Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συγκινητική η επιστροφή της Βασίλισσας Σοφίας και η συνάντηση με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο στην Ελλάδα! Δείτε το λόγο που ήρθε!

Τι συνέβη;

10 Φεβρουαρίου 2020 14:27
Συγκινητική η επιστροφή της Βασίλισσας Σοφίας και η συνάντηση με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο στην Ελλάδα! Δείτε το λόγο που ήρθε!

Μπορεί η Βασίλισσα Σοφία να έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ισπανία, αλλά ποτέ δεν έχασε τη σύνδεσή της με την Ελλάδα και τη βασιλική οικογένεια, που υπήρχε μέχρι το 1975 στην χώρα μας, ερχόμενη πρόσφατα, μάλιστα, για ιδιαίτερο σκοπό, λίγες μέρες αφού τίμησε την επέτειο για την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Η Βασίλισσα Σοφία, λοιπόν, γύρισε στην χώρα καταγωγής της, αφενός για να θυμηθεί τα νεανικά της χρόνια, αφετέρου για να παραστεί, πλάι στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο και τους υπόλοιπους, για την παρουσίαση του βιβλίου, σχετικού με τη μητέρα της, δηλαδή την Φρειδερίκη της Ελλάδας.

Στην Αθήνα, λοιπόν, την περίμεναν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, και η σύζυγός του, Άννα Μαρία. Όλοι μαζί, λοιπόν, έκαναν αυτή την επανένωση, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προσωπικού ημερολογίου της Φρειδερίκης, που πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση δεν ήταν ανοικτή στο κοινό μεν, αλλά μετετράπη σε ένα γεγονός με πολλές στιγμές έντονα συναισθηματικές, στις αναφορές στην Φρειδερίκη, ανάμεσα στα τρία αδέρφια, αφού πλην των Κωνσταντίνου και Σοφίας, εκεί βρισκόταν και η Πριγκίπισσα Ειρήνη. Άπαντες παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον τις εξηγήσεις, που έδινε ο συγγραφέας, Κώστας Σταματόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση.

Η πιο έντονη στιγμή ήρθε, όμως, πιο μετά, όταν ο Σταματόπουλος χρειάστηκε να απευθύνει χαιρετισμό στα παιδιά της Φρειδερίκης. Ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να αφήσει το αναπηρικό καροτσάκι, στηριζόμενος στη σύζυγον και τις αδελφές του και χάρηκε ιδιαίτερη με τη συζήτηση που ακολούθησε, με επίκεντρο το ημερολόγιο της μητέρας του, το οποίο διαιρείται σε τρεις τόμους και βασίζεται σε όλα τα γεγονότα, που έχουν καταγραφεί για τις μέρες της Φρειδερίκης στο παλάτι.

Για τη σύνταξη του ημερολογίου αυτού, βοήθησαν τρεις γραμματείς, υπεύθυνες για την επίσημη ατζέντα της Φρειδερίκης. Οι ίδιες αποφάσισαν να μαζέψουν όλες τις δραστηριότητές της, που είχαν καταγραφεί, μαζί με ομιλίες, συνεντεύξεις και φωτογραφίες.

Μέσω του βιβλίου αυτού, βέβαια, αναφέρονται και οι δράσεις της, όπως η ίδρυση ενός οργανισμού που πρόσβλεπε στη βοήθεια χηρών και ορφανών, καθώς και τη δημιουργία νοσοκομείων και σχολείων, σε μια εποχή, όπου τα φάρμακα δεν ήταν τόσο εύκολο να αποκτηθούν. Η ίδια, φυσικά, είχε βοηθήσει τους Συμμάχους στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας κερδίσει τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Εθνών.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share