Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

«Ταρακουνήθηκε» το Buckingham με το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ: «Αυτό το Πάσχα…»

Όλα όσα είπε

11 Απριλίου 2020 21:00
«Ταρακουνήθηκε» το Buckingham με το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ: «Αυτό το Πάσχα…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ταρακουνήθηκε» το Buckingham με το ανατριχιαστικό διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία απευθύνθηκε στο λαό της Βρετανίας εν όψει του Πάσχα, που γιορτάζουν αύριο (12/4) στην Εκκλησία της χώρας, με την ίδια να κάνει λόγο για το… σκοτεινό θάνατο και το φώς που τον κερδίζει, κάνοντας σύνδεση με τον κορωνοϊό, που «θερίζει» την πατρίδα της.

Η Βασίλισσα τόνισε την ανάγκη να τηρήσουν όλοι τις κοινωνικές αποστάσεις, μιλώντας για το θαύμα της Ανάστασης του Χριστού, ενώ το μήνυμά της, όπως τόνισε, αφορούσε ανθρώπους κάθε θρησκείας και καταγωγής, δίνοντας σε άπαντες τις ευχές της.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Πολλές θρησκείες έχουν γιορτές, όπου το φώς κερδίζει το σκοτάδι. Τέτοιες περιστάσεις συνήθως ακολουθούνται από το άναμα κεριών. Μοιάζει να απευθύνονται σε κάθε κουλτούρα, σε ανθρώπους κάθε πίστης, σε όλους. Τα βλέπουμε σε τούρτες γενεθλίων και οικογενειακές γιορτές, με τις οικογένειες να κάθονται χαμογελαστές γύρω από ένα φώς. Αυτό μας ενώνει.

Όσο το σκοτάδι πέφτει το βράδυ του Σαββάτου πριν από την Κυριακή του Πάσχα, πολλοί Χριστιανοί ανάβουν μαζί κεριά. Στην εκκλησία, ο ένας δίνει το Φώς στον άλλο, διασπείροντάς το σιγά σιγά και μετά πιο γρήγορα σε όλα τα κεριά.

Είναι ο τρόπος να δείξουμε πώς τα καλά νέα της Ανάστασης του Χριστού πέρασαν από το πρώτο Πάσχα και από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα.

Αυτή την χρονιά, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς, αλλά μένοντας σε απόσταση και ασφαλείς. Το Πάσχα, όμως, δεν ακυρώνεται. Το χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε φορά. Η ανακάλυψη του Χριστού που αναστήθηκε εκείνη τη μέρα, έδωσε στους ακολούθους του νέα ελπίδα και φρέσκια προοπτική, κάτι που μπορούμε κι εμείς να κάνουμε. Ξέρουμε, ότι ο κορωνοϊός δε θα περάσει από πάνω μας.

Όσο σκοτεινός κι αν μπορεί να είναι ο θάνατος, και ιδιαίτερα για όσους υποφέρουν, το φώς και η ζωή είναι πιο σπουδαία. Μακάρι η ζωντανή φλόγα του Πάσχα να είναι ένας οδηγός του πώς θα βλέπουμε το μέλλον.

Εύχομαι στους ανθρώπους κάθε πίστης και καταβολής καλό Πάσχα.

Ελισάβετ».

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share