Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Η πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ της Ελλάδας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από το παλάτι!

Τι απαγορεύεται από το πρωτόκολλο;

11 Φεβρουαρίου 2020 12:37
Η πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ της Ελλάδας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από το παλάτι!

Παρακολούθησε πολυάριθμους βασιλικούς γάμους, συμπεριλαμβανομένου του γάμου των Πρίγκιπας Γουίλιαμ και της Πριγκίπισσας Ευγενίας, και ο Βαλεντίνο διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν τ το περασμένο καλοκαίρι, οπότε είναι δίκαιο να πούμε ότι η Μαρί Σαντάλ της Ελλάδας γνωρίζει κάτι παραπάνω για την εθιμοτυπία στους επιχρυσωμένους κύκλους. Διαβάστε στο Athensmagazine!

Τώρα, η 51χρονη μητέρα, η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη, μοιράζεται τα μυστικά της σε ένα βιβλίο Manners Begin at Breakfast: Modern Etiquette for Families, το οποίο κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα.

Πριν από την κυκλοφορία του, η σύζυγος του Πρίγκιπα Παύλου της Ελλάδας μοιράστηκε κάποιες από τις συμβουλές της με την Town & Country, συμπεριλαμβανομένου του πότε επιτρέπεται να βγάλει μια selfie σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Κάποια από αυτά φαίνεται να μην τιρούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, μιας και βγαίνουν καυτές αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή, χρόνια μετά τον θάνατό της!

Αποκάλυψε για τις ευχαριστίες και το τυπικό τους, ότι η παραδοσιακή χειρόγραφη ευχαριστήρια σημείωση εξακολουθεί να είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να δείξει κάποιος εκτίμηση, αντί για ψηφιακή επικοινωνία.

Είπε: «Πάντοτε προτιμώ να στέλνω μια χειρόγραφη σημείωση, αν και υπήρξαν στιγμές που έχω στείλει μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο!"

«Συνήθως το κάνω αν στέλνω λουλούδια, κάτι που μπορεί να πάρει μερικές μέρες».

Η Ελληνίδα πριγκίπισσα δήλωσε ότι είναι καλύτερο να αφήνεις μια διασημότητα να γνωρίζει ότι ξέρετε ποιος είναι από το να προσποιείσαι ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτούς.

Είπε: «Είναι ευγενικό να αναγνωρίζεις σε ένα βαθμό τον διασημότερο και είναι εντάξει να αποκαλύψεις λίγη γνώση της ζωής τους».

Αλλά πρότεινε να κοιτάτε τη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα με την κατεύθυνση που παίρνει.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ενθουσιώδης όταν συναντάς ένα διάσημο πρόσωπο, αν και αν είσαι!

Η Μαρί Σαντάλ παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Παύλο της Ελλάδας το 1995. Το ζευγάρι συναντήθηκε ενώ φοιτούσε στη Νέα Υόρκη και τώρα έχουν πέντε παιδιά μαζί, τη Μαρία-Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο-Αλέξη, τον Αχιλέα-Ανδρέα, τον Οδυσσέα-Κίμων και τον Αριστείδη-Σταύρο.

Οι Έλληνες βασιλείς έζησαν μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου από το 2004, ενώ η ίδια τρέχει μια γραμμή παιδικών ενδυμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκινητική η επιστροφή της Βασίλισσας Σοφίας και η συνάντηση με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο στην Ελλάδα! Δείτε το λόγο που ήρθε!

Μπορεί η Βασίλισσα Σοφία να έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ισπανία, αλλά ποτέ δεν έχασε τη σύνδεσή της με την Ελλάδα και τη βασιλική οικογένεια, που υπήρχε μέχρι το 1975 στην χώρα μας, ερχόμενη πρόσφατα, μάλιστα, για ιδιαίτερο σκοπό, λίγες μέρες αφού τίμησε την επέτειο για την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Η Βασίλισσα Σοφία, λοιπόν, γύρισε στην χώρα καταγωγής της, αφενός για να θυμηθεί τα νεανικά της χρόνια, αφετέρου για να παραστεί, πλάι στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο και τους υπόλοιπους, για την παρουσίαση του βιβλίου, σχετικού με τη μητέρα της, δηλαδή την Φρειδερίκη της Ελλάδας.

Σοφία Κωνσταντίνος

Στην Αθήνα, λοιπόν, την περίμεναν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, και η σύζυγός του, Άννα Μαρία. Όλοι μαζί, λοιπόν, έκαναν αυτή την επανένωση, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προσωπικού ημερολογίου της Φρειδερίκης, που πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση δεν ήταν ανοικτή στο κοινό μεν, αλλά μετετράπη σε ένα γεγονός με πολλές στιγμές έντονα συναισθηματικές, στις αναφορές στην Φρειδερίκη, ανάμεσα στα τρία αδέρφια, αφού πλην των Κωνσταντίνου και Σοφίας, εκεί βρισκόταν και η Πριγκίπισσα Ειρήνη. Άπαντες παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον τις εξηγήσεις, που έδινε ο συγγραφέας, Κώστας Σταματόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση.

Η πιο έντονη στιγμή ήρθε, όμως, πιο μετά, όταν ο Σταματόπουλος χρειάστηκε να απευθύνει χαιρετισμό στα παιδιά της Φρειδερίκης. Ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να αφήσει το αναπηρικό καροτσάκι, στηριζόμενος στη σύζυγον και τις αδελφές του και χάρηκε ιδιαίτερη με τη συζήτηση που ακολούθησε, με επίκεντρο το ημερολόγιο της μητέρας του, το οποίο διαιρείται σε τρεις τόμους και βασίζεται σε όλα τα γεγονότα, που έχουν καταγραφεί για τις μέρες της Φρειδερίκης στο παλάτι.

Για τη σύνταξη του ημερολογίου αυτού, βοήθησαν τρεις γραμματείς, υπεύθυνες για την επίσημη ατζέντα της Φρειδερίκης. Οι ίδιες αποφάσισαν να μαζέψουν όλες τις δραστηριότητές της, που είχαν καταγραφεί, μαζί με ομιλίες, συνεντεύξεις και φωτογραφίες.

Μέσω του βιβλίου αυτού, βέβαια, αναφέρονται και οι δράσεις της, όπως η ίδρυση ενός οργανισμού που πρόσβλεπε στη βοήθεια χηρών και ορφανών, καθώς και τη δημιουργία νοσοκομείων και σχολείων, σε μια εποχή, όπου τα φάρμακα δεν ήταν τόσο εύκολο να αποκτηθούν. Η ίδια, φυσικά, είχε βοηθήσει τους Συμμάχους στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας κερδίσει τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Εθνών.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share