Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θα γινόσουν καθίκι μπροστά στον θάνατο; Οι Κορεάτες ξεφτίλισαν την πιάτσα με το Squid Game!

Αδιανόητη παραγωγή σε ΟΛΑ τα επίπεδα

29 Σεπτεμβρίου 2021 11:30
Θα γινόσουν καθίκι μπροστά στον θάνατο; Οι Κορεάτες ξεφτίλισαν την πιάτσα με το Squid Game!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Όλα τα social media, όλοι οι λάτρεις του κινηματογράφου, όλοι οι χρήστες του Netflix μιλούν εδώ και 10 μέρες για το "Παιχνίδι του Καλαμαριού", γνωστό ευρέως στον πλανήτη ως "Squid Game"!

Αν είχες μπροστά σου το δίλλημα να γίνεις καθίκι ή να πεθάνεις τι θα διάλεγες; Να σκοτώσεις έναν συνάνθρωπό σου για να επιβιώσεις; Είναι το παν τα χρήματα στη ζωή αυτή; Έχεις σκεφτεί ποτέ παίζοντας διάφορα Gamings στο Game Over να ήταν πραγματικά και το τέλος μιας ζωής;

Squid Game

Το "Παιχνίδι του Καλαμαριού" έρχεται για να απαντήσει τα ερωτήματα αυτά και να δημιουργήσει πολλά περισσότερα! Έρχεται για να σε κάνει να ανακαλύψεις καλύτερα τον εαυτό σου, να μπεις στον ρόλο και εσύ, να αγωνιάς για την ζωή σου, να ταυτιστείς με τον αγαπημένο σου παίκτη - ρόλο!

Οι Κορεάτες, λίγους μήνες μετά τα "Παράσιτα" που σάρωσαν στα Όσκαρ, έρχονται να αποδείξουν πως όχι απλά είναι η ανερχόμενο δύναμη του Παγκόσμιο Κινηματογράφου αλλά πως βρίσκονται ήδη στην κορυφή!

Το παιχνίδι του καλαμαριού

Μπορεί σε μερικούς να "ξινίζουν" τα σχιστά ματιά και η προφορά των συμπαθέστατων Κορεατών ωστόσο μπροστά στην κινηματογραφική εμπειρία που θα ζήσεις στα 9 αυτά επεισόδια αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που θα δαπανίσεις για να την απολαύσεις!

Ένα πλήθος απεγνωσμένων ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν στην "έξω ζωή", συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι με τεράστιο χρηματικό έπαθλο. Το μόνο πρόβλημα: οποίος χάνει, πεθαίνει.

Squid Game

Με την μια ταυτίζεσαι με κάποιον από τους πρωταγωνιστές! Ποιος θα ήσουν εσύ αν αντίκριζες κατάματα τον θάνατο;

Γιατί να δεις το Squid Game; αδιανόητη παραγωγή σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Σκηνοθεσία, σκηνικά, εφέ, πλάνα, φωτογραφία, κοστούμια. Η Κορέα ξεφτιλίζει την κινηματογραφική πιάτσα και μας βάζει τα γυαλιά.

Επίσης απίθανοι χαρακτήρες. Ωραία γραμμένοι, ανθρώπινοι, φρικτοί, αστείοι, συμπαθητικοί, καθίκια, αηδιαστικοί. Απίθανες ερμηνείες απ' όλους.

Squid Game

Τρομερό τροπή και ανατροπές που διαδέχονται η μια την άλλη μέχρι... τέλους! Αποκλείεται να τελειώσεις ένα επεισόδιο και να μην συνεχίσεις αμέσως στο επόμενο!

Ακόμα "βγάζω το καπέλο" στους Κορεατές για τον ωμό ρεαλισμό της σειράς! Δεν υπάρχουν super ήρωες αδέλφια εκεί έτσι; Τύχη και ικανότητα μόνο.

Η απόλαυση του να ανακαλύπτεις το πόσο καθίκι μπορείς να γίνεις! Ή και όχι...

Το παιχνίδι του καλαμαριού

Και ένα μίνι spoil για όσους δεν το έχουν δει. Απίστευτη ανατροπή στο φινάλε για να μια "εισαγωγή" του δεύτερου κύκλου που θα ακολουθήσει πολύ πολύ σύντομα...

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share