Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αντζελίνα Τζολί: Φωτογραφήθηκε καλυμμένη από εκατοντάδες μέλισσες για καλό σκοπό

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

21 Μαΐου 2021 20:56
angelina-jolie-bees-national-geographic
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αντζελίνα Τζολί εκτός από μία πολύ καλή ηθοποιός, είναι γνωστό πως ασχολείται ενεργά και με το φιλανθρωπικό έργο και μάλιστα, έχει συζητηθεί πολλές φορές για τις κινήσεις της και τη βοήθεια της σε διάφορα σωματεία και ιδρύματα.

Η 20η Μαίου είναι αφιερωμένη σε ένα ίσως περίεργο έντομο, καθώς έχει καθιερωθεί σαν Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας. Με αφορμή την ημέρα, λοιπόν, φωτογραφήθηκε καλυμμένη από εκατοντάδες μέλισσες. Παρ' όλη τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγο της Μπραντ Πιτ, φαίνεται πως τα φιλανθρωπικά της σχέδια δεν σταματούν. Σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο για ανάγκη που έχουν για προστασία οι μέλισσες.

Η Αντζελίνα Τζολί καλυμμένη από μέλισσες για 18 ολόκληρα λεπτά

Όμως, δεν ήθελε να περάσει μόνο αυτό το μήνυμα. Παράλληλα με το μήνυμα για τις μέλισσες, αναφέρεται και στον κόσμο, αλλά κυρίως στις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με το κομμάτι της μελισσοκομίας. Η μελισσοκομία σαν επάγγελμα όλο αυτό το διάστημα έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέρον και ακόμα και στη χώρα μας όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση, που όπως φαίνεται πρόκειται για ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Η Αντζελίνα Τζολί, πολύ συχνά φαίνεται να υποστηρίζει τον γυναικείο πληθυσμό, και μέσα από τις αφιλοκερδείς πράξεις της και το φιλανθρωπικό της έργο, έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες, κυρίως σε υποανάπτικτες χώρες.

Αντζελίνα Τζολί: Φωτογραφήθηκε καλυμμένη από εκατοντάδες μέλισσες

Το National Geographic ανέλαβε τα χρέη της φωτογράφησης, όπου φωτογράφος ήταν ο Dan Winters, όπου ο ίδιος ανέφερε πως εμπνεύστηκε από ένα πορτραίτο του 1981 έδειχνε αυτό που ακριβώς που δείξανε και στη φωτογραφία. Ένας μελισσοκόμος, καλυμμένος στο στήθος και στον πρόσωπό του από μέλισσες, στεκόταν μπροστά στον φακό, δείχνοντας πως οι μέλισσες δεν είναι τόσο επικίνδυνες και πως έχουν πολλά οφέλη αν τις εκμεταλλευτείς πάντα σωστά και με αγάπη.

«Όλοι στο σετ, εκτός από την Αντζελίνα, έπρεπε να φορούν προστατευτική στολή. Έπρεπε να υπάρχει ησυχία και να είναι αρκετά σκοτεινά για να παραμείνουν οι μέλισσες ήρεμες» εξηγεί ο φωτογράφος.

H Αντζελίνα Τζολί, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

«Μπορούμε σίγουρα όλοι να παίξουμε το ρόλο μας. Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι ξέρουν τι ζημιά κάνουν. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν απλώς να περάσουν τη μέρα τους. Θέλουν να κάνουν καλό. Δεν θέλουν να είναι καταστροφικοί. Δεν ξέρουν ποιο πράγμα να αγοράσουν. Δεν ξέρουν ποιο πράγμα να χρησιμοποιήσουν. Νομίζω λοιπόν ότι ένα μέρος αυτού θέλει να το βοηθήσει και είναι απλό για όλους».

Ανακηρύσσεται «Ανάδοχος» του προγράμματος «Γυναίκες για τις Μέλισσες» (Women for Bees) που είχε ήδη σχεδιάσει το 2020 ο γαλλικός Οίκος Guerlain σε συνεργασία με την UNESCO.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share