Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Netflix: 5 βρετανικές σειρές που θα λατρέψεις - Το ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις

Ιδανικές προτάσεις

7 Ιουνίου 2021 09:02
Netflix: 5 βρετανικές σειρές που θα λατρέψεις - Το ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι σειρές από τη Μεγάλη Βρετανία έχουν αφήσει το στίγμα τους στο Netflix. Yπάρχουν αρκετές που έχει αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό. Αυτές, όμως, είμαστε σίγουροι πως θα τις λατρέψεις.

Sherlock (9.1)

Yπόθεση: Το «Sherlock» είναι μια βρετανική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου βασισμένη στις ιστορίες του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Στον ομώνυμο ρόλο συναντάμε τον τρομερό Μπένετικτ Κάμπερμπατς, ενώ στον ρόλο του side-kick βρίσκεται ο εξίσου θεσπέσιος Μάρτιν Φρίμαν ως Τζον Γουάτσον. Κερασάκι στην τούρτα ο Άντριου Σκοτ ως Τζέιμς Μοριάρτι στον ρόλο του αιώνιου εχθρού του Σέρλοκ Χολμς. Οι τρεις τους ζωγραφίζουν στην οθόνη και παραδίδουν μαθήματα ερμηνευτικής αριστουργηματικότητας.Η σειρά που ξεκίνησε το 2010 αποτελείται από 4 κύκλους των τριών επεισοδίων με ένα special επεισόδιο που έκανε πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου 2016.

Κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια πάνω από μιάμιση ώρα, οπότε η κάθε ιστορία είναι σχεδόν μια ταινία από μόνη της. Γι’ αυτό έχετε να δείτε αρκετό πράμα. Και δεν θα το δείτε απλώς, αλλά θα το καταβροχθίσετε, γιατί γνωρίζοντας τον Σέρλοκ θα εθιστείτε στον κόσμο του και στη γρήγορη πλοκή, στο μυστήριο, στα απρόβλεπτα twists και στην τεράστια αγωνία που θα σας προκαλέσει η σειρά. Το «Sherlock» έχει κερδίσει άπειρα βραβεία Emmy, Χρυσές Σφαίρες και Bafta τόσο για το γράψιμο όσο και για τις απίστευτες ερμηνείες.

Netflix: Η μεγάλη αλλαγή που κάνει NOVA και COSMOTE να τρίβουν τα χέρια τους!

Peaky Blinders (8.8)

Yπόθεση: Οι εγκληματικές οικογένειες μπορεί να μην είναι κάτι που θα ήθελες να συναντήσεις στην πραγματική σου ζωή, αλλά είναι αλήθεια πως κάνουν καλό σινεμά και τηλεόραση. Ισως γιατί οι βίαιες ιστορίες σκηνοθετημένες σωστά έχουν όλα τα υλικά που μπορουν να μεταμορφώσουν την πραγματικότητα σε σπουδαία δραματουργία: συγκρούσεις και αντιμαχίες, παιχνίδια δύναμης κι εξουσίας, αγωνία και θέαμα.

Στο «Peaky Blinders» συναντάμε όλα τα παραπάνω σε χορταστικές δόσεις και με το έξτρα bonus μιας μυθοπλασίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, κάτι που την κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική. H επική ιστορία αυτής της οικογένειας γκάνγκστερ ξεκινά το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Στρατιώτες που επιστρέφουν, νεόκοποι επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες αγωνίζονται για την επιβίωση σε ένα βιομηχανικό τοπίο που μαστίζεται από την οικονομική αναταραχή.

The Crown (8.7)

Yπόθεση: Δεν είναι λίγες οι φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βρεθεί τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Η απεικόνιση της όμως στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, The Crown αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες. Στις δύο πρώτες σεζόν, η σειρά εστιάζει στη ζωή της βασίλισσας από τα πρώτα της βήματα, το γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τη στέψη μέχρι την έντονη σχέση της με την αδερφή της Μαργαρίτα και την συνεργασία της με τον πρωθυπουργό Winston Churchill. Μπορεί η βασιλική οικογένεια να έχει εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκειά της ωστόσο το The Crown έχει γοητεύσει κοινό και κριτικούς.

Οι εκπληκτικές ερμηνείες της Claire Foy (στον ρόλο της Ελισάβετ) και του Matt Smith (στον ρόλο του Πρίγκιπα Φίλιππου), σε συνδυασμό με τα υπέροχα κοστούμια και τη σκηνοθετική ματιά του Peter Morgan απογείωσαν τη σειρά και της απέσπασαν αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική σειρά του 2017. Η 4η Season του The Crown μας μεταφέρει στην δεκαετία του ’80 και εστιάζει σε δύο μεγάλα γεγονότα, την άνοδο και την πορεία της Μάργκαρετ Θάτσερ ως πρωθυπουργός αλλά και τον γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για ακόμα μια φορά η Olivia Colman (η οποία πήρε τα ηνία για τον ρόλο της Ελισάβετ από τη 3η σεζόν και μετά) εντυπωσιάζει ως Βασίλισσα και καταφέρνει να αναδείξει το βάρος του στέμματος που όπως έχουμε δει και άλλες φορές έρχεται σε σύγκρουση με τα προσωπικά της θέλω.

Sex Education (8.3)

Yπόθεση: Πρόκειται για μια εφηβική σειρά, με πρωταγωνιστές εφήβους, που έρχεται να ταράξει τα νερά της καθημερινότητας σε ό,τι αφορά τη «σεξουαλική αγωγή» κατά την εφηβική ηλικία. Ο κεντρικός ήρωας, Ότις, είναι ένα συνεσταλμένο παιδί, χωρίς πολλές φιλίες και με πλήθος από ανασφάλειες.

Η μητέρα του από την άλλη, διακεκριμένη σεξολόγος, δεν διστάζει να τον φέρνει σε δύσκολη θέση με το έντονο ταπεραμέντο της και την τάση της να επεμβαίνει στη σεξουαλική του ζωή. Η εμπειρία, όμως, που έχει αποκτήσει παρακολουθώντας τη μητέρα του – μαζί με ένα απρόσμενο περιστατικό – θα τον βοηθήσουν να αναλάβει τα καθήκοντα συμβούλου σχέσεων στο σχολείο του. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη σειρά ενδιαφέρουσα είναι είναι τα διάφορα θέματα ταμπού στα οποία υπεισέρχεται.

Bodyguard (8.1)

Υπόθεση: Tο Bodyguard στήνεται σαν ένα τίμιο και σφιχτοδεμένο thriller, με ρυθμό σιγοψησίματος στο μεγαλύτερο κομμάτι του και με δραματικές ή κυριολεκτικές εκρήξεις εκεί που όντως απαιτούνται από την ανάπτυξη της αφήγησης. Θα ευχαριστηθείς μια τίμια περιπέτεια, με φροντισμένη παραγωγή, η οποία καλείται να διαλέξει ανάμεσα στις πολιτικές συνωμοσίες και πλεκτάνες και το καθαρόαιμο θρίλερ και επιλέξει το δεύτερο. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ένα καλογυρισμένο extended επεισόδιο του «24», με αρκετά κλισέ του είδους και «ανατροπές» που δεν εκπλήσουν μεν (και ίσως θα περίμενες περισσότερα από μια βρετανική παραγωγή του είδους), αλλά το μίγμα είναι μαγειρεμένο καλά και τα συστατικά είναι αξιοπρεπή, με τις ερμηνείες κυρίως, σε άνω του μετρίου, επίπεδο.

Όχι τόσο πολύπλοκο ώστε να σε μπερδεύει, ούτε εντελώς απλοϊκό και «ηρωικό» ώστε μα μειδιάς, καταφέρνει να ξεπερνά τον μέσο όρο και παρά το αρκετά τακτοποιημένο φινάλε, να αφήνει μια έντονη επίγευση. Η σειρά έξι επεισοδίων προβλήθηκε από το BBC One αρχικά και έκανε στην πρεμιέρα της τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης που έχουν καταγραφεί σε όλα τα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2006 - πάνω από 10 εκατομμύρια, με το τελευταίο επεισόδιο να παρακολουθούν 17 εκατομμύρια κόσμος. Εδώ και μερικούς μήνες στριμάρει στο Netflix.

Netflix: Κυκλοφόρησε ντοκιμαντέρ για την ζωή της Λιβανέζας Μίριαμ Φάρες

Ένα νέο ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε το Netflix με θέμα την ζωή της Λιβανέζας σταρ Μίριαμ Φάρες.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 70 λεπτών καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια την ζωή της «Βασίλισσας της Σκηνής». Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Σερίφ Τάχινι. Η Μίριαμ Φάρες είναι μία πολυτάλαντη γυναίκα από το Λίβανο, η οποία ασχολείται με το τραγούδι, τον χορό, καθώς και την υποκριτική. Είναι γνωστή για τους ρόλους της στην ταινία Silina
και την τηλεοπτική σειρά Itiham.


Με τίτλο «Myriam Fares: The Journey» το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα της από «την εγκυμοσύνη της μέχρι και τις προετοιμασίες για το άλμπουμ της». Δίνει μία πλήρως λεπτομερή εικόνα της ζωής της σταρ, καθώς και της οικογένειάς της στο Λίβανο, ενώ βρίσκονται σε υποχρεωτικό lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σταρ ήδη δημοσίευσε εικόνες από το ντοκιμαντέρ στους λογαριασμούς της στα social media, καθώς και άλλη μία, η οποία απεικονίζει το νεογέννητο μωρό της στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο για προβολή στην πλατφόρμα του Netflix από τις 3 Ιουνίου.

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share