Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Netflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα βγουν τον Αύγουστο!

Ποιες ξεχωρίζουν!

5 Αυγούστου 2021 13:02
Netflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα βγουν τον Αύγουστο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κατάλογος ταινιών του Netflix είναι χαώδης. Εμείς είμαστε εδώ για να στο κάνουμε λίγο πιο εύκολο.

Οσκαρικές ταινίες, φεστιβαλικά διαμάντια και υποτιμημένες περιπέτειες. Ο Αύγουστος έχει την πιο δυνατή δεκάδα στο Netflix εδώ και μήνες.

Little Women
Η υποψήφια για Όσκαρ με το Lady Bird, Greta Gerwig, καταπιάνεται με έναν ογκόλιθο της αμερικανικής λογοτεχνικής και όχι μόνο κουλτούρας και το αποτέλεσμα είναι αριστουργηματικό. Οι Μικρές Κυρίες της Louisa May Alcott ακολουθούν τέσσερις αδερφές και τη μητέρα τους στην Αμερική του Εμφυλίου Πολέμου όσο μεγαλώνουν, όσο ωριμάζουν, όσο μαθαίνουν, όσο μένουν στάσιμες, όσο πληγώνουν και πληγώνονται, όσο γελάνε και πηγαίνουν παρακάτω. Οι Μικρές Κυρίες της Gerwig έχουν το ίδιο πνεύμα όσον αφορά την αναπαράσταση της καθημερινότητάς τους, με μία ζωτικής σημασίας διαφοροποίηση που ενισχύει την καρδιά στη δημιουργία της Alcott.

Ανεβαίνει: 1/8

Downton Abbey
Φτιαγμένο αποκλειστικά για τους φαν της σειράς, το Downton Abbey είναι τόσο αστραφτερό, χαζοβιόλικο και σαπουνοπερικό όσο θες να είναι. Όχι απαραίτητα φτιαγμένο για τη μεγάλη οθόνη και πολύ μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να εκπλήξει τους θεατές, η ταινία είναι γυαλιστερό, περήφανο fanservice. Και αυτό σημαίνει ότι οι χαρακτήρες θα κάνουν ακριβώς που περιμένεις να κάνουν, με κορυφαία τη Maggie Smith. Τον παγκόσμιο αυτόν θησαυρό που θα είναι πάντα εκεί για την ατάκα. Ως Christmas special με προαγωγή, η ταινία υποδέχεται, εκτός από το βασιλικό ζευγάρι στον Πύργο, και τη χαρακτηριστική του γλυκόπικρη νοσταλγία για τις εποχές των αλλαγών.


Ανεβαίνει: 1/8

Δείτε επίσης: La Casa De Papel: «Ελευθερία ή θάνατος» - Κυκλοφόρησε το trailer του 5ου κύκλου

Ad Astra
Ο James Gray του Immigrant και του Hitchcock/Truffaut στέλνει τον παραιτημένο, μελαγχολικό Roy McBride (Brad Pitt) στο διάστημα ενός κοντινού μέλλοντος για να ανακαλύψει εάν ο εξαφανισμένος από χρόνια πατέρας του (Tommy Lee Jones) έμεινε τελικά ζωντανός μετά από μεγαλόπνοη αποστολή του. Ο Gray έχει φτιάξει ένα πανάκριβο, πανέμορφο space drama με την απόκοσμη φωτογραφία του Hoyt Van Hoytema, τους θλιμμένους, αγωνιώδεις κατά τόπους ήχους του Max Richter και την υπαρξιακή κρίση του McBride όπως στιβαρά και απεγνωσμένα αποτυπώνεται στα πολλά κοντινά του Pitt. Ίσως απογοητευτείς από ένα συμβιβαστικό φινάλε που γειώνει τις φιλοδοξίες του φιλμ, αλλά θα το απολαύσεις υπνωτισμένος.


Ανεβαίνει: 1/8

The Shawshank Redemption
Εσφαλμένα καταδικασμένος, ο Andy Dufresne (Tim Robbins) πρέπει να περάσει δύο φορές ισόβια στις φυλακές Shawshank του Maine, για τον φόνο της συζύγου του και του εραστή της. Το μυθιστόρημα του Stephen King μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και ακολουθεί τον Andy στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στη φυλακή και να κερδίσει τον σεβασμό των υπόλοιπων φυλακισμένων. Η ταινία είναι τόσο αναγνωρισμένη που είναι δύσκολο να διανοηθεί κανείς ότι είχε εγκαταλείψει τις αίθουσες έναν μόνο μήνα μετά την κυκλοφορία της. Επανακυκλοφόρησε για λίγο όταν το τίμησαν τα Όσκαρ με 7 υποψηφιότητες, και έγινε τελικά επιτυχία μέσα από τις ενοικιάσεις από βιντεοκλάμπ και τις προβολές του στην τηλεόραση. Τώρα και στο Netflix.


Ανεβαίνει: 1/8

My Fair Lady
Σε αυτό το πολυαγαπημένο μιούζικαλ, ο επιδειξιομανής καθηγητής φωνητικής Henry Higgins (Rex Harrison) είναι τόσο σίγουρος για τις ικανότητές του που αναλαμβάνει να μετατρέψει ένα κορίτσι της εργατικής τάξης (Audrey Hepburn) σε κάποια που θα μπορεί να περάσει για ένα πολιτισμένο μέλος της υψηλής κοινωνίας.

Κλασική ρομαντική κωμωδία που έχουμε τόσες γενιές λατρέψει.


Ανεβαίνει: 1/8

Time and Tide
Ένας νεαρός άνδρας στο σύγχρονο Χονγκ Κονγκ γίνεται σωματοφύλακας για να κερδίσει γρήγορα χρήματα. Αφού πιάνει φιλία με έναν απογοητευμένο μισθοφόρο που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή με τη γυναίκα που μόλις παντρεύτηκε, οι δυο τους θα προσπαθήσουν να σταματήσουν μαζί μία απόπειρα δολοφονίας. Η συνεργασία τους όμως είναι βραχύβια. Χωρίς να το γνωρίζουν, θα οδηγηθούν σε διαφορετικά στρατόπεδα μίας φονικής σύγκρουσης.

Ο Tsui Hark ξέρει να φτιάχνει λεία, εκρηκτική δράση και το Time and Tide έχει όλα τα χαρακτηριστικά των χαρισμάτων του ως κινηματογραφιστής. Όταν αρχίσουν οι σφαίρες να πέφτουν δε θα μπορείς να πάρεις ανάσα.


Ανεβαίνει: 1/8

The Souvenir
Μία ντροπαλή αλλά φιλόδοξη φοιτήτρια κινηματογράφου (Honor Swinton Byrne) αρχίζει να βρίσκει την καλλιτεχνική της φωνή όσο βρίσκεται σε σχέση με ένα χαρισματικό αλλά αφερέγγυο άντρα (Tom Burke). Αψηφά την προστατευτική της μητέρα (Tilda Swinton) αλλά και όσους φίλους της ανησυχούν, και γλιστρά όλο και πιο βαθιά σε μία χειριστική σχέση που απειλεί τα όνειρά της. Πριν φτάσει στο Netflix, το φιλμ της Joanna Hogg βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Sundance, συνέχισε την επέλασή του σε άλλα παγκόσμια φεστιβάλ και βραβεία κριτικών, και είχε φέτος το sequel του στο Φεστιβάλ των Καννών.


Ανεβαίνει: 9/8

Honey Boy
Όταν ο 12χρονος Otis αρχίζει να βρίσκει επιτυχία ως τηλεοπτικός σταρ, ο κακοποιητικός, αλκοολικός πατέρας του επιστρέφει και αναλαμβάνει την κηδεμονία του, πυροδοτώντας έτσι τη δύσκολη σχέση τους για την επόμενη δεκαετία.

Ο Shia LaBeouf παίζει τον κακοποιητικό πατέρα του σε μια βιογραφική ταινία που έγραψε ο ίδιος με αυτοθεραπευτική διάθεση. Την περίοδο που η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Sundance πήγαινε ήδη πολύς καιρός που κανείς – εντός και εκτός της βιομηχανίας – δεν ήξερε τι ακριβώς πρέπει να κάνει με τον LaBeouf, ή τέλος πάντων με το walking installation που είχε γίνει ο LaBeouf. Παρότι η ταινία δεν είναι κάποιο πρότζεκτ ματαιοδοξίας, ο LaBeouf που έχει ο ίδιος μηνυθεί για κακοποίηση και έχει αποδεχθεί με ηττοπάθεια τις κατηγορίες γιατί hey, έτσι μεγάλωσε και άρα πιστεύει ότι δε θα έπρεπε να περιμένουμε καλύτερα απ’ αυτόν, μοιάζει πλέον να έφτιαξε το Honey Boy για να μπορεί να παραπέμψει σε αυτό όταν εγκαλείται για τη συμπεριφορά του.

Αυτό ωστόσο δε σχετίζεται με τη φοβερή δουλειά του Noah Jupe που υποδύεται τον LaBeouf μικρό, ούτε την υπέροχη δουλειά της Alma Har’el στη σκηνοθεσία.


Ανεβαίνει: 9/8

The Last Black Man in San Francisco
O Joe Talbot, αφού έκανε τον γύρο των φεστιβάλ σκορπώντας γέλιο με τη μικρού μήκους American Paradise, ετοίμασε ένα γράμμα λατρείας στην πόλη του San Francisco σε ποπ, ζωηρό, αυθεντικό τόνο. Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από τον Jimmie, έναν τύπο που κάνει κάθε τόσο μικροαλλαγές στο βικτωριανό σπίτι που ανήκε κάποτε στον παππού του. Όταν το σπίτι αδειάζει από ενοίκους μάλιστα, αποφασίζει να το διεκδικήσει με τον παραδοσιακό τρόπο – την κατάληψη. Μία αστεία, ευαίσθητη και οξυδερκής περιήγηση στη φούσκα μίας αναβαθμισμένης πόλης που ο αλγόριθμος του Netflix θα θάψει.


Ανεβαίνει: 14/8

Charlie’s Angels
Μετά από τρεις υποψηφιότητες για Emmy και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο Pitch Perfect 2, η κωμικός Elizabeth Banks καταπιάνεται με τρεις εμβληματικούς πράκτορες γένους θηλυκού. Οι Άγγελοι του Τσάρλι μεταμόρφωσαν τη Farrah Fawcett – και τη λιονταρίσια χαίτη της – σε megastar και τις Cameron Diaz, Lucy Liu και Drew Barrymore σε iconic trio. Τώρα παίρνει τη σκυτάλη η Kristen Stewart που εγκαταλείπει το ληθαργικό της προφίλ για σκηνές δράσεις, η Naomi Scott σε ρόλο προγραμματίστριας που μόλις είδαμε και θαυμάσαμε στο Aladdin, και η Ella Balinska, το πιο σκληροτράχηλο μάλλον μέλος της ομάδας προστασίας. Όσο για τον ίδιο τον Τσάρλι, εκείνος παραμένει απροσπέλαστος πίσω από την ασφάλεια του Townsend Agency. Μπορείς να περιμένεις μεταμφιέσεις, θανατηφόρες λαβές, μια συγκλονιστική γκαρνταρόμπα, την απαραίτητη χορογραφία στο κλαμπ και, φυσικά, τη γυναικεία αλληλεγγύη που κρατά πάντα ζωντανούς τους Αγγέλους. Σχετικά υποτιμημένη fun ταινία με πολύ καλή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστριών.


Ανεβαίνει: 21/8

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share