Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Στο Netflix οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη

Δεύτερη ελληνική σειρά που μπαίνει στην πλατφόρμα του Netflix μετά το «Maestro»

14 Δεκεμβρίου 2023 13:47
Στο Netflix οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η πρώτη ελληνική σειρά του ΑΝΤ1+, με τίτλο "Σέρρες" και υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη, βρίσκεται στην τελική φάση ανακοίνωσης για την ένταξή της στο Netflix, τη διάσημη πλατφόρμα θέασης.

Η σειρά-σταθμός στην πορεία του γνωστού δημιουργού και ηθοποιού, που ξεκίνησε να γράφεται για το MEGA και τελικά έκανε πρεμιέρα μαζί με τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1, είναι το πρώτο σίριαλ του ΑΝΤ1+ που βρίσκεται μια ανάσα πριν ενταχθεί στο μενού του Netflix, έναν σχεδόν χρόνο μετά το deal της πλατφόρμας με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για το «Μaestro». Αλλωστε είναι γνωστές εδώ και καιρό οι διαπραγματεύσεις των ανθρώπων του ΑΝΤ1 για πώληση ορισμένων προϊόντων μυθοπλασίας στη διάσημη συνδρομητική πλατφόρμα τηλεόρασης, μεταξύ αυτών οι «Σέρρες», οι «Ψυχοκόρες» και η «Μάγισσα» που τώρα μεταδίδεται από τη γραμμική συχνότητα του ΑΝΤ1.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ενιαία διαπραγμάτευση των ανθρώπων του ΑΝΤ1 και των εκπροσώπων του Netflix στην Ελλάδα, που αφορά τόσο τις «Σέρρες» που θα περάσουν πρώτες στην πλατφόρμα, ενώ λίγο αργότερα προγραμματίζεται και η ένταξη της σειράς «Ψυχοκόρες», που μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο ο πρώτος εκ των τριών κύκλων στην Ελλάδα και αναμένονται οι υπόλοιποι δύο μέσα στους προσεχείς μήνες.

Στο Netflix οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη

«Σέρρες»: Η υπόθεση

Η δεύτερη ελληνική σειρά που μπαίνει στο Netflix αφορά την προσωπική ιστορία του τηλεοπτικού Οδυσσέα, που υποδύεται ο Πάνος Νάτσης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις αρχές του 2022. Στις «Σέρρες» ο Γιώργος Καπουτζίδης ταξιδεύει τους θεατές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, για να διηγηθεί με τον δικό του τρόπο, μια οικογενειακή ιστορία αποδοχής, ελευθερίας και αγάπης. Πώς ορίζουν τη ζωή μας οι οικογενειακοί δεσμοί; Πώς πλάθουν τις επιλογές και την προσωπικότητά μας όταν τους πολεμάμε ή όταν τους αποδεχόμαστε;

Ολα ξεκινούν όταν ο κεντρικός ήρωας, ο Οδυσσέας (Πάνος Νάτσης), ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη (Γιώργο Γάλλο), τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Οταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός τον αναγκάζει να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Ετσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Εχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα (Μαριλού Κατσαφάδου) και απέναντί του τη Σταματίνα (Γιούλη Τσαγκαράκη), τη Νάνσυ (Λένα Δροσάκη) και τον Θωμά (Κωνσταντίνος Μουταφτσής), ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά.

Οι «Σέρρες», σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη, φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Πατρώνη. Η αυθεντική μουσική είναι του Φοίβου Δεληβοριά ενώ στη σειρά επίσης εμφανίζονται οι ηθοποιοί Λένα Ουζουνίδου, Γιώργος Βουβάκης, Λουίζα Πυριόχου αλλά και αρκετοί guest stars. H ιστορία του πρώτου κύκλου της σειράς ολοκληρώνεται σε δέκα επεισόδια.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Λίγο πριν την ένταξη της σειράς στο Netflix, ο Γιώργος Καπουτζίδης βρίσκεται στη δημιουργική φάση της δημιουργίας του δεύτερου κύκλου «Σέρρες». Μετά την τραγική απώλεια του Πάνου Νάτση, ο δημιουργός της σειράς έκανε γνωστή την πρόθεσή του να γράψει μια νέα ιστορία, με κεντρικό πρόσωπο και πάλι τον Οδυσσέα που θα τον υποδυθεί νέος ηθοποιός, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Σύμφωνα με τον παρόντα προγραμματισμό πάντως, τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη της άνοιξης του 2024 και καλώς εχόντων των πραγμάτων τα νέα επεισόδια της σειράς να είναι διαθέσιμα στους θεατές λίγο πριν το τέλος της ίδιας χρονιάς.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share