Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

BERGMANN KORD: Πρωτοποριακό σύστημα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ σε ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ...

29 Οκτωβρίου 2013
BERGMANN KORD: Πρωτοποριακό σύστημα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΜΑΛΛΙΩΝ σε ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ...
Η σπουδαιότητα της αποκατάστασης των μαλλιών για τον ασθενή με καρκίνο

Το πόσο σκληρό και δύσκολο είναι να χτυπήσει την πόρτα σε έναν άνθρωπο μια σοβαρή ασθένεια όπως ο καρκίνος είναι δυστυχώς κάτι που αρκετοί συνάνθρωποί μας βιώνουν. Κι εκεί που ένας άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη δύναμη να παλέψει με την ασθένεια και να την “πιάσει από τα μαλλιά”, έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και την πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα του να χάσει τα δικά του μαλλιά, να αλλοιωθεί η εικόνα του και να πρέπει να τα βγάλει πέρα και με την περιέργεια του κοινωνικού περίγυρου. Κάποιες φορές η συγκεκριμένη δοκιμασία μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση ενός ασθενούς περισσότερο και από την ίδια την ασθένεια.

Υπάρχουν ασθενείς που δεν θέλουν να βιώσουν το αίσθημα της απελπισίας όταν χτενίζονται να χάνουν τούφες από τα μαλλιά τους. Παράλληλα, η λύση της περούκας δεν εξυπηρετεί κάποιους ανθρώπους, που αισθάνονται μεγάλο βάρος στο κεφάλι, απώλεια αίσθησης των εξωτερικών ερεθισμάτων, και τους θερινούς μήνες έντονο αίσθημα ζέστης, με το κεφάλι να είναι μόνιμα ιδρωμένο. Παράλληλα ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος τόσο ο ίδιος ο ασθενής όσο και ο κοντινός του περίγυρος να αισθάνεται δύσκολα κάθε φορά που πρέπει να βγαίνει η περούκα το βράδι, και αυτό μπορεί να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς. Τη λύση στις περιπτώσεις αυτές έρχεται να προσφέρει η καινοτόμος τεχνική HOS-2.

Η Τεχνική Αποκατάστασης Μαλλιών HOS-2:

Μία νέα, πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς και όχι μόνο εφαρμόζειται πλέον στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για την εξειδικευμένη τεχνική HOS-2 και αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον FDA (Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών για τις περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία).

Η τεχνική HOS-2 βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Στη συνέχεια, η μεμβράνη επικολλάται στο τριχωτό της κεφαλής όπου και εφαρμόζει τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα, δίχως να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρείται. Η μεμβράνη κατασκευάζεται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα χωρίς να επηρεάζεται η υγιεινή του. Επιπλέον, λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.

Η νέα τεχνική υπερτερεί κατά πολύ σε σχέση με την περούκα παθήσεων. Η υπεροχή αυτή έγκειται στη διασφάλιση των ακόλουθων πλεονεκτημάτων για τον ασθενή:

1. Ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του (όπως ήταν πριν την έναρξη των θεραπειών), καθώς η τεχνική εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δεν έχει καμία διαφορά από τα δικά του μαλλιά προ θεραπείας και επομένως δεν γίνεται αντιληπτό.

2. Έχει μόνιμη εφαρμογή των νέων μαλλιών (δηλαδή το hair system παραμένει τοποθετημένο όλο το 24ωρο και δεν αφαιρείται όπως οι περούκες).

3. Μπορεί να περιποιείται τα νέα μαλλιά όπως ακριβώς και τα φυσικά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κ.α.).

4. Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της εξειδικευμένης τεχνικής HOS-2 από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ασθενής μέσω της HOS-2 μπορεί να επιλύσει με την καλύτερη δυνατή επιλογή το θέμα της εικόνας των μαλλιών του, και στη συνέχεια να είναι σε θέση να συνεχίσει τις συνήθεις δραστηριότητές του ζώντας μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή και να εστιάσει με καλύτερη ψυχολογία στην ανάρρωσή του. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται ουσιαστική συνδρομή και στο έργο του γιατρού, καθώς ο ασθενής που «διατηρεί» τα μαλλιά του αισθάνεται καλύτερα και αφοσιώνεται με περισσότερη ενέργεια και θετικότητα στη διενέργεια της θεραπείας του και τις οδηγίες του γιατρού του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε από τα επιστημονικά κέντρα της BERGMANN KORD σε Ελλάδα και Κύπρο για δωρεάν διάγνωση και ενημέρωση από τους ειδικούς της κλινικής, καθώς και στο 800 11 00 111 (γραμμή χωρίς χρέωση από σταθερό για όλη την Ελλάδα) ή στο www.kord.gr για περισσότερες πληροφορίες.

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share