Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«My Secret Terrius»: Η τηλεοπτική σειρά του Netflix που προέβλεψε τον κορωνοϊό - Οι επίμαχοι διάλογοι (Video)

Σοκ!

16 Απριλίου 2020 07:28
«My Secret Terrius»: Η τηλεοπτική σειρά του Netflix που προέβλεψε τον κορωνοϊό - Οι επίμαχοι διάλογοι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρήστες των social media υποστηρίζουν ότι η νοτιοκορεατική σειρά του Netflix «My Secret Terrius» προέβλεψε την πανδημία του κορωνοϊού το 2018. Επίσης, η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, είχε φέρει στην επικαιρότητα την ταινία «Contagion» του 2011, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «προφητική»!

Στο 10ο επεισόδιο της νοτιοκορεατικής σειράς «My Secret Terrius», η οποία προβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2018 στο τηλεοπτικό κανάλι MBC της Νότιας Κορέας και αποκτήθηκε από το Netflix, γίνεται αναφορά σε θανατηφόρα ασθένεια, που οφείλεται σε κορωνοϊό.

Στο νοτιοκορεατικό δράμα όμως ο ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Χρήστες του Twitter, οι οποίοι ανακάλυψαν τη σειρά υποστηρίζουν ότι στους διαλόγους υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη σημερινή πανδημία του κορωνοϊού.

Σε σκηνές του ίδιου επεισοδίου μία γιατρός λέει: «Ο κορωνοϊός επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα» προσθέτοντας: «Το σοβαρότερο είναι ότι ο κορωνοϊός έχει περίοδο επώασης δύο έως 14 ημερών». Ακόμη προσθέτει: «Αυτός ο ιός μεταλλάχθηκε για να επιτίθεται στους πνεύμονες μέσα σε μόλις πέντε λεπτά από την έκθεση». Σε άλλο σημείο της σειράς του Netflix η γιατρός αναφέρει ότι «δεν υπάρχει εμβόλιο διαθέσιμο προς το παρόν».

Αργότερα στο επεισόδιο μαθητές σχολείου διδάσκονται πώς να πλένουν τα χέρια τους. Οι σκηνές έγιναν viral στα social media και σχολιάστηκαν από μεγάλο αριθμό χρηστών, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς η σειρά που προβλήθηκε πριν από δύο χρόνια προέβλεψε την πανδημία του κορωνοϊού.

Lockdown: To βιβλίο-θρίλερ που πρόβλεψε την πανδημία 15 χρόνια πριν και το απέρριψαν οι εκδότες

Το 2005, ο Σκωτσέζος συγγραφέας Peter May έγραψε ένα προφητικό βιβλίο-θρίλερ πανδημίας που οι εκδότες απέρριψαν. Τώρα, 15 χρόνια αργότερα, έσπευσαν να εκδώσουν το «Lockdown». Επίσης, την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται μια ανατριχιαστική προφητεία πριν από 27 χρόνια, που είχαν κάνει οι Simpsons.

To δυστοπικό μυθιστόρημα διαδραματίζεται στο Λονδίνο, επίκεντρο παγκόσμιας πανδημίας που υποχρεώνει τις Αρχές να επιβάλλουν λουκέτο. Ο May χρησιμοποίησε βρετανικά και αμερικανικά ντοκουμέντα του 2002 ετοιμότητας για περίπτωση πανδημίας ώστε να κάνει το μυθιστόρημά του όσο το δυνατόν ρεαλιστικό.

«Την εποχή που έγραφα το βιβλίο, οι προγνώσεις των επιστημόνων έκαναν λόγο για το ότι η νόσος των πτηνών θα ήταν η επόμενη πανδημία» εξήγησε ο May. «Ήταν κάτι πολύ, πολύ τρομακτικό και μια πραγματική πιθανότητα και, κατά συνέπεια, έκανα μεγάλη έρευνα όταν μου ήρθε η ιδέα. Τι θα συνέβαινε αν αυτή η πανδημία ξεκινούσε από το Λονδίνο; Τι θα μπορούσε να συμβεί αν σε μια τέτοια πόλη έμπαινε καθολικό λουκέτο

Χρόνια πριν, οι εκδότες τού επέστρεψαν το μυθιστόρημα ως «εξαιρετικά μη ρεαλιστικό και παράλογο», όπως ανέφερε ο σεναριογράφος που είχε γίνει συγγραφέας. Και το «κλείδωσε στο ντουλάπι», ξέχασε ακόμη και την ύπαρξή του, έως ότου ένας θαυμαστής του τον ρώτησε στο Twitter γιατί δεν γράφει ένα μυθιστόρημα με σκηνικό μια πανδημία.

«Για λίγο, κοντοστάθηκα. Μετά συνειδητοποίησα ότι το είχα κάνει. Μίλησα στον εκδότη μου γι’ αυτό, κι έπεσε απ’ την καρέκλα του. Το διάβασε όλο σε ένα βράδυ και το επόμενο πρωί είπε:»Αυτό είναι φανταστικό. Πρέπει να το εκδώσουμε αυτό, τώρα»».

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share