Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η βασίλισσα Ελισάβετ "ζωντανεύει"

Όλα όσα θα δούμε στο "The Crown" στο Netflix

9 Νοεμβρίου 2022 09:32
Η βασίλισσα Ελισάβετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ απασχόλησε κάθε γειτονιά του "μικρού" μας κόσμου, με τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους, να υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν την κηδεία της. Η βασίλισσα της Αγγλίας, η ζωή της και οι αναταράξεις στο Μπάκιγχαμ, προσελκύουν το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια, ενώ πολλοί είναι αυτοί, που θα έδιναν τα πάντα, για να ρίξουν μια ματιά πίσω από τις κλειστές πόρτες των ανακτόρων.

Τι συμβαίνει άραγε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ; Ποια είναι στα αλήθεια η βασίλισσα Ελισάβετ; Πώς εξελίσσονται οι σχέσεις μέσα στο ανάκτορο; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, απασχολούν δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Η σειρά "The Crown", "υπόσχεται" ότι δίνει πρόσβαση στα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του ανακτόρου, γι΄ αυτό και η σειρά έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία. Επιτυχία, η οποία μάλιστα αυξήθηκε μετά την κηδεία της Ελισάβετ. Συγκεκριμένα, η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά σχεδόν 800% μεταξύ 9 και 11/9.

Έτσι, σήμερα μετά από τέσσερις επιτυχημένες σεζόν, κάμει η πρεμιέρα η πέμπτη σεζόν, η οποία αναφέρεται στην τρομερή για τους ζαλαζοαίματος του Ουίνδσορ δεκαετία του '90, όταν δοκιμάσθηκαν σε οικογενειακό αλλά και θεσμικό επίπεδο.

Στον πέμπτο κύκλο ξαναζωντανεύει μέσα από τις οθόνες μας η εποχή των προβληματισμών για την παραμονή της της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο και της αμφισβήτησης της μοναρχίας, ενώ γίνονται και αναφορές σε μερικές από τις πιο ντροπιαστικές και σκανδαλώδεις σελίδες στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας.

Πιο αναλυτικά, στον νέο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του Netflix, ο χρόνος γυρίζει στη δεκαετία του 1990 όταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται εν μέσω χάους. Τα πρωτοσέλιδα των μέσων ασχολούνται με τις πολυτάραχες ζωές των γαλαζοαίματων, ενώ κάστρο του Ουίνσδορ παίρνει φωτιά, πυροδοτώντας μια εθνική κρίση για το ποιος θα έπρεπε να πληρώσει το λογαριασμό για την αποκατάστασή του. Σκηνές από το τρέιλερ μάς είχαν δώσει μία πρώτη εικόνα για όσα θα δούμε στη νέα σεζόν. Εκεί είδαμε την πριγκίπισσα Νταϊάνα αλλά και την διαβόητη συνέντευξη στο Panorama από τον Νοέμβριο του 1995. Σε εκείνη τη συνέντευξη, είχε πει στον Μάρτιν Μπασίρ του BBC για τη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο και την πεποίθησή της ότι «ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο».

Η Imelda Staunton θα είναι στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναλαμβάνοντας τη θέση της βραβευμένης με Οσκαρ Olivia Colman για την πέμπτη και έκτη σεζόν. Η βραβευμένη με BAFTA και υποψήφια για Οσκαρ ηθοποιός -η οποία πρωταγωνίστησε στο «Downton Abbey» του 2019- δήλωσε για την επιλογή της: «Μου άρεσε πολύ να παρακολουθώ το "The Crown" από την αρχή. Ως ηθοποιός ήταν χαρά μου να βλέπω πώς τόσο η Claire Foy όσο και η Olivia Colman έδιναν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στα σενάρια του Peter Morgan. Είναι πραγματική τιμή για μένα να ενταχθώ σε μια τόσο εξαιρετική δημιουργική ομάδα και να οδηγήσω το "The Crown" στην ολοκλήρωσή του». Η ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Bafta για τον ρόλο της στην ταινία «Vera Drake», ενώ είναι επίσης γνωστή για το «Shakespeare in Love» και για τον ρόλο της Dolores Umbridge στη σειρά «Harry Potter».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix)

Ο Jonathan Pryce θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Φίλιππο, αντικαθιστώντας τον Tobias Menzies, επίσης πρωταγωνιστή του «Game of Thrones». Ο 73χρονος Ουαλός που ήταν υποψήφιος για Οσκαρ πέρσι για την ταινία «Οι δύο πάπες» είναι, επίσης, γνωστός για τον ρόλο του ως High Sparrow στο GoT, τον ρόλο του κακού Bond στο «Tomorrow Never Dies», καθώς και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο απέναντι στην Glenn Close στην ταινία «The Wife» του 2017.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share