Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

COSMOTE HISTORY: 5 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το μοναδικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό

4 Φεβρουαρίου 2021 14:26
COSMOTE HISTORY: 5 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το μοναδικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της, που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ. Σε αυτή την πορεία, το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ και πάνω από 800 ώρες τηλεοπτικού υλικού.

«To COSMOTE HISTORY HD δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η νέα γενιά να γνωρίσει καλύτερα διάφορες πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

Είμαστε υπερήφανοι που, από την πρώτη στιγμή, το COSMOTE HISTORY HD αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές, οι οποίοι το έχουν αναδείξει ως το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ στην COSMOTE TV», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης.

COSMOTE HISTORY

Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, το COSMOTE HISTORY HD έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων. Μεταξύ αυτών, η ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι τέχνες και ο πολιτισμός, η επιστήμη και τα σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.

Πολλές από τις πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές του COSMOTE HISTORY HD έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Βερολίνου. Επίσης, η συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» επιλέχθηκε, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ.

Το 2020, το κανάλι παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την πρώτη του συμπαραγωγή με το National Geographic, με τίτλο «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων». Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θερμή ανταπόκριση που είχε η ελεύθερη μετάδοση περιεχομένου του COSMOTE HISTORY HD στο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Όπως σημείωσε, στόχος για το κανάλι είναι να λειτουργεί ως πηγή γνώσης, ανοικτή σε όλους και ειδικά στους νέους. Εκεί βασίστηκε και η απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να διαθέσει δωρεάν το COSMOTE HISTORY HD στα σχολεία, μέσα από τη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV. Τα πρώτα σχολεία έχουν ήδη αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ «η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον».

Μεγάλο αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821, ελεύθερο για όλους

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το COSMOTE HISTORY HD έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο αφιέρωμα με θέμα τον αγώνα για την ελευθερία, το οποίο αποτελείται από 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές COSMOTE TV. Συνολικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην ελληνική Επανάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, πρεμιέρες ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD για την ελληνική Επανάσταση θα διατεθούν ελεύθερα για όλους, μέσα από το κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

2021: Πάνω από 20 νέες παραγωγές/συμπαραγωγές & 150 ώρες προγράμματος

Πέρα από το αφιέρωμα στην ελληνική Επανάσταση, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD για το 2021 περιλαμβάνει πολλές ακόμη νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές. «Το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά και τη νέα χρονιά, διατηρώντας τον ελληνικό προσανατολισμό του. Το τηλεοπτικό κοινό του COSMOTE HISTORY HD θα απολαύσει πάνω από 2 πρεμιέρες νέων παραγωγών και συμπαραγωγών μας. Στόχος μας παραμένει η διάδοση σημαντικών στιγμών της ιστορίας μας στα νεανικά κοινά», δήλωσε σχετικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής COSMOTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης.

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD έρχονται οι σειρές ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος – Κοινός κώδικας» για την πορεία του ελληνικού αλφαβήτου ανά τους αιώνες, «Η μάχη της Κρήτης: Επιχείρηση Ερμής», για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης και «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο», με θέμα την επιρροή της ελληνικής αρχαιότητας στην σύγχρονη τεχνολογία, όλες σε παραγωγή COSMOTE TV.

Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» για τον ρόλο των αεροπορικών μαχών στην Ελλάδα την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ξόρκια και Προφητείες» για τις ρίζες της μαγείας και της μαντείας ανά τους αιώνες στην ελληνική επικράτεια και το ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» μια αληθινή ιστορία αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share