Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιστορικές στιγμές για τη Βασίλισσα Σοφία και το παλάτι της Ισπανίας: Η απόφαση που «τάραξε τα νερά»!

Τρομερές εξελίξεις!

19 Μαρτίου 2020 14:26
Ιστορικές στιγμές για τη Βασίλισσα Σοφία και το παλάτι της Ισπανίας: Η απόφαση που «τάραξε τα νερά»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια οι βασιλικές οικογένειες να παίζουν σε αρκετές χώρες ρόλο μάλλον… διακοσμητικό, αλλά μεγάλο μέρος του κοινού θέλει να νιώθει, ότι μπορεί να τις εμπιστεύεται. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, οι αποφάσεις του παλατιού της Ισπανίας «ταράζουν τα νερά», με τη Βασίλισσα Σοφία επίσης να βιώνει ιστορικές στιγμές.

Σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό «¡HOLA!», ο Βασιλιάς Φελίπε ο 6ος, γιος της Σοφίας, μετά από 6 χρόνια ως επικεφαλής του ισπανικού κράτους, αποφάσισε να «κόψει» από τον πατέρα του, Βασιλιά Χουάν Κάρλος, την ετήσια επιδότηση των 192.232 ευρώ, που προβλέπεται να παίρνει. Το περιοδικό αναλύει τη σημασία αυτής της απόφασης, χαρακτηρίζοντας την ως μια πράξη που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Κάπως έτσι, μέσα στη μεγάλη πρόκληση του κορωνοϊού, με την Ισπανία να μαστίζεται καθημερινά από εκατοντάδες νέους θανάτους και χιλιάδες νέα κρούσματα, βιώνει παράλληλα πρωτόγνωρα πράγματα, αναφορικά με τους ανθρώπους που ηγούνται της χώρας. Στο γεγονός αυτό, που δείχνει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη διένεξη μεταξύ του Φελίπε και του Χουάν Κάρλος, προστίθεται μάλιστα η απόφαση του πρώτου να αποσύρει από την κληρονομιά του δεύτερου, τόσο τον εαυτό του όσο και την Πριγκίπισα Λεονόρ, δηλαδή τη μελλοντική Βασίλισσα της Ισπανίας. Θυμηθείτε και το πώς ξεκίνησε αυτή η διαμάχη.

Όλα αυτά έχουν συμβεί, με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου για δύο οργανώσεις με δράση στην Ελβετία και τη Σαουδική Αραβία, από την οποία φαινόταν ο νυν Βασιλιάς να επωφελείται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά σύμφωνα με τον Φελίπε, όλο αυτό ήταν μια δουλειά προς τέρψιν του Χουάν Κάρλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το παλάτι δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά ούτε και τα γνώριζε, ενώ δεν είχε σκοπό να προσλάβει νομικό εκπρόσωπο για την υπόθεση, με τον νυν Βασιλιά να αποδεικνύεται συνεπής σε όσα είχε πει, όταν ανέλαβε.

Από την πλευρά του, ο Χουάν Κάρλος απάντησε λέγοντας, ότι το παλάτι φυσικά και είχε γνώση όσων συνέβαιναν, κάτι που σημαίνει, σε αυτή την περίπτωση, πως όντως κατέληγαν στον Φελίπε τα εκατομμύρια από τις οργανώσεις.

Ο ίδιος, πάντως, έδειξε πυγμή, σπάζοντας το απόστημα με τον πατέρα του, σε μια τρομερή κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share