Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Παίκτης των Μαχητών έπαιζε βόλεϊ σε επαγγελματικό επίπεδο! (Photos)

29 Μαρτίου 2017 15:21
Αποκάλυψη: Παίκτης των Μαχητών έπαιζε βόλεϊ σε επαγγελματικό επίπεδο! (Photos)

Ποιος είπε ότι το βόλεϊ δεν έχει εκπρόσωπο στο Survivor; Το Volleyplanet σας παρουσιάζει αποκλειστικά το δελτίο αθλητή βόλεϊ του Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη του παίκτη του παιχνιδιού που «τρελαίνει» τα μηχανάκια της AGB.

Ο πατέρας του Πρίαμος Ιωαννίδης «σκιαγραφεί» το προφίλ του γιου του, που χάρις στη βοήθεια του βόλεϊ, μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζει πολλές δύσκολες καταστάσεις στον Άγιο Δομήνικο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Νεκρός άνδρας σε τροχαίο!

Η όμορφη «γωνιά» του Survivor, στην «καρδιά» της Καραϊβικής, που φιλοξενεί εδώ και περίπου ένα μήνα «Διάσημους» και «Μαχητές» μοιάζει με… Φεστιβάλ Αθλητισμού!. Ποδόσφαιρο, Πόλο, Χάντμπολ, Ράγκμπι, Καταδύσεις, Γιόγκα, Πυγμαχία, Ιστιοπλοϊα, Στίβος, Κανόε καγιάκ, Πολεμικές τέχνες, Σκι είναι τα αγαπημένα σπορ των συμμετεχόντων. Κι αν οι Χούτος, Κοκκινάκης, θεωρούνται οι πιο διάσημοι… ναυαγοί στο είδος τους, ωστόσο από ένα ακόμη ερημονήσι, δεν λείπει ο… Γούιλσον! Και φυσικά δεν εννοούμε τον “Γουίλι”, που αποχώρησε, αλλά τη μπάλα βόλεϊ-σύντροφο του Tom Hanks στην ταινία “Ο Ναυαγός”.

Ο «Τρελοκύπριος» όπως είναι το παρατσούκλι του 34χρονου εκπαιδευτή καταδύσεων, μάλλον βρίσκεται στη λάθος … παραλία! Πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας της εφηβικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ, πετυχημένο μοντέλο, γιος πρώην διεθνή διαιτητή της FIBA και Διευθυντή του Γυμνασίου Λευκωσίας, στα μέρη του, το Μάριο, τον ξέρουνε και οι… πέτρες. Η τιμητική του μάλιστα συνήθεια, να φέρει και το όνομα του πατέρα του “Πρίαμος” θυμίζει στους περισσότερους τον πρώην ΑΠΟΕΛιστή άσο και ομοσπονδιακό τεχνικό του βόλεϊ, που έγραψε ιστορία στο άθλημα, φέρνοντας το 1989 στο νησί τα πρώτα χρυσά μετάλλια από τους Αγώνες Μικρών Κρατών!

«Επειδή το όνομά του είναι Μάριος Ιωαννίδης, αλλά χρησιμοποιεί και το δικό μου, ως δεύτερο, στην Κύπρο καταλαβαίνουν όλοι, ποιος είναι, καθώς με γνωρίζουν λόγω των δραστηριοτήτων μου από βολεϊ και μπάσκετ. Κι όσοι όμως δεν ξέρουν, με ρωτάνε όταν με βλέπουν στην τράπεζα, στα σούπερ μάρκετ κ.α, «τι σχέση έχει με εσάς ο Μάριος»; Μου δείχνουν πως είναι πολύ αγαπητός. Και χαίρομαι γιατί είναι αυθεντικός χαρακτήρας, δεν είναι προσποιητός…» υποστηρίζει στο Volleyplanet o 68χρονος άνδρας.

Κάλλιστα λοιπόν, με τέτοια.. κληρονομιά ον Μάριος θα μπορούσε να αγωνίζεται στους «Διάσημους». Ωστόσο εκείνος έχει κερδίσει με το… σπαθί του τη θέση του στους «Μαχητές», εξαιτίας της ηγετικής του προσωπικότητας. Κι αν κάποια στιγμή είπε και δυο κουβέντες παραπάνω… Νερό κι αλάτι (σ.σ άλλωστε είναι από τα λίγα εν αφθονία στοιχεία στην παραλία)!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Η τρομερή αλλαγή στο chat του messenger που έχει ξετρελάνει όλους τους χρήστες!

«Ο Μάριος είναι μαχητής και εκτός παιχνιδιού! Ο,τι κι αν κάνει θέλει να το κάνει με την καρδιά του! Θέλει να αποδίδει σε ό,τι κάνει. Δεν του αρκεί να είναι απλά ένα άτομο… Θέλει να πρωτοπορεί, μπαίνει “μες στη φωτιά” και δίνει όλο του τον εαυτό. Δεν του αρέσει να κοροϊδεύει τον εαυτό του, ούτε τους άλλους και δεν θα το πράξει ποτέ. Ούτε θέλει να «πικάρει» κανέναν… Είναι φιλικός με όλους και αν κάποια στιγμή είπε και κάποιες κουβέντες, σε ένα ξερονήσι που ζούνε 20 άτομα… εντάξει, μπορούν να ειπωθούν! Ποτέ όμως δεν τις εννοούσε στο βαθμό που ελέχθησαν και από εκείνον , αλλά και από τους άλλους, πιστεύω. Και οι δύο ομάδες δίνουν τον εαυτό τους για το καλύτερο… Τώρα για αυτά που συμβαίνουν εκεί, δεν μπορώ να έχω ιδία άποψη, γιατί ούτε επικοινωνούμε, ούτε τίποτα. Ό,τι βλέπετε εσείς, βλέπουμε κι εμείς…” τονίζει ο πατέρας του τηλεοπτικού “Super Mario”, που συμπαθεί όλα τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο Survivor, «Μαχητές» και «Διάσημους».

«Μαέστρος» σε ΑΠΟΕΛ – Εθνική εφήβων

Αυτό που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος παρακολουθώντας το Survivor, πέραν της γοητευτικής του εξωτερικής εμφάνισης, είναι πως ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης έχει κερδίσει το κοινό με το χαρακτήρα του. Έχει αυτό που λέμε «αρχές»! Με την ευγένεια, την κουλτούρα, την παιδεία, το ήθος, την ομαδικότητα, την αγωνιστικότητά του. Πάντα σεμνός και ταπεινός. Στοιχεία που ο δευτερότοκος από τα τρία παιδιά του Πρίαμου Ιωαννίδη, χρωστάει εν πολλοίς στο… φιλέ!

«Το βόλεϊ είναι το καλύτερο άθλημα… Ο Μάριος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του. Στον ΑΠΟΕΛ έπαιζα κι εγώ και μετά με πήρε η Ομοσπονδία. Όταν ήμουν στην Θεσσαλονίκη στο σύνδεσμο διαιτητών και διαιτήτευα, μόνο εγώ ξέρω πως τα έβγαλα πέρα και με τα δύο αθλήματα. Πάλευα με “νύχια και με δόντια”, θυσιάζοντας ώρες από την οικογένειά μου, αλλά ήμουν συνεπής σε αυτά που έκανα. Όπως και ο Μάριος εξάλλου… Ασχολήθηκε από το γυμνάσιο με το βόλεϊ και έπειτα με τη σχολική ομάδα έφτασε σε τελικούς Παγκυπρίου πρωταθλήματος. Στη συνέχεια τον πήρα μαζί μου στον ΑΠΟΕΛ, όπου ως έφηβος έπαιζε πασαδόρος, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Έχει εκρηκτικότητα, γρήγορα αντανακλαστικά, ηγετική προσωπικότητα», λέει μιλώντας αντικειμενικά για το γιό του ο κ. Ιωαννίδης.

Αν μη τι άλλο, έπειτα από 400 αγώνες ως πρώην διεθνής διαιτητής του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, με τους διεθνείς “ρέφερι” Ρήγα, Δουβή, Τσαγκαμίλη, αλλά και ως πρώην διευθυντής Γυμνασίου, έχει συνηθίσει να είναι ακριβοδίκαιος και αυστηρός στην κρίση του. Ο αέρας από Βαρδάρη πάντως δεν λείπει από την οικογένεια του Μάριου, αφού πέρα από τις σπουδές του πατέρα του στο Αριστοτέλειο, από τη Θεσσαλονίκη κατάγεται και η μητέρα του, Λία. Η πρώην γυμνάστρια πρωταθλήτρια της Ολυμπιακής Γυμναστικής, που διορίστηκε πριν χρόνια στην Κύπρο, ως βοηθός διευθυντή στο ίδιο σχολείο με τον κ. Πρίαμο, πέρα από την ελληνική υπηκοότητα που «χάρισε» στο Μάριο, «μπόλιασε» τα παιδιά της, μεταξύ άλλων, με την “αγάπη” για τον αθλητισμό.

Όπως άλλωστε διακρίνετε και στην βασική φωτογραφία, σε ηλικία 15 ετών (ημερομηνία έκδοσης του δελτίου αναφέρεται η 10η Οκτωβρίου 2001) ο Μάριος Ιωαννίδης του Πρίαμου κατεχωρήθη στα αρχεία της ΚΟΠΕ ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ με αριθμό μητρώου 52512.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη γκάφα: Το Star ανέστησε τον 47χρονο για να ομολογήσει ότι τον σκότωσε ο Παραολυμπιονίκης!

«Αν και μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο, γιατί είναι ταλαντούχος, προτίμησε το βόλεϊ. Και τα τρία παιδιά τα είχα από 8 ετών στις καταδύσεις και εξαιτίας αυτού κι ο Μάριος ακολούθησε την ειδικότητα του εκπαιδευτή καταδύσεων. Πχ αν ο Μάριος ασχολούνταν με το στίβο θα ήταν ένας εξαιρετικός σπρίντερ, αλλά από την πρώτη στιγμή τον τράβηξε το βόλεϊ. Σε ηλικία 15 ετών μάλιστα έβγαλε και το πρώτο του δελτίο του στον ΑΠΟΕΛ. Μετά είχε τις σπουδές του, αλλά και λόγω εμφάνισής έκανε και άλλα πράγματα με επιτυχία σε άλλους τομείς. Όπως και τα άλλα δύο αγόρια μου, ο Γιώργος-Αλέξανδρος που σπουδάζει και ο Δημήτρης, που’ ναι στρατιωτικός…» επισημαίνει στο Volleyplanet συγκινημένος πλέον ο κ. Ιωαννίδης.

Πάνω από όλα Άνθρωπος!

Όλο αυτό το διάστημα που το Survivor πραγματοποιεί «υψηλές πτήσεις» στον «αέρα» της τηλεθέασης, διερωτώνται εύλογα, αν πίσω από την εικόνα του “καλού παιδιού” και την “μετρημένη” του συμπεριφορά του Μάριου, κρύβεται κάποια… στρατηγική, που θα τον φέρει “αγκαλιά” με το έπαθλο του νικητή! Ιδού η απάντηση του πατέρα Ιωαννίδη στα σενάρια που ακούγονται περί “στρατηγικής”…

«Ο Μάριος δήλωσε συμμετοχή στο Survivor για την εμπειρία. Δεν είχε κανέναν ιδιαίτερο στόχο και αυτός είναι ο λόγος που αγαπά και τους μεν, και τους δε. Είναι καλό παιδί, πάρα πολύ καλός χαρακτήρας! Δεν είναι φιλοτομαριστής, αγαπά τους συμπαίκτες, αγαπά τους συνανθρώπους του και αν δει κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, έστω και εις βάρος του εαυτού του θα φροντίσει να βοηθήσει. Είναι αυτός ο τύπος που κάποιοι μπορούν να πούνε «μα καλά, τόσο… βλάκας είναι αυτός που δεν βλέπει το συμφέρον του…» υπογραμμίζει στο Volleyplanet γελώντας ο Πρίαμος Ιωαννίδης.

Έχοντας από μικρό το Μάριο συνεχώς δίπλα του ο κ. Ιωαννίδης δεν κρύβει, ότι το διάστημα που βρίσκεται στο νησί του Survivor, του λείπει πολύ! Για αυτό και όλη η οικογένειά του προσεύχεται να είναι καλά και να γυρίσει με το καλό, όπως έφυγε.

«Επειδή ασχολούμαστε και οι δύο με το ίδιο αντικείμενο και ήμασταν συνέχεια μαζί, συνηθίζοντας ο ένας τον άλλον, σίγουρα μου λείπει. Στη ζωή όμως όλα συμβαίνουν, μπορεί κάποιος πατέρας να κάνει χρόνια να δει το παιδί του, αλλά αντέχει! Αυτό που θέλουμε κι εγώ και η μητέρα του, πέρα απ’το να’ ναι γερός, πάνω από όλα να είναι ΆΝΘΡΩΠΟΣ! Όπως ήταν δηλαδή, να μείνει, για πάντα να μην τον αλλάξει τίποτα γιατί η ανθρωπιά είναι το πιο σημαντικό» δηλώνει στο Volleyplanet o πρώην εκπαιδευτικός.

Οι δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει κανείς κατά την παραμονή του στο νησί του Άγιου Δομηνικου, είναι πολλές! Πέρα από τη σωματική κόπωση, τους τραυματισμούς, την εξάντληση από την πείνα, υπάρχει και σημαντική ψυχολογική φορά. Ο Μάριος, όμως διαθέτει τα πολύτιμα εφόδια στη ζωή του για να ξεπερνάει τα εμπόδια και σε αυτό φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει πολύ ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το βόλεϊ.

«Αυτό είναι η βάση! Από κει πήρε τα στοιχεία του χαρακτήρα του ο Μάριος, γιατί ήταν το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε. Από το βόλεϊ πήρε τις βάσεις. Το να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του, να τους συμπεριφέρεται σωστά, το ομαδικό πνεύμα! Το βόλεϊ για μένα είναι το καλύτερο άθλημα, σου δίνει πάρα πολλά! Άλλωστε στη μέση υπάρχει το φιλέ και δεν έρχεσαι σε σύγκρουση με τον αντίπαλο. Για μένα είναι το σπουδαιότερο άθλημα από όλα»! υπογραμμίζει στο Volleyplanet ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του στο βόλεϊ.

«Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά»

Κλείνοντας μάλιστα ο πολύπειρος άνθρωπος του βόλεϊ δεν παρέλειψε να σχολιάσει, έναν άλλον Έλληνα… Survivor, που από φέτος “κολυμπάει” επιτυχώς στα βαθιά… νερά της Bundesliga το διεθνή άσο της γερμανικής Φριντριχσχάφεν, Θανάση Πρωτοψάλτη. Ο πρώην “εκλέκτορας” του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου γνωρίζει εδώ και χρόνια την οικογένεια του Έλληνα ακραίου και τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση.

«Τη μητέρα του Θανάση και σύζυγο του Σπύρου Πρωτοψάλτη, την Αλεξία (σ.σ Ροτσίδου) την είχα παλιά μαζί μου, ως διεθνή της ΑΕΛ , όταν ήμουν ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Γυναικών. Αυτό που μπορώ να πω μετα βεβαιότητας για το Θανάση είναι πως «το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά». Είναι εξαιρετικό παιδί, ταλαντούχος αθλητής και μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα, γιατί ακολουθεί το άθλημα της οικογένειάς του, συνεχίζοντας αυτή την σημαντική παράδοση».

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share