Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Wednesday: Η νέα σειρά του Netflix που έχει κάνει πάταγο - Ο Τιμ Μπάρτον συστήνει ξανά την οικογένεια Άνταμς

Μία συναρπαστική και σκοτεινή σειρά!

29 Νοεμβρίου 2022 14:43
Wednesday: Η νέα σειρά του Netflix που έχει κάνει πάταγο - Ο Τιμ Μπάρτον συστήνει ξανά την οικογένεια Άνταμς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τιμ Μπάρτον, γνωστός για τις δυστοπικές ταινίες του, αποφάσισε να «ξαναζωντανέψει» την οικογένεια Άνταμς, αυτή τη φορά μέσα από τα μάτια της κόρης της οικογένειας, της Γουένσντεϊ.

Πρόκειται για ένα διερευνητικό μυστήριο με πολλά μεταφυσικά στοιχεία που παρουσιάζει τα φοιτητικά χρόνια της στην Ακαδημία Νέβερμορ. Η Γουένσντεϊ προσπαθεί να τελειοποιήσει τις νέες της τηλεπαθητικές ικανότητες, να αποτρέψει μια σειρά από κτηνώδεις δολοφονίες που σπείρουν τον τρόμο στην πόλη και να επιλύσει ένα μεταφυσικό μυστήριο στο οποίο μπλέχτηκαν οι γονείς της πριν από 25 χρόνια, ενώ παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με τις νέες και πολυσύνθετες σχέσεις των παράξενων και διαφορετικών φοιτητών.

Ο Τιμ είναι πασίγνωστος για τις εμψυχωτικές ιστορίες του για αουτσάιντερ της κοινωνίας, όπως είναι ο Έντουαρντ Ψαλιδοχέρης, η Λίντια Ντιζ και ο Μπάτμαν. Τώρα, η μοναδική του ματιά θα αναδείξει τη Γουένσντεϊ και τους τρομακτικούς συμμαθητές της στην Ακαδημία Νέβερμορ.

Μια σειρά του Netflix που έχει κάνει ήδη πάταγο.

Η υπόθεση

Η Γουένσντεϊ, έχοντας αποβληθεί από οκτώ σχολεία μέσα σε πέντε χρόνια, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, όταν της δίνεται μία ευκαιρία να φοιτήσει στην ακαδημία Νέβερμορ. Το οικοτροφείο αυτό φιλοξενεί κάθε λογής μαθητές, ξεχωριστούς πάντα όμως, όπως και η Γουένσντεϊ.

Πιο συγκεκριμένα, το Νέβερμορ είναι μια ακαδημία «περιθωριακών» με τέσσερις βασικές κλίκες, τους Κυνόδοντες (βρικόλακες), τις Γούνες (λυκάνθρωπους), τα Λέπια (σειρήνες) και τις Πέτρες (γοργόνοι). Όπως μπορούμε βέβαια να φανταστούμε, η Γουένσντεϊ θα δυσκολευτεί να ενσωματωθεί σε κάποια από αυτές, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν θα… κάνει τις γνωριμίες της.

Η Ακαδημία λειτουργεί εδώ και 2 αιώνες και έχει βοηθήσει γενιές και γενιές να ανακαλύψουν και να ξεκλειδώσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών της Γουένσντεϊ. Τώρα, έρχεται και η δική της σειρά να ανακαλύψει τον εαυτό της και να αφήσει για λίγο στην άκρη τις σκανταλιές, ακόμα και αν αυτό φαίνεται αδύνατο.

Οι προσπάθειες της Γουένσντεϊ να δαμάσει και να κατακτήσει τις διαισθητικές της ικανότητες και τα οράματά της, την βάζουν τελικά σε μία δυστοπική περιπέτεια, η οποία αφορά τις μυστηριώδεις άγριες δολοφονίες που τρομοκρατούν το Τζέριχο, την πόλη δίπλα στην ακαδημία, ενώ μάλιστα συνδέονται και με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς της.

Παίρνοντας τον ρόλο του ντετέκτιβ, η Γουένσντεϊ θα προσπαθήσει να φτάσει στο τέλος του μυστηρίου με συμμάχους τους νέους «φίλους» της, το «Πράγμα» και φυσικά την ατρόμητη αποφασιστικότητά της. Πέρα όμως από το περίεργο αυτό αιμοβόρο τέρας που μόνο η ίδια είχε την… τιμή να δει χωρίς να πεθάνει, η Γουένσντεϊ πρέπει να διαχειριστεί και τη ζωή της, η οποία συνέχεια αλλάζει, μιας και στο νέο της σχολείο κάθε μέρα είναι και μια νέα πρόκληση, αν και αυτό ίσως να ισχύει περισσότερο για τους γύρω της!

Η Γουένσντεϊ

Η Τζένα Ορτέγκα είναι εκείνη που θα ζωντανέψει την Γουένστεϊ, και δεν είναι καθόλου άγνωστη στο Netflix, αφού πρωταγωνίστησε τόσο στην οικογενειακή κωμωδία «Yes Day», ενώ οι περισσότεροι θα τη θυμούνται και από το «You» ή την «Τζέιν, τη Παρθένα».

Στα κινούμενα σχέδια του Άνταμς, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο The New Yorker, η Γουένστεϊ και άλλα μέλη της οικογένειας δεν είχαν ονόματα. Όταν οι χαρακτήρες προσαρμόστηκαν στην τηλεοπτική σειρά του 1964, ο Τσαρλς Άνταμς της έδωσε το όνομα "Wednesday", βασισμένο στη γραμμή παιδικής ομοιοκαταληξίας, "Το παιδί της Τετάρτης είναι γεμάτο θλίψη".

Την ιδέα για το όνομα την προμήθευσε η ηθοποιός και ποιήτρια Τζόαν Μπλέικ, γνωστή του Άνταμς. Η Γουένστεϊ είναι η αδερφή του Pugsley Addams (και, στην ταινία Addams Family Values του 1993, Pubert Addams) και ως εκ τούτου η μοναχοκόρη του Gomez και της Morticia Addams. Σε παλαιότερες προσαρμογές είναι η μικρότερη αδερφή του Pugsley, και σε μεταγενέστερες προσαρμογές γίνεται η μεγαλύτερη.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share