Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δύσκολες στιγμές για τη Βασίλισσα Σοφία: Σε διαμάχη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!

Χαμός!

17 Μαρτίου 2020 15:49
Δύσκολες στιγμές για τη Βασίλισσα Σοφία: Σε διαμάχη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολες στιγμές βιώνει η Βασίλισσα Σοφία, καθώς η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας βρίσκεται σε μια μεγάλη διαμάχη, η οποία έχει οδηγήσει σε τρομερές εξελίξεις.

Αυτές αφορούν κυρίως τον νυν Βασιλιά Φελίπε και τον πρώην Βασιλιά, Χουάν Κάρλος, με τον πρώτο να αποφασίζει να αρνηθεί την κληρονομιά του δεύτερου, καθώς εκείνος φαίνεται να ήταν επικεφαλής σε δύο οργανώσεις στην Ελβετία, τη Ζαγκάτσκα και τη Λουκούμ, οι οποίες έφεραν κέρδη κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ στο γιο του μέσω Σαουδικής Αραβίας, με την πρώτη χαρακτηριστικά να έχει ξεκινήσει σε αρχικό κεφάλαιο στα 9.000 και να φτάνει κάποια στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Δείτε, επίσης, τι συμβαίνει μεταξύ του πρώην Βασιλιά και της Βασίλισσας Σοφίας.

Ο Φελίπε, κάπως έτσι, αποφάσισε να ζητήσει από τον Βασιλιά να παραιτηθεί από τον ετήσιο μισθό, που του δίνει το ισπανικό κράτος, ο οποίος βρίσκεται στα 194.000 ευρώ. Ο Χουάν Κάρλος αρνήθηκε και, κάπως έτσι, ο νυν Βασιλιάς αποφάσισε, αφενός να αποποιηθεί την κληρονομιά του πατέρα του αφετέρου να σταματήσει την κρατική επιχορήγηση προς τον ίδιο.

Στην ανακοίνωσή του, το παλάτι αναφέρει πως «απορρίπτω αυτή την κληρονομιά, η οποία θα μπορούσε για οποιονδήποτε άνθρωπο και όχι μόνο τον πατέρα του, να προκύπτει από χαρακτηριστικά ή χρηματοδότηση που είναι παράτυπα προς την νομιμότητα, ή τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από το Σύνταγμα και τις ελευθερίες που δίνει αυτό, με την έγκριση του παλατιού. Οδεύοντας σε απόλυτη αρμονία με όσα είπε στο λόγο του, όταν έγινε Βασιλιάς, η Αυτού Μεγαλειότης θέλει να γνωρίζει ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ότι έχει υπάρχει δημόσια γνώση για την απόφασή του».

Αυτά αναφέρει σε πρώτο βαθμό η ανακοίνωση του παλατιού και, όντως, ο Φελίπε δικαιώνει απόλυτα όσα είχε πει στον πρώτο λόγο του ως Βασιλιάς το 2014. «Το Στέμμα πρέπει να ξεχωρίζει για την αξιοπρέπεια του θεσμού, να κρατά το πρεστίζ του και να έχει μια συμπεριφορά ορθή, ειλικρινή και καθαρή, όπως αρμόζει στο θεσμικό και κοινωνικό της ρόλο. Μόνο με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, θα γίνει κατανοητό το πόσο χρήσιμο είναι για το ρόλο του. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι πολίτες ζητούν με κάθε δικαίωμα να τους εμπνέουμε για τα ήθη και τα έθιμά μας, δίνοντας το παράδειγμα. ο Βασιλιάς, σαν αρχηγός του κράτους, πρέπει να υπηρέτης αυτής της δίκαιης και ορθής απαίτησης των πολιτών», είχε αναφέρει στο λόγο του.

Επιχειρώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιούργησε, λοιπόν, ο Φελίπε τονίζει μέσω της ανακοίνωσης του παλατιού, ότι δεν είχε καμία γνώση, συμμετοχή ή ευθύνη για όσα έκανε ο Χουάν Κάρλος, αν και ο τελευταίος υποστηρίζει το αντίθετο. Το παλάτι ζητά να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και επισημαίνει, ότι δε θα χρησιμοποιήσει συνήγορο, για να τον υπερασπιστεί.

Και η κόντρα των πρώην και νυν Βασιλέων στην Ισπανία… συνεχίζει να κρατεί καλά, αφού και οι σχέσεις της Βασίλισσας Λετίθια με τη Σοφία δεν είναι οι καλύτερες, μιας και εδώ και μερικά χρόνια δε θέλει να της δίνει τη δυνατότητα να βλέπει τα εγγόνια της, τους μελλοντικούς διαδόχους του θρόνου.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share