Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Netflix: Η μεγάλη αλλαγή που δεν θ' αρέσει σε κανέναν

Η επιτυχία φέρνει αλλαγές

25 Απριλίου 2021 13:48
Netflix: Η μεγάλη αλλαγή που δεν θ' αρέσει σε κανέναν

Το Netflix ετοιμάζει αλλαγές στους χρήστες και αυτό είναι κάτι που δεν θα αρέσει κυρίως σε όσους θέλουν να κάνουν εγγραφή για πρώτη φορά.

Το Netflix μετράει χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο, ενώ κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας σημείωσε μεγάλη αύξηση.

Η επιτυχία όμως φέρνει αλλαγές για τη πλατφόρμα, καθώς αποφάσισαν να διακόψουν τον δοκιμαστικό μήνα. Τώρα, όποιος θέλει να δει Netflix θα πρέπει να κάνει απευθείας εγγραφή και να πληρώσει.

Το Netflix ετοιμάζει αλλαγές για τους νέους χρήστες

Η ανακοίνωση

«To free trial πλέον δεν είναι διαθέσιμο. Μπορείτε να εγγραφείτε και να έχετε όλες τις υπηρεσίες που σας προσφέρει το Netflix. Δεν υπάρχουν συμβόλαια, χρεώσεις ακύρωσης και δεσμεύσεις. Έχετε την ελευθερία να αλλάξετε πλάνο και να να ακυρώσετε τη συνδρομή σας οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσετε.»

Αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει κυρίως τους νέους χρήστες και όχι τους ήδη εγγεγραμμένους.

Netflix: Βάζει «στοπ» στο μοίρασμα των κωδικών!

Σε νέα τεστ έχει προχωρήσει το Netflix για να καταστείλει την κοινή χρήση κωδικών, προσπαθώντας να αποθαρρύνει τους... τσαμπατζήδες. Ενώ, την έκπληξη στα δέκα δημοφιλέστερα προγράμματα του Netflix κάνει τις τελευταίες ημέρες μια γαλλική σειρά που συνδυάζει την ατμόσφαιρα του Λούβρου, με την περιπέτεια μιας «τέλειας ληστείας».

Μάλιστα, ορισμένοι από τους χρήστες που φαίνονται «ύποπτοι» για δανεισμό λογαριασμού ήδη βλέπουν ένα νέο μήνυμα στις οθόνες τους, που γράφει: «Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

Έπειτα, ο χρήστης μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητά του μέσω ενός μηνύματος που στέλνεται στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Επίσης, έχει την επιλογή να επιλέξει «επαληθεύστε αργότερα», ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές για πόσο καιρό θα μπορεί να αναβληθεί η επαλήθευση.

Το ίδιο το Netflix επιβεβαίωσε αυτή την πολιτική στο Hollywood Reporter, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται με σκοπό να σταματήσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους χωρίς αντίτιμο.

Netflix

Όπως αναφέρουν οι όροι και προϋποθέσεις τόσο του Netflix, όσο και άλλων αντίστοιχων πλατφόρμων, ο ιδιοκτήτης ενός λογαριασμού έχει την δυνατότητα να δημιουργεί πολλαπλά προφίλ, τα οποία όμως απαγορεύονται να χρησιμοποιούνται από άτομα εκτός του νοικοκυριού.

Πρόκειται για έναν κανονισμό που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί και εκατομμύρια χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το «παραθυράκι» για να παρακολουθούν δωρεάν Netflix, χρησιμοποιώντας λογαριασμούς φίλων και συγγενών.

Ακόμα το Netflix δεν έχει ανακοινώσει ποιες χώρες θα λάβουν το συγκεκριμένο μήνυμα, αλλά φαίνεται ότι η πρόθεση της εταιρείας είναι η πολιτική αυτή να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share