Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παίζουν με το μυαλό σας: 4 + 1 mindfuck ταινίες στο Netflix

Θα τις λατρέψετε

23 Μαρτίου 2022 14:34
Παίζουν με το μυαλό σας: 4 + 1 mindfuck ταινίες στο Netflix
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μία ταινία που να σας τρελάνει το μυαλό και να μείνετε με το στόμα ανοιχτό, τότε δεν έχετε παρά να κάτσετε στον αναπαυτικό καναπέ σας, να φτιάξετε ένα ωραίο σνακ και να πατήσετε το κουμπί του Netflix.

Την επιλογή ταινίας, αφήστε την στο Athensmagazine.gr που έψαξε και βρήκε πέντε από τις πιο καλές minfuck ταινίες.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 ταινίες στο Netflix που είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.

The Adam’s Project

Στην ταινία, ο χαρακτήρας του Ρέινολντς, ο Άνταμ, ταξιδεύει πίσω στο χρόνο σε μια αποστολή να αποτρέψει την εφεύρεση του ταξιδιού στο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, διασταυρώνεται όχι μόνο με τον νεότερο εαυτό του (Ουόλκερ Σκόμπελ) αλλά και με τον αποθανόντα πατέρα του (Μαρκ Ράφαλο).

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Άνταμ είναι σε θέση να επανεξετάσει το περίπλοκο οικογενειακό του ιστορικό με τρόπους που δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει. Και στη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, το έκανε και ο Ρέινολντς.

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του.

Η ταινία βασίζεται σε διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Gillian Flynn

Fight Club

'Ένα στέλεχος που πάσχει από αϋπνίες βρίσκει τον αληθινό εαυτό του στα "Fight Club", όπου συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Ο ιδρυτής των "Fight Club", ωστόσο, αποδεικνύεται μια επικίνδυνη προσωπικότητα, που επιδίδεται σε πράξεις τρομοκρατίας ενάντια στην καθεστηκυία τάξη.

Το Κάταγμα

Ο Ρέη Μονρό, γυρνάει σπίτι μετά από τραπέζι στα πεθερικά του την ημέρα των Ευχαριστιών, μαζί με την γυναίκα του και την κορούλα τους. Θα αναγκαστούν να σταματήσουν σε ένα βενζινάδικο όπου εκεί θα συμβεί ένα ατύχημα και θα ξεκινήσουν όλα. Η μικρή χτυπάει (εξ ου και το κάταγμα) και πηγαίνουν όλοι μαζί στο νοσοκομείο.

Φαίνεται ότι οι γιατροί τους παίρνουν για αξονική αλλά δεν τους επιστρέφουν ποτέ. Οπότε, αρχίζει μία τιτάνια προσπάθεια του Ρέη να αποδείξει ότι κάτι ύποπτο τρέχει στο νοσοκομείο. Είναι όμως έτσι ή είναι όλα στην φαντασία του; Δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο θα προσπαθήσουν να διελευκάνουν τι έχει συμβεί. Τα πράγματα όμως θα μπλέξουν περισσότερο…

Η Οφθαλμαπάτη

Δύο καταιγίδες με διαφορά 25 χρόνων, ενώνουν το παρελθόν με το παρών. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή για να μην μπερδευτούμε. Το 1989 ένα μικρό παιδί, που είχε συνήθειο να γράφει βιντεοκασέτες στις οποίες έπαιζε μουσική, αντιλαμβάνεται πως σε ένα γειτονικό σπίτι γίνεται μία φασαρία. Πηγαίνει να δει και καταλαβαίνει πως έχει γίνει ένα φονικό. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, τον χτυπάει ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και πεθαίνει.

Μετά από 25 χρόνια, μία νέα κοπέλα μετακομίζει με τον άντρα της και την κόρη της. Εκεί βρίσκουν μία τηλεόραση και τις κασέτες που έγραφε ο πιτσιρικάς παλιά. Κατά την διάρκεια της καταιγίδας, αποκαθίσταται όμως επικοινωνία του τότε με το τώρα και η κοπέλα ειδοποιεί τον μικρό να μην πάει απέναντι γιατί θα σκοτωθεί. Τι συνέπειες έχει αυτό; Την επόμενη μέρα ξυπνάει αλλά τα πράγματα έχουν πάρει τελείως διαφορετική τροπή στην ζωή της. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι…ότι δεν έχει πλέον την κόρη της. Για να έχει ξανά την κόρη της, θα πρέπει να αλλάξει πάλι την σειρά των γεγονότων. Παράλληλα όμως, θα μάθει πολλά πράγματα που δεν ήξερε για το περιβάλλον της…

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share