Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction).

22 Ιανουαρίου 2014
Τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction).

Τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction)

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών και πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας (πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης. Η FUE κατ΄ουσίαν αναπαράγει τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών. Τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής της μεθόδου FUE στη BERGMANN KORD είναι τα εξής:

1. Ανώδυνη επέμβαση: με την εξελιγμένη μορφή της μεθόδου strip και το αυστηρό πρωτόκολλο εφαρμογής της, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι εντελώς ανώδυνη.

2. Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία (πιθανή όχληση αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα).

3. Για να είναι η μεταμόσχευση μαλλιών απόλυτα εξατομικευμένη σε κάθε άτομο, οι γιατροί μεταμόσχευσης μαλλιών της BERGMANN KORD σχεδιάζουν το ειδικό Εξατομικευμένο Πλάνο Μεταμόσχευσης Μαλλιών (PHTP) για κάθε ενδιαφερόμενο, βάσει του οποίου συνυπολογίζονται όλες οι επιμέρους παράμετροι και τα χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό μιας μεταμόσχευσης μαλλιών που θα είναι απόλυτα ταιριαστή στον ενδιαφερόμενο.

4. Απουσία μετεγχειρητικού οιδήματος: Παλαιότερα, ένα ποσοστό των ατόμων που υποβάλλονταν σε μεταμόσχευση μαλλιών παρουσίαζε μετεγχειρητικά προσωρινό μετωπιαίο οίδημα, πλέον όμως, με το πρωτόκολλο που εφαρμόζει η ιατρική ομάδα της BERGMANN KORD, το οίδημα εμφανίζεται σπανιότατα.

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζουμε την τεχνική FUE;

  • Σε περιπτώσεις δότριας περιοχής αραιής ή περιορισμένης ελαστικότητας ή ιδιαίτερων δυσκολιών αποκατάστασης (για παράδειγμα δέρματα που τείνουν να αφήνουν ουλή)
  • Σε περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί τη διατήρηση μικρού μήκους μαλλιών
  • Σε περιπτώσεις για τις οποίες δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της μεθόδου Strip
  • Σε περιπτώσεις λήψης μικρού αριθμού τριχοθυλακίων
  • Σε περιπτώσεις κάλυψης ουλών από ατυχήματα και για σχηματισμό φρυδιών

Η ιατρική ομάδα της μεταμόσχευσης μαλλιών:

Η επέμβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται από ιατρική ομάδα, που περιλαμβάνει τον επικεφαλής πλαστικό χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών, 2 βοηθούς ιατρούς, ιατρό αναισθησιολόγο και 4 εξειδικευμένες νοσηλεύτριες. Απαιτείται επομένως η αρμονική συνεργασία και ο άψογος συντονισμός των μελών της ιατρικής ομάδας για να διεξαχθεί άρτια η διαδικασία της επέμβασης.

Διάρκεια της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών:

Η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική FUE διαρκεί αρκετές ώρες λόγω της ιδιαίτερης διαδικασίας λήψης των τριχοθυλακίων. Ωστόσο ο χρόνος κυλά γρήγορα καθώς μπορείτε να συνομιλείτε με την ιατρική ομάδα, να βλέπετε τηλεόραση ή απλώς να χαλαρώνετε. Ενδιάμεσα της διαδικασίας πραγματοποιούνται και διαλείμματα, ενώ μετά το πέρας της επέμβασης επιστρέφετε στο σπίτι.

Μετεγχειρητικός έλεγχος & οδηγίες | 24ωρη Μετεγχειρητική φροντίδα

Ο επικεφαλής γιατρός της μεταμόσχευσης μαλλιών θα ελέγξει τη δότρια και τη λήπτρια περιοχή και αφού σας παράσχει προφορικώς και γραπτώς τις απαραίτητες μετεγχειρητικές οδηγίες, επιστρέφετε στο σπίτι. Η BERGMANN KORD σας εξασφαλίζει 24ωρη ιατρική μέριμνα αμέσως μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Επιστροφή στις συνήθεις δραστηριότητες:

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είστε σε θέση να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν περιπτώσεις -ανάλογα πάντα με το είδος του επαγγέλματος- που η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται ακόμη και την επόμενη ημέρα της επέμβασης. Ο γιατρός ενημερώνει εξατομικευμένα και δίνει συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις ανάλογα με το επάγγελμα και τις δραστηριότητες κάθε ενδιαφερόμενου.

Ανάπτυξη των νέων μαλλιών:

Τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται φυσιολογικά αμέσως μετά τη μεταφύτευσή τους και σε 3-5 μήνες αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ολοκληρώνονται μετά τους 10 μήνες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι συνήθως ένα σημαντικό ποσοστό (20%-80%) των μαλλιών της μεταμόσχευσης πέφτουν σταδιακά μετά την επέμβαση, φαινόμενο όμως που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό δεδομένου ότι στη θέση τους μεγαλώνουν τα νέα μαλλιά. Τα μαλλιά της μεταμόσχευσης αναπτύσσονται όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά και παραμένουν για πάντα. Λούζονται, κουρεύονται, χτενίζονται, επιδέχονται κάθε είδους κομμωτική διεργασία και δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς και καλέστε σήμερα κιόλας στο 8001100111
(Γραμμή χωρίς χρέωση για όλη την Ελλάδα).


TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share