Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

#FreeBritney: Αποκαλύψεις για την τραυματική εμπειρία που βίωσε από τον «τυραννικό πατέρα της» - Τι είπε η διάσημη ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Δεν θέλω να είμαι σκλάβα του πατέρα μου

25 Ιουνίου 2021 10:43
#FreeBritney: Αποκαλύψεις για την τραυματική εμπειρία που βίωσε από τον «τυραννικό πατέρα της» - Τι είπε η διάσημη ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκκληση σε δικαστή του Λος Άντζελες να την απελευθερώσει από την δικαστική εντολή που έδωσε στον πατέρα της Τζέιμι τον έλεγχο της ζωής της και της περιουσίας της ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 13 χρόνια, έκανε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

«Θέλω να τελειώσει αυτή η κηδεμονία – πιστεύω πραγματικά πως αυτή η νομική επιμέλεια είναι καταχρηστική» είπε η 39χρονη ποπ τραγουδίστρια σε μια έκκληση διάρκειας 35 λεπτών προς τη δικαστή Μπρέντα Πένι.

«Θέλω να κάνω παιδί αλλά δεν με αφήνουν»

«Θέλω να κάνω παιδί αλλά δεν με αφήνουν»

«Θέλω να μπορέσω να παντρευτώ τον σύντροφό μου και να αποκτήσω μωρό, αλλά η κηδεμονία αυτή λέει ότι δεν μπορώ να το κάνω. Έχω ένα IUD (ενδομήτρια συσκευή) μέσα μου, που με εμποδίζει να κάνω μωρό. Θέλω να πάω σε έναν γιατρό και να την βγάλω για να μπορέσω να αποκτήσω ένα μωρό, αλλά αυτοί μου είπαν όχι. Νιώθω μόνη και θύμα εκφοβισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Τζέιμι Σπίαρς έλαβε τον έλεγχο των προσωπικών και επιχειρηματικών της υποθέσεων με εντολή δικαστηρίου το 2008. Η εντολή δόθηκε αφότου η τραγουδίστρια μπήκε σε νοσοκομείο εν μέσω ανησυχιών για την ψυχική της υγεία.

Η τελευταία φορά που η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μίλησε απευθείας σε δικαστήριο ήταν τον Μάιο του 2019, αλλά το δικαστήριο δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό και η κατάθεσή της δεν είχε γίνει γνωστή. Οι λεπτομέρειες της ψυχικής της υγείας δεν έχουν αποκαλυφθεί ποτέ.

#FreeBritney: Αποκαλύψεις για την τραυματική εμπειρία που βίωσε από τον «τυραννικό πατέρα της» - Τι είπε η διάσημη ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς

«Πέρασαν 13 χρόνια και θέλω να τελειώσει όλο αυτό»

Ξεκινώντας τη δήλωσή της είπε: «Έχω πολλά να πω. Δεν νομίζω ότι ακούστηκα σε οποιοδήποτε επίπεδο όταν ήρθα στο δικαστήριο την τελευταία φορά». Μιλώντας για τις μουσικές της δεσμεύσεις και περιοδείες της, είπε ότι «δεν είναι εδώ για να είναι σκλάβα κάποιου άλλου».

Μιλώντας γρήγορα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δημοσιεύσεις της στα social media και παραδέχτηκε: «Έχω πει ψέματα, έχω πει σε ολόκληρο τον κόσμο πως είμαι καλά και είμαι χαρούμενη, Είναι ψέμα. Είμαι σε άρνηση. Σοκ. Είμαι τραυματισμένη. Αλλά τώρα σας λέω την αλήθεια. Δεν είμαι χαρούμενη. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι σε κατάθλιψη. Κλαίω κάθε μέρα».

#FreeBritney: Αποκαλύψεις για την τραυματική εμπειρία που βίωσε από τον «τυραννικό πατέρα της»

Λίγο μετά, η 39χρονη Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζήτησε να τερματίσει η 13χρονη επιμέλεια. «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να ζητήσω το τέλος της επιμέλειας. Ειλικρινά δεν το ήξερα. Έχω κάνει περισσότερα από αρκετά. Δεν χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια και είναι αρκετά. Θέλω να ακουστώ και πάλι. Το έχω κρατήσει μέσα μου τόσο καιρό. Είμαι τόσο θυμωμένη και κλαίω κάθε μέρα. Για την δική μου υγεία, θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Τον θυμό, τα πάντα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο είμαι εδώ σήμερα είναι γιατί θέλω να τερματίσει αυτή η κηδεμονία».

«Θέλω αλλαγές και αξίζω αλλαγές» είπε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς. «Είναι επιθυμία μου και όνειρό μου να τελειώσουν όλα αυτά. Στην Καλιφόρνια, το μόνο παρόμοιο με αυτό ονομάζεται σεξουαλική διακίνηση, κάνοντας κάποιον να δουλεύει ενάντια στη θέλησή του, αφαιρώντας όλα τα υπάρχοντά του, πιστωτικές κάρτες, μετρητά, τηλέφωνο, διαβατήριο.

Είπε επίσης ότι την ανάγκασαν να πάρει λίθιο, το οποίο την έκανε να νιώθει «ναρκωμένη». «Η οικογένειά μου δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Ο πατέρας μου τα ζήτησε όλα αυτά» είπε. Όταν μπήκε σε μονάδα αποτοξίνωσης κόστους 60.000 δολαρίων το μήνα, κατά τη θέλησή της «έκλαιγα μιλώντας στον πατέρα μου για μία ώρα κι αυτός απολάμβανε το κάθε λεπτό. Ο πατέρας μου και όλοι οι άλλοι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κηδεμονία πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή. Έχουν υπερβολικό έλεγχο. Δεν πίνω αλκοόλ αλλά θα έπρεπε λαμβάνοντας υπόψιν του τι έβαλαν στην καρδιά μου».

#FreeBritney: Τι είπε η διάσημη ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς

«Με έκανε νια νιώθω νεκρή - Ήμουν σκλάβα του»

Μιλώντας τόσο γρήγορα που η δικαστής της ζήτησε να επιβραδύνει γιατί δεν καταλάβαινε τι έλεγε, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μίλησε για «σκλαβιά» από τον πατέρα της. «Με έκανε νια νιώθω νεκρή. Θέλω να τερματίσω αυτή την κηδεμονία. Είναι ταπεινωτικό. Θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω» επανέλαβε.

Είπε επίσης ότι έλεγε ψέματα πως είναι ευτυχισμένη στον κόσμο όσο ήταν στο ψυχιατρείο πριν από τρία χρόνια . «Όταν πήγα εκεί μου πήραν τα πάντα. Με παρακολουθούσαν κάθε μέρα να αλλάζω, ήμουν γυμνή κάθε μέρα. Καθόμουν σε μία καρέκλα για 10 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν είμαι ευτυχισμένη. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι τόσο θυμωμένη. Φοβάμαι τους ανθρώπους. Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Η νομική επιμέλεια πρέπει να σταματήσει.

Ακούγοντας την συγκινητική της ομιλία, ο πατέρας της εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση μέσω του δικηγόρου του: «Λυπάται πολύ που βλέπει την κόρη του να υποφέρει και να πονά τόσο. Ο κος Σπίαρς αγαπά την κόρη του και του λείπει πάρα πολύ».

Ο πατέρας της Τζέιμι Σπίαρς

Η νέα ακρόαση έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου οι New York Times φιλοξένησαν ένα δημοσίευμα που επικαλέστηκε σφραγισμένα δικαστικά έγγραφα και αντίγραφα από το 2016 μεταξύ της Μπρίντεϊ Σπίαρς και ενός ερευνητή της επιμέλειας που παρείχαν στιγμιότυπα από την συναισθηματική της κατάσταση.

«Διατύπωσε ότι αισθάνεται πως η νομική κηδεμονία έχει γίνει ένα καταπιεστικό και ελεγκτικό εργαλείο εναντίον της» ανέφερε ο ερευνητής το 2016, προσθέτοντας πως η τραγουδίστρια πιστεύει ότι το νομικό σύστημα είχε «υπερβολικό έλεγχο». «Έχει αρρωστήσει με το γεγονός ότι την εκμεταλλεύονται και είπε ότι είναι αυτή που εργάζεται και κερδίζει τα χρήματά της, αλλά όλοι γύρω της παίρνουν από αυτά» πρόσθεσε ο ερευνητής.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είπε επίσης ότι ο πατέρας της είχε «εμμονή» μαζί της και ήθελε να ελέγχει τα πάντα στη ζωή της, σύμφωνα με τους New York Times. Η τραγουδίστρια ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να κάνει φίλους, περιοριζόταν σε εβδομαδιαίο επίδομα 2.000 δολαρίων και δεν της επιτρεπόταν να ξοδεύει τα δικά της χρήματα για να κάνει κάποιες αλλαγές στο σπίτι της, χωρίς την άδεια του πατέρα της.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share