Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία της! Δείτε πόσα χρήματα έχει

Ποια η περιουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ;

16 Σεπτεμβρίου 2021 20:16
Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία της! Δείτε πόσα χρήματα έχει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εντυπωσιακή συλλογή από ακίνητα (παλάτια – κάστρα) και κοσμήματα έχει στη κατοχή της η Βασίλισσα Ελισάβετ. Mε την ευκαιρία δείτε για ποιον λόγο η Βασίλισσα Ελισάβετ φοράει πάντα χρωματιστά ρούχα!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική Mirror το 2018, η Βασίλισσα Ελισάβετ κατέλαβε την 344η θέση στον δείκτη πλουσίων της Sunday Times.

Σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική περιουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ το 2016 έφτασε το εντυπωσιακό νούμερο των 530 εκατ. λιρών.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία της! Δείτε πόσα χρήματα έχει

Το 2019, οι Sunday Times υπολόγισαν την περιουσία ολόκληρης της Βασιλικής Οικογένειας. Συγκεκριμένα υπολόγισαν ότι αυτή ανέρχεται στις 71 δισεκατομμύρια στερλίνες, ή περίπου 80 δισεκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, η επεξεργασία των οικονομικών της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι καθόλου απλή, καθώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και τεχνικές λεπτομέρειες σε ορισμένα από τα στοιχεία που έχει στο όνομά της.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έχρισε επόμενη βασίλισσα την Κέιτ Μίντλετον! Ποια είναι η σύζυγος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει αποδεχτεί και συμπεριφέρεται ήδη απέναντι στην Κέιτ Μίντλετον ως τη μελλοντική βασίλισσα της Αγγλίας, όπως επισημαίνεται σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Channel 5.

Αυτό το ντοκιμαντέρ, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Ελισάβετ δείχνει πως έχει επιλέξει την Κέιτ Μίντλετον ως την επόμενη βασίλισσα (και όχι την Καμίλα).

Αυτό, τουλάχιστον επισημαίνουν άνθρωποι που μελετούν εδώ και χρόνια τα τεκτενόμενα στο Μπάκιγχαμ, και μίλησαν στο ντοκιμαντέρ "Kate our queen in waiting" (Κέιτ, η βασίλισσα εν αναμονή).

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έχρισε επόμενη βασίλισσα την Κέιτ Μίντλετον!

Ένα από τα γεγονότα που φαίνεται να δείχνουν ότι η βασίλισσα έχει δείξει την προτίμησή της στην Κέιτ Μίντλετον, είναι το γεγονός ότι εθεάθη σε δείπνο στο Μπάκιγχαμ φορώντας το παράσημο του Royal Family Order. Ο πιο παλιός τίτλος ιππότη απονέμεται από την επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας στις γυναίκες συγγενείς της.

Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ - ειδικούς σε ό,τι αφορά το παλάτι, "η απονομή του συγκεκριμένου παρασήμου από τη βασίλισσα Ελισάβετ προς την Κέιτ Μίντλετον, δηλώνει ξεκάθαρα ότι την βλέπει ως την επόμενη βασίλισσα".

"Είναι αλάνθαστη, τέλεια, δεν έχει κάνει ποτέ κανένα λάθος", τονίζουν οι ειδικοί στο ντοκιμαντέρ, ενώ τονίζουν ότι θα δώσει νέο ύφος στη βρετανική μοναρχία με το στιλ και τη γοητεία της.

Δείτε με την ευκαιρία: Προβλήματα με το Παλάτι για Χάρι και Μέγκαν - Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν χάρηκε με το όνομα της εγγονής της

Οι επίσημοι τίτλοι της Μίντλετον είναι 'Her Royal Highness' και Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Ο απλός κόσμος την αποκαλεί Κέιτ, ή πριγκίπισσα Κέιτ (αν και δεν μπορεί να έχει αυτόν τον τίτλο, γιατί δεν γεννήθηκε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως προβλέπει η μοναρχία.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έχρισε επόμενη βασίλισσα την Κέιτ Μίντλετον!

Αν και ζει ως πριγκίπισσα, δεν μπορεί να έχει αυτόν τον τίτλο. Και η ίδια θα γίνει βασίλισσα όταν ο σύζυγός της πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς. Και αυτό θα γίνει όποτε το αποφασίσει η Ελισάβετ -ή όταν 'φύγει' από τη ζωή.

Αν και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, οι φήμες λένε ότι η Ελισάβετ θα τον προσπεράσει (με τις ευλογίες του) και θα δώσει τη θέση της στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του είναι πολύ δημοφιλείς στη Βρετανία και θα βοηθήσουν τη μοναρχία, η οποια περνά δύσκολες στιγμές μετά τις αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έχρισε επόμενη βασίλισσα την Κέιτ Μίντλετον!

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ στο Athensmagazine.gr:

Ποια είναι η Κέιτ Μίντλεντον

Η Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ ( γεννημένη ως Κάθριν Ελίζαμπεθ Μίντλετον στις 9 Ιανουαρίου 1982) είναι η σύζυγος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ, μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως» για το έτος 2012

Γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1982 στο Royal Berkshire Hospital στο Ρέντινγκ, από μια οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξη. Είναι η μεγαλύτερη κόρη του πρώην πιλότου των Βρετανικών Αερογραμμών, Μάικλ Μίντλετον και της πρώην αεροσυνοδό Κάρολ Γκόλντσμιθ Μίντλετον. Η οικογένεια του πατέρα της έχει δεσμούς με τη βρετανική αριστοκρατία. Η Κάθριν, μεγάλωσε στο Χάπελ Ρόου, Μπάκλεμπερι, κοντά στο Νιούμπερι, όμως για δύο χρόνια (1984-1986) η οικογένεια Μίντλετον έζησε στο Αμμάν της Ιορδανίας όπου εκεί η Κέιτ πήγε σε αγγλικό βρεφονηπιακό σταθμό, έως ότου η οικογένεια της επέστρεψε στο Μπέρκσαϊρ. Σε ηλικία τεσσάρων ετων πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Σεντ Άντριους, κοντά στο χωριό Πάνγκμπουρν στο Μπέρκσαϊρ. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κολέγιο Μάρλμπορο στο Ουίλτσαϊρ και έπειτα στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στο Φάιφ της Σκωτίας απ' όπου και αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και βαθμό Άριστα. Εκεί γνώρισε και τον μελλοντικό της σύζυγο, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Δημόσια εικόνα και στιλ

Η Κάθριν αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για το στιλ της και γενικότερα για το γούστο της στη μόδα. Έτσι, έχει συμπεριληφθεί σε πολυάριθμες λίστες με τους καλύτερα ντυμένους. Επιλέχθηκε από την εφημερίδα The Daily Telegraph ως η «Πιο Υποσχόμενη Νεοφερμένη» στην λίστα του 2006 με τίτλο: «Λίστα του στιλ: νικητές και χαμένοι». Η Tatler την τοποθέτησε στο νούμερο 8 στη λίστα με τα δέκα «style icons». Συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους πιο καλοντυμένους του 2010 του περιοδικού People. Τον Ιούνιο του 2008, επιλέχθηκε από το Style.com ως το μηνιαίο τους «beauty icon». Τον Ιούλιο του 2008, η Αικατερίνη συμπεριλήφθηκε στην λίστα των «Παγκοσμίως Πιο Καλοντυμένων» του περιοδικού Vanity Fair.

Γνωριμία με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους (University of Saint Andrews) γνωρίστηκε με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ. Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση έγινε τον Μάρτιο του 2004, όταν βρέθηκαν μαζί στο Κλόστερς να κάνουν σκι. Εκεί τραβήχτηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες τους, με τον τύπο να εικάζει για το αν η συγκεκριμένη κοπέλα αποτελούσε το κορίτσι του πρίγκιπα. Το Κλάρενς Χάουζ δεν αρνήθηκε τη σχέση τους. Η θέση της Κέιτ πάντως ως η «ανεπίσημη κοπέλα του Πρίγκιπα» της επέφερε εκτεταμένη κάλυψη από αυτά, τόσο της Αγγλίας όσο και του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να την φωτογραφίζουν συχνά στις καθημερινές εξόδους της.

Στις 17 Οκτωβρίου 2005, η ίδια παραπονέθηκε μέσω του δικηγόρου της για παρενόχληση από τα ΜΜΕ, δηλώνοντας πως «δεν είχε κάνει τίποτα το τόσο σημαντικό ώστε να δικαιολογείται η τόση δημοσιότητα.». Τον Φεβρουάριο του 2006, ανακοινώθηκε ότι η Κάθριν θα είχε στο εξής την δική της εικοσιτετράωρη φύλαξη παρεχόμενη από το Royalty Protection branch (SO14) (Κλάδος Προστασίας των Βασιλικών Προσώπων). Αυτό τροφοδότησε περαιτέρω τις φήμες και τις σκέψεις περί αρραβώνα μεταξύ εκείνης και του Ουίλιαμ, αφού διαφορετικά δεν θα δικαιούνταν αυτή την υπηρεσία.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έχρισε επόμενη βασίλισσα την Κέιτ Μίντλετον!

Κι ενώ ο αρραβώνας δεν ερχόταν, δεν παραχωρήθηκε στην Κέιτ η άδεια να συνεχίζεται να της παρέχεται η ασφάλεια. Η προσοχή των MME αυξήθηκε κατά τα εικοστά πέμπτα γενέθλια της Κέιτ, προκαλώντας τις προειδοποιήσεις του Ουίλιαμ αλλά και των δικηγόρων της, οι οποίοι απείλησαν ότι θα κινηθούν νομικά. Δύο ομάδες εφημερίδων, η News International, η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «The Times» και «The Sun», και η Guardian Media Group που εκδίδει την εφημερίδα «The Guardian», αποφάσισαν να απέχουν από τη δημοσιοποίηση και την έκδοση φωτογραφιών της Κέιτ, βγαλμένες από παπαράτσι.

Αργότερα, διαδόθηκε η φήμη ότι η Κέιτ μετακόμισε μαζί με τον Πρίγκιπα στο Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία του στο Λονδίνο. Λίγο μετά, το Κλάρενς Χάουζ αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

Ο χωρισμός και η επανασύνδεση

Τον Απρίλιο του 2007, η εφημερίδα «The Sun» δημοσίευσε σε «παγκόσμια αποκλειστικότητα» ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον χώρισαν. Καθώς οι μέρες περνούσαν, το δίκτυο «BBC» επιβεβαίωσε τον χωρισμό. Το ζευγάρι φαίνεται να αποφάσισε να χωρίσει σε διακοπές του στο ελβετικό θέρετρο «Zermatt». Το Κλάρενς Χάουζ έκανε ένα και μοναδικό σχόλιο για τον χωρισμό του Πρίγκιπα και της κοπέλας του, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times», λέγοντας ότι «Δεν κάνουμε σχόλια για την προσωπική ζωή του Πρίγκιπα». Οι εφημερίδες συνέχιζαν να εικάζουν για πολύ καιρό όσον αφορά στους λόγους του χωρισμού παρόλο που οι φήμες που εκδίδονταν βασίζονταν σε ανώνυμες πηγές.

Η πρωτότυπη αναφορά της εφημερίδας «The Sun» ανέφερε κατά λέξη ότι «ένας στενός φίλος του ζευγαριού» δήλωνε πως η Κέιτ ένιωθε ότι ο Πρίγκιπας δεν της έδινε την κατάλληλη προσοχή. Η εφημερίδα επεσήμανε φήμες που ήθελαν τον Πρίγκιπα να περνάει χρόνο με νεαρές κοπέλες και ότι αισθανόταν πολύ μικρός για να παντρευτεί. Η εφημερίδα «Mail» επίσης υποστήριξε ότι ένας φίλος του Πρίγκιπα τον ενθάρρυνε να προσεγγίζει απερίσκεπτα τις σχέσεις του.

Τον Ιούνιο του 2007, επέμεναν ότι ήταν μόνο δύο καλοί φίλοι στις φήμες που τους ήθελαν ξανά μαζί. Η Κέιτ και η οικογένειά της παρευρέθηκαν στο Concert for Diana (Συναυλία για την Diana) στο Στάδιο Γουέμπλεϊ. Εκεί, κάθισαν μακριά ο ένας από τον άλλο, με δύο σειρές διαφορά. Μεταγενέστερα, παρατηρήθηκε ότι το ζευγάρι έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις επανειλημμένα και πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των BBC και της Daily Mail, υποστήριζαν πως «αναζωπύρωσαν τη σχέση τους». Αργότερα, η Κέιτ παρευρέθηκε στον γάμο του ξαδέλφου του Ουίλιαμ, Πίτερ Φίλιπς, παρόλο που εκείνος δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Τον Απρίλιο του 2008, η Κέιτ συνόδευσε τον Ούλιαμ όταν βραβεύτηκε με τα Φτερά από την RAF (RAF wings) στο Royal Air Force College Cranwell. Στις 16 Ιουνίου του 2008, εκείνη παρευρέθηκε στην τελετή ένταξης του Πρίγκιπα στο Τάγμα της Περικνημίδας μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Έτσι το ζευγάρι ανακοίνωσε επίσημα την επανασύνδεση του.

Γάμος & Οικογένεια

Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στην Κένυα τον Οκτώβριο του 2010, όπου ο Ουίλιαμ έδωσε στην Κάθριν το ζαφειρένιο δαχτυλίδι της μητέρας του, Νταϊάνας . Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επίσημα από το Κλάρενς Χάουζ στις 16 Νοεμβρίου του 2010. Στις 29 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε και ο γάμος τους, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ (Λονδίνο) όπου πριν από 14 χρονιά είχε γίνει και η κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνας. Ο γάμος τους παρακολουθήθηκε από τουλάχιστον 300 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 26 ήταν Βρετανοί που παρακολούθησαν το γεγονός ζωντανά, ενώ λίγες ώρες πριν τον γάμο τους έλαβαν τον τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ από την Βασίλισσα.

Μερικούς μήνες μετά τον γάμο τους, έγιναν κάποιες αλλαγές στον Νόμο της διαδοχής του Βρετανικού θρόνου. Μέχρι τότε, οι άρρενες απόγονοι προηγούνταν στην σειρά διαδοχής. Με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το φύλο του πρώτου παιδιού του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ δεν θα είχε σημασία και θα έμπαινε αυτομάτως στην γραμμή διαδοχής αμέσως μετά τον πατέρα του.

Το πριγκιπικό ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά. Τον Πρίγκιπα Τζορτζ του Κέιμπριτζ (Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις, 22 Ιουλίου 2013), την Πριγκίπισσα Σάρλοτ του Κέιμπριτζ (Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα, 2 Μαΐου 2015) και τον Πρίγκιπας Λούι του Κέιμπριτζ (Λούις Άρθουρ Τσαρλς, 23 Απριλίου 2018). Και τα τρία τους παιδιά γεννήθηκαν στο Νοσοκομείο Σεντ Μέρι όπου είχε γεννηθεί και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ το 1982.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share