Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το Netflix παρουσιάζει τη ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ

Μια σειρά εποχής....

19 Οκτωβρίου 2022 14:20
Το Netflix παρουσιάζει τη ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζωή της Πριγκίπισσας Σίσσυ, της «ωραιότερης γυναίκας στην Ευρώπη», όπως είχε χαρακτηριστεί, αναβιώνει μέσα από μία νέα σειρά του Netflix, με τίτλο, "The Empress".

Παράλληλα, το μυστήριο που συγκλόνισε την Αμερική, γίνεται σειρά στο Netflix.

Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την τραγική ιστορία της Σίσσυ. Από τον κεραυνοβόλο έρωτά της με τον αυτοκράτορα της Αυστρίας και πρώτο της ξάδερφο, Φραγκίσκο, ο οποίος προτίμησε να παντρευτεί την ίδια και όχι την αδερφή της, Ελένα, για την οποία τον προόριζαν οι μητέρες τους, έως τη συγκέντρωση των στρατευμάτων στα σύνορα της αυτοκρατορίας και την εξέλιξη της Σίσσυ από κοριτσάκι, που αγνοεί παντελώς τι συμβαίνει στις κλειστές πόρτες των ανακτόρων, σε δημοφιλής αυτοκράτειρα που σπάει τα πρωτόκολλα και έρχεται σε επαφή με τον λαό της.

"Όταν η ατίθαση Ελισάβετ ερωτεύεται τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο και γίνεται η απίθανη νύφη του, γνωρίζει έναν κόσμο γεμάτο εντάσεις και ίντριγκες στην αυλή της Βιέννης", γράφει συγκεκριμένα η περιγραφή στην πλατφόρμα του Netflix, για την σειρά που κυκλοφόρησε πρόσφατα και συγκεκριμένα, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η 24χρονη Devrim Lingnau και στον ρόλο του Φραγκίσκου ο Philip Froissant.

Η νέα δραματική σειρά του Netflix, θα καταγράφει την καταστροφική ζωή της, από την ελεγκτική πεθερά της και τους τραγικούς θανάτους των αγαπημένων της προσώπων, μέχρι τη δολοφονία της το 1898, με έναν αναρχικό να τη μαχαιρώνει στην καρδιά.

Η πριγκίπισσα Σίσσυ και ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ Α’

Έπρεπε να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα της αυλής των Αψβούργων και να ζει ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες και εντολές. Για μία νεαρή κοπέλα που είχε μάθει να ζει ελεύθερα αυτό ήταν πραγματικά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Η Σίσσυ όμως δεν προοριζόταν από την αρχή να γίνει η αυτοκράτειρα της Αυστρίας.

Η σκληρή και απόλυτα αυταρχική πεθερά της, αρχιδούκισσα Σοφία της Αυστρίας, προόριζε για τον γιο της την μεγαλύτερη αδερφή της, την Ελένη. Όταν όμως ο Φραγκίσκος είδε την όμορφη Ελισάβετ, ανακοίνωσε πως ή θα παντρευόταν εκείνη ή καμία. Έτσι, τα πλάνα άλλαξαν και η μόλις 16 ετών Ελισάβετ βρέθηκε να κάθεται σε έναν θρόνο και να πρέπει να λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων, που μέχρι τότε δεν είχε ξανά ακούσει.

Η εσωστρέφειά της ήταν το χαρακτηριστικό που την έσωσε από την δύσκολη αυτή κατάσταση. Δεν προκαλούσε κανέναν και πάντα προσπαθούσε να συμμορφώνεται με τα νέα δεδομένα και τους κανόνες. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της όμως, η αρχιδούκισσα Σοφία δεν φαινόταν να την συμπαθεί ιδιαίτερα. Την επέκρινε έντονα και της έβαζε διάφορα εμπόδια, με αποκορύφωμα την απομάκρυνσή της από τα ίδια της τα παιδιά.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share