Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024

Η μεγαλύτερη απάτη γύρω από το Squid Game

Ολική καταστροφή για αρκετό κόσμο

3 Νοεμβρίου 2021 13:31
Η μεγαλύτερη απάτη γύρω από το Squid Game
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Squid Game: Η τεράστια επιτυχία του, ο πανικός που δημιουργήθηκε από το φαινόμενο από τη Νότια Κορέα, έφερε και παράπλευρες απώλειες κάποιων εκατομμυρίων σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η σειρά φαινόμενο φαίνεται πως θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα και όχι μόνο για καλλιτεχνικούς λόγους.

Το κρυπτονόμισμα SQUID που συνδέθηκε με την επιτυχία της σειράς είχε παρομοία πορεία, αφού εκτοξεύθηκε γρήγορα, αλλά κατέρρευσε σε χρόνο ρεκόρ.

Η αγορά των κρυπτονοσμάτων έχει μεγάλες αποδόσεις, αλλά και ένα τεράστιο ρίσκο που συχνά οι επενδυτές αγνοούν παρασυρμένοι από το ράλι των τιμών.

Η μεγαλύτερη απάτη γύρω από το Squid Game

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το κρυπτονόμισμα SQUID, που η τιμή του έφτασε 2,861 δολάρια, άνοδος 230.000%, αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα του απόλυτου ρεκόρ, καταποντίστηκε κατά 100%. Λιγότερο από μισό cent δηλαδή.

«Το στοίχημα στο σωστό νόμισμα μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτα πλούτη», είπε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Nexo. «Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που ανεβαίνει σε ευθεία γραμμή τείνει να υποχωρεί με παρόμοιο τρόπο».

Τι απαντά ο σκηνοθέτης της σειράς Squid Game για τις θεωρίες γύρω από την πλοκή

Το Squid Game του Netflix έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσει φανατικό κοινό, το οποίο προσπαθεί να «αποκρυπτογραφήσει» όλα τα κρυφά νοήματα πίσω από τις κινήσεις των ηρώων.

Πολλές θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, γύρω από την πλοκή της σειράς. Μία από τις πιο γνωστές είναι το πώς διαχωρίζονται οι φρουροί από τους παίκτες του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τους θαυμαστές του Squid Game, οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την κάρτα που θα διαλέξουν στο αρχικό παιχνίδι με τα χρήματα και τα χαστούκια, που καλούνται να παίξουν στο μετρό. Ωστόσο δείτε το trailer του τελευταίου κύκλου La Casa de papel.

Αν κάποιος διαλέξει την κόκκινη κάρτα, αυτομάτως γίνεται παίκτης, ενώ όσοι επέλεξαν την μπλε, γίνονται φρουροί.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Hwang Dong-hyuk, σε συνέντευξη που έδωσε στην Κορέα αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη θεωρία και μάλιστα, απάντησε για το αν ισχύει.

«Κάποιοι από τους τηλεθεατές έχουν σίγουρα πιο δημιουργικό μυαλό από εμένα. Όχι. Αυτή η θεωρία δεν ισχύει. Η έμπνευση για τις κάρτες ήρθε από ένα παλιό παραμύθι της χώρας μου σχετικά με ένα φάντασμα που προσφέρει ένα μπλε κι ένα κόκκινο χαρτομάντηλο σε ανθρώπους, αλλά στο τέλος, όποια επιλογή κι αν κάνουν, έχουν την ίδια τύχη. Τους σκοτώνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μία δεύτερη σεζόν. «Αν μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε, μία από τις ιστορίες που θα ήθελα να πω είναι του frontrunner, του πρώην αστυνομικού που επιβλέπει το παιχνίδι. Νομίζω ότι το θέμα με την αστυνομία δεν αφορά μόνο την Κορέα, το βλέπουμε στις ειδήσεις παγκοσμίως κι είναι ένα θέμα που θέλω να αναδείξω. Ίσως, στην δεύτερη σεζόν να μιλήσω περισσότερο για αυτό», είπε.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share