Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έσκασαν» τα νέα στην οικογένεια του Αριστοτέλη Ωνάση - Μετά το θάνατό του τελικά…

Τι έμαθαν πρόσφατα;

7 Νοεμβρίου 2020 14:15
«Έσκασαν» τα νέα στην οικογένεια του Αριστοτέλη Ωνάση - Μετά το θάνατό του τελικά…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπουδαία νέα «έσκασαν» στην οικογένεια του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς μετά το θάνατό του δεν είναι λίγοι εκείνοι, που έχουν επιχειρήσει να… μπουν στη θέση του.

Η ζωή του «μυθικού» εφοπλιστή έχει πάντοτε ενδιαφέρον, έστω κι αν έχει περάσει πολύς καιρός μετά το θάνατό του, με το... φάντασμά του να αιωρείται πάνω από τον Σκορπιό. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, αρκετές ταινίες έχουν γυριστεί με τον ίδιο ως κεντρικό πρόσωπο, κάτι που θα ξαναγίνει με πρωταγωνιστή έναν «θρύλο» του κινηματογράφου.

Ο λόγος γίνεται για τον Αλ Πατσίνο, με τον 79χρονο ηθοποιό να ετοιμάζεται να υποδυθεί το ρόλο του σπουδαίου Ωνάση. Ο σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέλες θα πραγματοποιήσει αυτή την ταινία, με τίτλο «Νέμεσις», προβάλλοντας ένα βιογραφικό δράμα του εφοπλιστή.

Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης ετοιμάζεται να «ενσαρκώσει» το βιβλίο του Πίτερ Έβανς, το οποίο αναφέρεται στη σχέση του Ωνάση με τους Κένεντι και, κυρίως, την Τζάκι. Σε μια πρώτη γεύση για την νέα ταινία, αυτή φαίνεται πως θα έχει ένα στυλ «Νονού», όπου επίσης ήταν κεντρικό πρόσωπο ο Πατσίνο, με τον Έλληνα κροίσο να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η τραγική ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση: Το μωρό με τη Μαρία Κάλλας και... ο θάνατος

Μια τραγική ιστορία έρχεται στο φως για τον Αριστοτέλη Ωνάση, με τη Μαρία Κάλλας να γεννά ένα μωρό που φαίνεται πως ανήκε και στους δύο, αλλά τελικά πέθανε πολύ σύντομα.

Τις αποκαλύψεις αυτές δημοσίευσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Νίκολας Κέιτζ στο βιβλίο «Greek Fire: The Story of Maria Callas and Aristotle Onassis» του 2000, εκεί όπου ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι στις 30 Μαρτίου 1960 η Κάλλας έφερε στον κόσμο έναν «κρυφό γιο», τον Omero Lengrini. Σύμφωνα με τον Κέιτζ, το «Lengrini» είναι το ψευδώνυμο κάτω από το οποίο η Κάλλας έγραψε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ το όνομα «Ομηρος» προέρχεται από έναν θείο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το παιδί, γράφει ο Κέιτζ, το συνέλαβε η Κάλλας τον Αύγουστο του 1959, στις αρχές της σχέσης της με τον Ωνάση. Το παιδί γεννήθηκε με καισαρική τομή, στον όγδοο μήνα, αλλά είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Στο ίντερνετ κυκλοφορούν το πιστοποιητικό γέννησής του αλλά και το πιστοποιητικό θανάτου του, καθώς και μία και μοναδική φωτογραφία. Ο Κέιτζ αναφέρει ότι η Κάλλας είχε πάντα αυτή τη φωτογραφία πάνω της, καθώς και κορνιζαρισμένη, στο σπίτι της.

Ο Κέιτζ δίνει μάλιστα και λεπτομέρειες. Γράφει ότι, όπως έλεγε ο Μενεγκίνι, ο πρώην σύζυγος της Μαρία Κάλλας, η σοπράνο είχε πρόωρη εμμηνόπαυση, το 1957, αλλά επειδή ήθελε οπωσδήποτε να κάνει παιδιά, έλαβε ειδική αγωγή με ενέσιμες ορμόνες προκειμένου να συλλάβει.

Πολλοί αμφισβητούν τη θεωρία του Κέιτζ, λέγοντας ότι ουδέποτε η Μαρία Κάλλας εμφανίστηκε στο κοινό εκείνη την εποχή με ενδείξεις εγκυμοσύνης. Αλλοι, ωστόσο, επιμένουν ότι όσα λέει είναι πραγματικά και επικαλούνται διάφορες μαρτυρίες. Σε όλα τα άρθρα και τις βιογραφίες της Κάλλας, πάντως, γίνεται πάντα λόγος για τον γιο που έχασε μέσα σε μια μέρα η διάσημη σοπράνο.

Το πάθος για τον Ωνάση

Η Κάλλας έζησε μια ιστορία πάθους με τον ζάπλουτο Ελληνα εφοπλιστή, η οποία κράτησε ως το τέλος της ζωής της, ακόμη και μετά τον χωρισμό τους.

Ολα άρχισαν ένα βράδυ του 1958, όταν η Μαρία Κάλλας, στο αποκορύφωμα της καριέρας της, τραγουδάει για πρώτη φορά στην Οπερα του Παρισιού. Το γεγονός μεταδίδεται απευθείας από την ORTF, το μοναδικό κανάλι της εποχής. Ολοι οι διάσημοι είναι παρόντες: ο Κοκτώ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Μαρτίν Καρόλ, η Μπριζίτ Μπαρντό και ο... Αριστοτέλης Ωνάσης.

Εκείνο το βράδυ, ο Ελληνας κροίσος άκουσε και είδε στη σκηνή για πρώτη φορά την Κάλλας. Τρεις μήνες αργότερα, σε έναν χορό που διοργάνωσε η φίλη της κόμησσα De Castelbarcola, στη Βενετία, η Μαρία Κάλλας γνώρισε από κοντά τον Ωνάση, με τον οποίο πέρασε όλο το βράδυ. Εκείνος έμεινε γοητευμένος και την κάλεσε να κάνουν μια κρουαζιέρα με το γιοτ του, το καλοκαίρι.

Η Μαρία Κάλλας ήταν ήδη επί 12 χρόνια παντρεμένη με τον Giovanni Battista Meneghini, ο οποίος ήταν επίσης ο ατζέντης της. Αλλά ο Ελληνας κροίσος την έχει βάλει στο μάτι και θέλει να την κατακτήσει. Σε όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας της Κάλλας, ο Ωνάσης στρώνει τον δρόμο με κόκκινα τριαντάφυλλα, που της στέλνει κατά εκατοντάδες.

Ο Ωνάσης συναντήθηκε με τον Μενεγκίνι στο Λονδίνο και ξανακάνει την πρόταση για μια κρουαζιέρα με το γιοτ του. Η Κάλλας δέχεται τελικά. Ετσι, τον Ιούλιο το ζευγάρι ανεβαίνει στο γιοτ «Χριστίνα», μαζί με τον Τσόρτσιλ, τη Λιζ Τέιλορ και άλλους επώνυμους. Κάλλας και Ωνάσης έρχονται πιο κοντά. Εκείνη είναι 33 ετών και εκείνος 53. Είναι και οι δύο παντρεμένοι, Ελληνες και αυτοδημιούργητοι. Στο τέλος της κρουαζιέρας, στην Κωνσταντινούπολη, γίνονται εραστές. Ετσι αρχίζει μια μεγάλη και τραγική ιστορία αγάπης.

Τον Οκτώβριο του 1959 η Κάλλας χωρίζει τον Μενεγκίνι. Και είναι τον Μάρτιο του 1960 που, σύμφωνα με τον βιογράφο της Νίκολας Κέιτζ, γεννάει ένα αγόρι, το οποίο πέθανε την ίδια ημέρα. Ο Omerio Langrini είναι το παιδί που γέννησε με τον Ωνάση.

Αλλά το 1963 η Τζάκι Κένεντι μπαίνει στη ζωή του Ωνάση. Οι βιογράφοι λένε ότι όταν η Τζάκι ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα, το 1963, η αδελφή της ήταν ερωμένη του Ωνάση, όχι εκείνη. Φεύγουν με τον Ελληνα κροίσο για κρουαζιέρα και η Κάλλας ανακαλύπτει στις εφημερίδες τρυφερές φωτογραφίες της Τζάκι με τον Ωνάση. Πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1968, ο Ωνάσης παντρεύεται την Τζάκι Κένεντι και η Κάλλας, η οποία ονειρευόταν να τον παντρευτεί, νιώθει προδομένη και καταρρέει.

Σύμφωνα με την ιδιαιτέρα του Ωνάση αλλά και τον Νίκολας Κέιτζ, η Κάλλας και ο Ωνάσης συνεχίζουν να βλέπονται ως το τέλος, στο σπίτι της ντίβας στο 36 avenue Georges-Mandel στο Παρίσι. Οταν ο Ωνάσης εισήχθη στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεγί, στο Παρίσι, για την πνευμονία που υπήρξε μοιραία για εκείνον, η Μαρία πήγαινε συχνά να τον δει, μόνη της. Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και η Μαρία Κάλλας το 1977, σε ηλικία 53 ετών.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share