Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Netflix: Η ταινία που πρέπει να δεις αφού βγει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Θα ταυτιστείτε!

16 Νοεμβρίου 2020 08:51
Netflix: Η ταινία που πρέπει να δεις αφού βγει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Netflix: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μένεις στο σπίτι και να βλέπεις ταινίες καταστροφής και κυρίως όταν η καταστροφή ξεκινάει από ένα ιό. Οι συνειρμοί με αυτό που ζούμε είναι προφανείς.

Το Cargo είναι ένα διαμάντι που βγήκε στις αίθουσες το 2017, αλλά δεν έτυχε τόσο μεγάλης αποδοχής, και πέρασε στα ψιλά. Το Netflix του έδωσε δεύτερη ευκαιρία και φαίνεται πως κέρδισε το κοινό που ενθουσιάστηκε με το δράμα ενός πατέρα που προσπαθεί μέσα στο χάος που επικρατεί, να κρατήσει ζωντανή το νεογέννητο παιδί του.

Ήρεμες ερμηνείες, χωρίς τις υπερβολές σε αντίστοιχες ταινίες του Hollywood, σε κρατάει ταραγμένο μέχρι το τέλος, ένα τέλος που είναι αρκετά ανατρεπτικό αφού δεν το λες και ακριβώς happy end...

Το Γκαμπί της Βασίλισσας: Η νέα σειρά του Netflix που βρίσκεται στο νούμερο 1 και θα σε καθηλώσει στην καραντίνα!

«Γκαμπί της βασίλισσας» είναι το νέο μαγευτικό δράμα του Netflix (που αρχίζει να ανεβάζει τις τιμές του) και η ονομασία του προέρχεται από μια κίνηση στο σκάκι.

Γκαμπί της βασίλισσας είναι ένα δημοφιλές σκακιστικό άνοιγμα που παίζουν δύο παίκτες σε έναν αγώνα σκάκι. Αν και είναι οι πρώτες κινήσεις, θεωρούνται σημαντικές για τη ροή και την εξέλιξη της παρτίδας και καθορίζουν συχνά τον νικητή.

Η μίνι σειρά σε κρατάει στη μικρή οθόνη με κομμένη την ανάσα, με επτά ωριαία επεισόδια, μία πραγματική έκπληξη. Είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Γουόλτερ Τίβις, του οποίου έχουμε δει και άλλα έργα στη μεγάλη οθόνη («The Hustler», «Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη», «The Color of Money»).

Το Queen's Gambit δημιουργήθηκε από τους Scott Frank και Allan Scott και κυκλοφόρησε στο Netflix στις 23 Οκτωβρίου 2020. Στο «Γκαμπί της Βασίλισσας» το παιχνίδι κλέβει η πρωταγωνίστρια, η 24χρονη Αμερικανο-αργεντινο-βρετανή ηθοποιός Άνια Τέιλορ-Τζόι, που παίζει την ιδιοφυή σκακίστρια Μπεθ Χάρμον. Η Άνια Τέιλορ-Τζόι, με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, είχε παίξει και στο «The Witch» πριν από πέντε χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ερμηνεύει τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της.

Η Μπεθ Χάρμον μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων στο Κεντάκι, μετά τον θάνατο της μητέρας της από τροχαίο. Τα χρόνια περνούν χωρίς να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει, αλλά η μικρή Μπεθ θα ανακαλύψει ένα υπόγειο που θα της αλλάξει τη ζωή. Εκεί, ο φύλακας του ορφανοτροφείου, ο κύριος Σάιμπελ, θα της μάθει αυτό το παιχνίδι που λέγεται σκάκι

Η πολυπόθητη υιοθεσία έρχεται, η Μπεθ Χάρμον καταλήγει σε μια προβληματική, μεσοαστική οικογένεια του Κεντάκι, και το μεγάλο ταλέντο-ιδιοφυία της στο σκάκι θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Ωστόσο, τα χάπια και το ποτό στοιχειώνουν τη νεαρή Μπεθ, που λυγίζει συχνά μεταξύ τρέλας και ιδιοφυίας.

Η Μπεθ Χάρμον θα φτάσει ποτέ στην κορυφή, σε ένα ανδροκρατούμενο πρωτάθλημα; Αυτή η τηλεοπτική παρτίδα σκάκι γίνεται συναρπαστική, η παραγωγή κρατιέται σε πολύ υψηλά στάνταρ, ενώ η Μπεθ εξελίσσεται σε ένα 60s είδωλο, η Αμερική του 1960-70 με αυτοκίνητα και κτίρια που ζηλεύεις και rock ‘n roll ή soul τραγούδια που θες να ακούς παντοτινά.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share