Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έσκασε» αυτό που όλοι περιμέναμε: Έρχεται επίσημα 3η σεζόν του «Έτερος Εγώ»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποκάλυψε τι θα δούμε

22 Ιανουαρίου 2021 11:17
«Έσκασε» αυτό που όλοι περιμέναμε: Έρχεται επίσημα 3η σεζόν του «Έτερος Εγώ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί κι άλλη σεζόν του «Έτερος Εγώ», μετά την την ταινία και τους δύο κύκλους των «Χαμένων Ψυχών» και της «Κάθαρσης», με την ευχή να… γίνει πράξη, με τον ίδιο το σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσαφούλια, να επιβεβαιώνει πως έρχεται η «Νέμεσις».

Η φοβερή ελληνική παραγωγή, που έχει καθηλώσει το κοινό και πρόκειται σύντομα να κάνει… ταξίδι στο εξωτερικό, πιθανότατα μέσω της πλατφόρμας του Netflix, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τον επόμενο κύκλο, ο οποίος αναμένεται ακόμη πιο συγκλονιστικός, μετά από όσα είδαμε στον πιο πρόσφατο.

Έτερος Εγώ: Έρχεται επίσημα η «Νέμεσις»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποκάλυψε στο Star, ότι οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την παραγωγή του νέου κύκλου, ενώ δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός, ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια, που έκανε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και τους ηθοποιούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σκηνοθέτης, η «Νέμεσις» δε θα σχετίζεται με την εκδίκηση, αλλά με τη λεγόμενη θεία δίκη, κάτι που μας προδιαθέτει ήδη για το σενάριο της σειράς αυτής, σε σύγκριση με το πώς τελείωσε μάλιστα η προηγούμενη, έχοντας αφήσει πολλά ανοικτά «μέτωπα».

Γίνονται παραγωγάρες στην Ελλάδα; Γίνονται! Είδαμε "μονορούφι" τα 8 επεισόδια του "Έτερος Εγώ - Κάθαρσις" και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας!

Ξεκίνησε από μια απλή ταινία πριν από (περίπου) τέσσερα χρόνια και η συνέχεια της με την σειρά "Έτερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές" έφερε... επανάσταση!

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας έρχεται να ταράξει τα κινηματογραφικά "νερά" της χώρας και να αποδείξει πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες του Hollywood!

Ο νέος κύκλος της σειράς "Έτερος Εφώ - Κάθαρσις" έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή μέσα από την συχνότητα της Cosmote Tv, σαρώνοντας σε τηλεθέαση και εμείς δεν μπορούσαμε παρά να περάσουμε ένα ολόκληρο απόγευμα, βλέποντας "μονορούφι" και τα επεισόδια! Άλλωστε η καθήλωσή του είναι τέτοια που δεν μπορείς να μην συνεχίσεις μέχρι το τέλος του νήματος.

Έτερος Εγώ Κάθαρσις

Όπως και στον προηγούμενο κύκλο έτσι και στο νέο η υπόθεση και το μυστήριο είναι ανατρεπτικό μέχρι το τελευταίο... δευτερόλεπτο! Το "ξενέρωτο" τέλος δεν μπορεί να σου αλλάξει άποψη αφού σε καθηλώνει με κάθε του σκηνή που θα ζήλευαν και παραγωγές του Hollywood!

Το «Έτερος Εγώ-Κάθαρσις» μάς βρίσκει λίγο μετά την επιτυχημένη διαλεύκανση της υπόθεσης «Θησέας». Ο ταξίαρχος Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) βρίσκεται πλέον εν αποστρατεία και παραδίδει τη θέση του στον νέο Προϊστάμενο του τμήματος ανθρωποκτονιών, Νίκο Βανόρτα (Τάσος Νούσιας). Με άκρως αντίθετη μεθοδολογία από αυτήν του προκατόχου του, ο Βανόρτας δεν γίνεται ακριβώς αυτό που λέμε «κακός μπάτσος», οι χειρισμοί του όμως επιβάλλουν μια νέα τάξη πραγμάτων που θα ταράξει τις ισορροπίες και θα τον φέρουν αντιμέτωπο τόσο με τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Μαρκάτο (Σπύρος Παπαδόπουλος) όσο και με την ομάδα του και τον αστυνόμο Παντελή Σκλαβή (Πέτρος Λαγούτης).

Έτερος Εγώ Κάθαρσις

Η νέα υπόθεση δολοφονίας που φτάνει στα γραφεία της αστυνομίας είναι και η πιο ιδιαίτερη. Μια νεαρή φοιτήτρια βρίσκεται δολοφονημένη, ενώ δίπλα της ο καλυμμένος στα αίματα πιθανός θύτης καλεί ο ίδιος την αστυνομία μέσω του φίλου του Δημήτρη Λαΐνη, καθηγητή εγκληματολογίας και συνεργάτη των αρχών. Πρόκειται για τον υποψήφιο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ηλία Βελισσαράτο (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) ο οποίος, αν και τα δακτυλικά του αποτυπώματα μαρτυρούν το αντίθετο, δηλώνει αθώος και μάλιστα θύμα μιας πλεκτάνης που στήνεται εις βάρος του στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Η φιλία του αλλά και η συνεργασία του στην υπόθεση «Θησέας» με τον Λαΐνη βάζουν τον εκκεντρικό καθηγητή σε διαφορετική θέση απ΄ ότι συνήθως: για τον Βανόρτα, οποιοσδήποτε εκτός Σώματος εμπλέκεται ως βοηθός στις υποθέσεις, θεωρείται απλά παρείσακτος.

Εδώ έρχεται και η πρώτη ενδιαφέρουσα ανατροπή, μιας και όλα δείχνουν πως ο Λαΐνης αυτή τη φορά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί (τουλάχιστον αρχικά) ως αυθεντία από την ηγεσία του Βανόρτα, ο οποίος θα τον βάλει στο περιθώριο! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης παραμένει αφοσιωμένος στην προσέγγιση του εκκεντρικού Λαΐνη, και όσο ο ρόλος του, ενός ανθρώπου με σύνδρομο Άσπεργκερ, καλείται να προσαρμοστεί σε ένα μη γνώριμο περιβάλλον το οποίο ολοένα απλώνεται τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, τόσο η ερμηνεία του μοιάζει πλέον και πιο ταιριαστή.

Έτερος Εγώ Κάθαρσις

Κι ενώ η έρευνα στην υπόθεση του Βελισσαράτου συνεχίζεται μεθοδικά (όπως χτίζεται άλλωστε κάθε επεισόδιο), παράλληλα ο κόσμος της νύχτας βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς πρέπει να βρεθεί ένας νέος αρχηγός μετά τις δολοφονίες μεγάλων αφεντικών όπως ο Σαββάκης («Χαμένες Ψυχές»). Παρακολουθώντας τις επαφές παλιών γνώριμων του υπόκοσμου (Δημήτρης Καπετανάκος στο ρόλο του Άλκη Μασάτου αλλά και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας στο ρόλο του παρκαδόρου/πορτιέρη «Σώτου» από την προηγούμενη σεζόν), σύντομα αποκαλύπτονται και οι δύο νέες προσθήκες στο καστ, ο Ορφέας Αυγουστίδης (απολαυστικός στο ρόλο του Μελέτη Κροκίδη) και ο Γεράσιμος Γεννατάς (δυστυχώς πέραν του δέοντος γραφικός ως «Γρύπας») σε ρόλους-κλειδιά.

Χωρίς να μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά παραπάνω για την πλοκή, είναι φυσικό κι αναμενόμενο ότι στο νέο «Έτερος Εγώ-Κάθαρσις» υπάρχει σαφής σύνδεση τόσο με την ταινία όσο και με τις «Χαμένες Ψυχές» (όλα δείχνουν ότι ο μύθος της μέδουσας ακολουθεί τους άθλους του Θησέα και τους Πυθαγόρειους φίλιους αριθμούς). Πρόκειται εξάλλου για ένα ενιαίο σύμπαν, όπως κάθε φορά τονίζει ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, και εκεί μάλλον εντοπίζεται και η σαρωτική επιτυχία του: ήρωες και τηλεθεατές βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένοι σε περιβάλλον γνώριμο που όμως μπορεί να ανατραπεί οποιαδήποτε στιγμή. Γι’ αυτό και το παραμικρό, από μικροαντικείμενα και τατουάζ μέχρι κλεφτά βλέμματα και ανεπαίσθητα αγγίγματα απαιτούν μια δεύτερη, κρυφή ανάγνωση.

Έτερος Εγώ Κάθαρσις

"Κλειδί" της υπόθεσης η σύλληψη Λαΐνη και η περιπέτεια του μέσα στις φυλακές! Έχει πραγματοποιήσει φόνο ο νούμερο ένας ρόλος της σειράς ξενερώνοντας χιλιάδες τηλεθεατές ή και πάλι θα έρθει η ανατροπή; Ποιοι ρόλοι της σειράς στο τέλος θα βρουν τραγικό θάνατο; Ένας εξ αυτών θα προκαλέσει πόνο αλλά ταυτόχρονα θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για έναν ακόμα κύκλο, παρότι αρχικά ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο! Όπως και να έχει το "Έτερος Εγώ" επιστρέφει με νέο κύκλο που θα σε κρατήσει μέχρι το φινάλε!

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share