Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έπεσε" το Netflix στην Ευρώπη!

Τι συνέβη;

25 Μαρτίου 2020 20:46
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τεχνικά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η διάσημη πλατφόρμα "Netflix" καθώς ο κορωνοϊός και η καραντίνα εκατομμυρίων ατόμων τους ωθεί στην χρήση του.

Το Netflix τις τελευταίες ώρες έχει σταματήσει τη λειτουργία του στη Μεγάλη Βρετανία καθώς απ' ότι φαίνεται η πλατφόρμα... υπεροφορτώθηκε. Στη Ελλάδα πάντως η λειτουργία του συνεχίζει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το Netflix ρίχνει την ποιότητα για ένα μήνα στην Ευρώπη

Σημειώνεται πως, καθώς η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός κρατά όλο και περισσότερο κόσμο στο σπίτι, τα δίκτυα δοκιμάζονται και έτσι το Netflix αναγκάζεται να προχωρήσει σε αναγκαίες προσαρμογές για να ελαφρύνει το φόρτο.

Η δημοφιλής πλατφόρμα με ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που ειδικά αυτές τις ημέρες έχει γίνει συντροφιά για πολλούς Ευρωπαίους που βρίσκονται σε καραντίνα, πρόκειται να ρίξει την ποιότητα streaming στην Ευρώπη για ένα μήνα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι χαμηλώνοντας την ποιότητα θα ρίξει την κατανάλωση δεδομένων κατά 25%, αλλά ότι οι πελάτες της θα εξακολουθούν να βρίσκουν την εικόνα καλή.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, έπειτα από σχετική έκκληση της Κομισιόν.

Ωστόσο, αλλαγές λόγω κορωνοϊού ανέφερε νωρίτερα και το Instagram.

Netflix: Τα μέτρα για την αποφυγή διαδικτυακής συμφόρησης

Τα μέτρα της πήρε η Netflix για να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου και να μην υπάρξει διαδικτυακή συμφόρηση κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Tη μείωση ρυθμού μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία Netflix, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.

Ο Μπρετόν είχε προτρέψει την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο Διαδίκτυο.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα στο διαδίκτυο. Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με την «επέλαση» του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρίσκονται εκτός εργασίας και απομονωμένοι στις οικίες τους, ακολουθώντας τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεών τους, ώστε να ανακοπεί η φρενήρη πορεία της πανδημίας COVID-19, τα συστήματα παροχής ίντερνετ δοκιμάζονται στα όριά τους, με συνέπεια να υπερφορτώνονται και να παρατηρούνται διάφορα προβλήματα.

Η εταιρεία μάλιστα σεβόμενη τα έκτακτα μέτρα, πήρε δραστικές αποφάσεις και σταμάτησε την παραγωγή σειρών, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share