Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες σύμφωνα με τους συντάκτες του Athensmagazine.gr

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας;

19 Δεκεμβρίου 2022 13:41
Αυτές είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες σύμφωνα με τους συντάκτες του Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικες ταινίες δεν γίνονται.... μας βοηθάνε να μπούμε στο γιορτινό κλίμα, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη ζεστασιά του στολισμένου σπιτιού μας.

Ποια είναι η αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία; Όλοι έχουν τουλάχιστον μία.

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες οι συντάκτες του Athensmagazine.gr, προτείνουν τις δικές του αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα!

Το Πολικό Εξπρές

Προτείνει η Ανθή Κουρεντζή

«Μου αρέσει η έννοια του πίστεψε, χωρίς να χρειάζεται να το δεις»

Υπόθεση:

Άραγε πόσοι πιστεύουν ακόμα στον Άγιο Βασίλη; Όχι πάντως ο μικρός ήρωας της ταινίας μας. Μέχρι που ένας παράξενος θόρυβος και μια λάμψη τον ξυπνούν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Έξω από την πόρτα του δεν βρίσκονται οι τάρανδοι και το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, αλλά ένα τρένο που τον προσκαλεί σε ένα μακρινό ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Τόσο ο οδηγός της μυστηριώδους αμαξοστοιχίας, όσο και οι μικροί επιβάτες του, φορώντας όλοι τις πιτζάμες τους, θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα θαύματα είναι αληθινά, μόνο για όσους πραγματικά πιστεύουν…

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Προτείνει ο Γιάννης Κυριακόπουλος

«Μου αρέσει γιατί είναι μια εναλλακτική πρόταση για τα Χριστούγεννα»

Υπόθεση:

Ο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μακλέιν, καταφτάνει στο Λος Άντζελες για να τα ξαναβρεί με τη σύζυγό του, Χόλι. Ο οδηγός της λιμουζίνας, Αργάιλ, πηγαίνει τον Μακλέιν στο κτίριο Νακατόμι Πλάζα για να συναντήσει τη Χόλι στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρίας.

Ενώ ο Μακλέιν αλλάζει ρούχα, το πάρτι διακόπτεται από την άφιξη του Γερμανού τρομοκράτη Χανς Γκρούμπερ και της ομάδας του: Καρλ, Φράνκο, Τόνι, Θίο, Αλεξάντερ, Μάρκο, Κρίστοφ, Έντι, Ούλι, Χάινριζ, Φριτζ και Τζέιμς.

Η ομάδα κρατά τους παρευρισκόμενους ως ομήρους εκτός από τον Μακλέιν, ο οποίος καταφέρνει να γλιτώσει, οπλισμένος με το υπηρεσιακό του όπλο.

Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία

Προτείνει ο Ραφαήλ Αλαγάς

«Ήμουν πάντα μαγεμένος από τον κόσμο του Ρόκυ. Είναι μια από τις πιο ιστορικές ταινίες.»

Υπόθεση:

Ο Απόλο Κριντ θέλει να αναμετρηθεί με τον Ιβάν Ντράγκο, έναν ρώσο υπεραθλητή-μποξέρ, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική. Κατά την αναμέτρησή τους, ο Απόλο θα χάσει τη ζωή του, και ο Ρόκι αποφασίζει να αγωνιστεί με τον Ντράγκο, στη Μόσχα, θέλοντας να εκδικηθεί για τον θάνατο του φίλου του.

Το τανγκό των Χριστουγέννων

Προτείνει ο Κυριάκος Μελλίδης

«"Ξέρω πώς είναι να είσαι ερωτευμένος με κάτι που δεν μπορείς να έχεις", όπως λέει και στην ταινία»

Υπόθεση:

Σ' ένα στρατόπεδο στον Έβρο κατά την περίοδο της Δικτατορίας, όπου αρχίζουν οι προετοιμασίες για την υποδοχή της γιορτής των Χριστουγέννων, ο διοικητής του στρατοπέδου, Μανώλης Λόγγος, θέλοντας να είναι όλα έτοιμα έως τότε, απαγορεύει τις άδειες των οπλιτών.

Ο υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης είναι κρυφά ερωτευμένος με τη σύζυγο του διοικητή και είναι αρκετά θλιμμένος γιατί υπάρχει ο φόβος να μην την ξαναδεί, καθότι ο διοικητής αναμένει μετάθεση για την Αθήνα. Σε μία γιορτή στη λέσχη, ο Καραμανίδης βλέπει τη Ζωή η οποία, αν και δεν χορεύει, θαυμάζει αυτούς που χορεύουν τανγκό.

Ο Καραμανίδης, θέλοντας να ζητήσει από τη Ζωή να χορέψει μαζί του τανγκό στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του στρατοπέδου, ζητάει από έναν φαντάρο, τον Λάζαρο Λαζάρου, να του μάθει να χορεύει τανγκό. Έτσι οι δυο τους, συναντιούνται κρυφά κάθε βράδυ στο γραφείο του υπολοχαγού, όπου ο Λαζάρου κάνει μαθήματα χορού στον Καραμανίδη. Στο μεταξύ, η ζωή στο σπίτι του διοικητή δεν είναι ευχάριστη για τη Ζωή, καθώς εκείνος αντιμετωπίζει τα πάντα με στρατιωτική πειθαρχία και ακόμη και για μια μικρή βόλτα της Ζωής με τη μικρή τους κόρη απαιτεί να του ζητηθεί πρώτα η άδεια.

Μόνος στο Σπίτι

Προτείνει η Δέσποινα Τσίρου

«Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια»

Υπόθεση:

Μια πολυμελής αμερικάνικη οικογένεια που πρόκειται να ταξιδέψει στο Παρίσι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, διακατέχεται από υπερβολικό άγχος την ημέρα της αναχώρησης, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της, ο 8χρονος Κέβιν ΜακΚάλιστερ, να μείνει πίσω. Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος στο σπίτι, και έρχεται αντιμέτωπος με δύο λωποδύτες που σχεδιάζουν να το ληστέψουν. Όμως, χάρη στην παιδική του εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία του, καταφέρνει να τους αλλάξει τα φώτα…

Klaus

Προτείνει η Αγάπη Μυργιώτη

«Είναι αυτή η φράση στην ταινία που με έκανε να την αγαπήσω: "Μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης πάντα γεννά μια άλλη"»

Υπόθεση:

Ο Τζέσπερ, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο χειρότερος δόκιμος ταχυδρόμος, στέλνεται από τον πατέρα του, στο βορειότερο σημείο του κόσμου, στο Smeerensbug, προκειμένου να τον βάλει στον ίδιο δρόμο.

Εκεί θα πρέπει να διακινήσει 6000 γράμματα πριν το τέλος του χρόνου, αλλιώς θα αποκληρωθεί. Στην πόλη αυτή ζουν δύο αντίπαλες οικογένειες που δεν ανταλλάζουν γράμματα, παρά μόνο καυγαδίζουν. Όλα θ’ αλλάξουν όμως όταν ο Τζέσπερ συναντήσει τυχαία τον Klaus τον ξυλοκόπο και δει το ταλέντο του στην κατασκευή παιχνιδιών. Έτσι θα συλλάβει ένα σχέδιο που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα, μέσα όμως από πολλές περίπλοκες καταστάσεις…

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share