Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κίνηση ανθρωπιάς από τη Βασίλισσα Σοφία: Η μεγάλη της δωρεά για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ισπανία

Ποιος ο λόγος που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση;

1 Απριλίου 2020 13:43
Κίνηση ανθρωπιάς από τη Βασίλισσα Σοφία: Η μεγάλη της δωρεά για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ισπανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η Βασίλισσα Σοφία, προκειμένου να στηρίξει τον ισπανικό λαό στις δύσκολες στιγμές, που βιώνει εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού, πρωτίστως σε υγειονομικό επίπεδο, αφού για ακόμη μια μέρα, σήμερα (1/4), η χώρα ανακοίνωσε νέο ρεκόρ θανάτων.

Η βασιλική οικογένεια, με απόλυτο ηγέτη τον Βασιλιά Φελίπε και μαζί του τη Βασίλισσα Λετίθια, έχει βγει μπροστά, ώστε να βοηθήσει να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης το συντομότερο δυνατό. Κάπως έτσι, η Σοφία, μητέρα του Φελίπε, διάλεξε να δραστηριοποιηθεί μέσω της ίδιας της φιλανθρωπικής της οργάνωσης, η οποία ενίσχυσε οικονομικά την Τράπεζα Τροφίμων της χώρας, ώστε να αποκτηθούν 265.000 λίτρα γάλακτος.

Μπροστά στην πολύ σοβαρή κατάσταση, η οργάνωση της Βασίλισσας δείχνει άμεσα αντανακλαστικά, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, «δε βοηθά μόνο στη δράση της Τράπεζας Τροφίμων, που πρέπει να ενισχύσουμε σε αυτή την υγειονομική κρίση, αλλά παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα να τροφοδοτηθούν 1.1 εκατομμύρια άτομα που έχουν ανάγκη το γάλα, ανάμεσα σε αυτά 214.770 παιδιά».

Αυτή η δωρεά, στην οποία προχώρησε η Βασίλισσα Σοφία, όπως επίσης επισημαίνεται, έχει ως σκοπό να συμβάλουν σε μια καθημερινή διατροφή με τρόφιμα όσο πιο υγιεινά και θρεπτικά γίνεται. «Το γάλα είναι ένα προϊόν, που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ενός οργανισμού, όπως υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες με βιολογική αξία, βιταμίνες και στοιχεία, όπως το κάλιο και ο φώσφορος. Όλα αυτά, φέρνουν μια ισορροπία στην καθημερινή μας διατροφή. Οι θρεπτικές αξίες του γάλακτος, λοιπόν, είναι σημαντικές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Βασίλισσα Σοφία είναι επίτιμη πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Fundación Reina Sofía», που δημιουργήθηκε στις 17 Μαΐου 1977 με ένα μικρό κεφάλαιο προερχόμενο από την ίδια, το οποίο πάντοτε είχε ως σκοπό τη στήριξη της λαϊκής μάζας και του πολιτισμού, με την προώθηση των φυσικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών των κατοίκων, μαζί με την τοποθέτηση υπέρ της διατήρησης του περιβάλλοντος, της προόδου, της καλής ζωής και της δικαιοσύνης.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share