.

Με τον Αγγελόπουλο το πρόβλημα ή “πρόβλημα” έρχεται από παλιά. Ο Σκιαθίτης έχει μεγάλη αποδοχή στον κόσμο και αυτό τον κάνει κατ' αρχήν αγαπητό στον Τούρκο παραγωγό Ατζούν, ο οποίος βλέπει ότι ο παίκτης κάνει γκελ στο κοινό, έχει ανταγωνιστική αθλητική παρουσία, αλλά είναι και μόνιμη πηγή ερίδων και έντονων συγκρούσεων, που προφανώς “πουλάνε”. Κι άλλοι είχαν ή έχουν αγωνιστικές δυνατότητες ή ιντριγκαδόρικη παρουσία, αλλά δύσκολα έχουν πολλοί όλο το πακέτο – τουλάχιστον μέχρι τώρα. Κάτι κάνουν βέβαια σε αυτό τον τομέα, ο Μάριος και ο Αναγνωστόπουλος!

Το «πακέτο» αυτό δεν είναι φυσικά αγαπητό από τους αντιπάλους, ούτε όμως και από όλους τους συμπαίκτες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Χούτος, όταν ρωτήθηκε χθες στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για τον Αγγελόπουλο, είπε ότι “αθλητικά είναι δυνατός, αλλά και από τους πιο αδύναμους στο κομμάτι της συμβίωσης και στην επιβίωση με κανόνες. Δεν ισχύει το κάνω ό,τι θέλω” είπε με νόημα ο διεθνής ποδοσφαιριστής που αποχώρησε πριν ένα μήνα περίπου από το survivor. Αλλά αυτά πάλι μπορεί να είναι προσωπικές πικρίες, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 27 Μαΐου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Βέβαια τον Αγγελόπουλο τον προκαλούν - ηθελημένα ή όχι ίσως δεν έχει σημασία - και οι Μαχητές. Ξέρουν ότι μπορεί να βγει εύκολα εκτός ελέγχου. Εκείνος που του έχει βρει το κουμπί φαίνεται να είναι ο Σπαλιάραςς, ο οποίος τον αντιμετωπίζει ατάραχος, σαν Βούδας, ό,τι κι αν συμβαίνει – το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς στον Ντάνο. Μάλλον απολαμβάνουν να φλερτάρουν με τα νεύρα του Αγγελόπουλου όταν επιλέγουν να πανηγυρίσουν με υπερβολικό, ίσως και προκλητικό τρόπο – αν και μερικές φορές την πατάνε και μετά τους βγαίνει ανάποδα.

Λογικό είναι λοιπόν που το κλίμα στην παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου διεξάγεται το Survivor, παραμένει “πολεμικό”, όπως επιβεβαιώνει και το τρέιλερ για το αυριανό επεισόδιο.

Ο Μπο φαίνεται να λέει στον Αγγελόπουλο, αναφερόμενος προφανώς στους μαχητές, ότι “σημασία έχουν οι πράξεις, όχι τα λόγια”.

Απόν την άλλη ο Μάριος έχει θάψει για τα καλά την πίπα της ειρήνης και λέει ότι “στο παιχνίδι είμαστε εχθροί”, αναφερόμενος στις δύο ομάδες.

Ο δε Σπαλιάρας ξεκαθαρίζει πως στην αναμέτρηση των ομάδων πάει ο καθένας με “ό,τι όπλα έχει”!

Πηγή: protothema.gr

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share