Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φοβερό! Αυτή τη γυναίκα συνάντησε για πρώτη φορά ο Πρίγκιπας Κάρολος και ενθουσιάστηκε! (video)

Δεν θα το πιστεύετε!

24 Ιανουαρίου 2020 12:34
Φοβερό! Αυτή τη γυναίκα συνάντησε για πρώτη φορά ο Πρίγκιπας Κάρολος και ενθουσιάστηκε! (video)

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπου παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος στο πλαίσιο της παρουσίας του εκφώνησε λόγο και, μάλιστα, συνάντησε μια πολύ διάσημη γυναίκα για πρώτη φορά στη ζωή του, κάτι που τον ενθουσίασε.

Ο λόγος γίνεται για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, με τη γνωστή ακτιβίστρια να είναι παρούσα επίσης στο Φόρουμ, με τους δύο να τα λένε, αφού ο Πρίγκιπας είναι από τους πιο ευαίσθητους για το περιβάλλον, μεταξύ των διάσημων προσωπικοτήτων.

Ο ίδιος εδώ και δεκαετίες είναι ενεργοποιημένος σε αυτό το θέμα, όντας πια στα 71 του χρόνια, με τον πρώτο του λόγο για αυτό το θέμα να έχει πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 1968, ήτοι 42 χρόνια πριν, κλείνοντας τα 30 του χρόνια!

Από πολύ νωρίς, λοιπόν, είχε ειδοποιήσει για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες στον πλανήτη, δουλεύοντας εδώ και πολλά χρόνια παράλληλα με κυβερνήσεις, εταιρείες, ομοσπονδίες και διάφορους οργανισμούς, ώστε να προωθηθούν βιώσιμοι τρόποι για τη συμβίωσή μας στον πλανήτη. Το 2010, δε, ο ίδιος δημιούργησε το «International Sustainability Unit», έναν οργανισμό που έχει ως στόχο να διευκολύνει τον τρόπο επίλυσης μερικών σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων, τις οποίες ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει, όπως η διατροφική ασφάλεια, η αντοχή των οικοσυστημάτων και η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δεν ήταν καθόλου παράξενο, λοοιπόν, που εθεάθη στο Νταβός και πήρε το λόγο, στο 50ό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου ο λόγος του είχε θέμα «Ο πολύς κόσμος για έναν πλανήτη που θα αντέξει». Πρόσφατα, μάλιστα, ξεκίνησε τη «Sustainable Markets Initiative», μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναδιοργάνωση των αγορών, ώστε να χρησιμοποιήσων πιο «πράσινες» εμπορικές πρακτικές.

Φτάνοντας εκεί με μια ηλεκτρική Jaguar, έχοντας πρώτα ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ - κάτι που σχολιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία - ο Πρίγκιπας της Ουαλίας βρήκε την ευκαιρία να παρέμβει δυναμικά. «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η κλιματική αλλαγή και η καταστροφική απώλεια της βιοποικιλότητας είναι οι πιο μεγάλες απειλές που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι η ώρα να περάσουμε σε ανώτερο επίπεδο. Για να διασφαλίσουμε ένα ευοίωνο μέλλον, πρέπει να εξελίξουμε το οικονομικό μας μοντέλο».

Πρότεινε, παράλληλα, οικολογικούς φόρους, «πράσινα» καύσιμα για τα Μέσα Μεταφοράς, λήξη των αδικαιολόγητων επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις που μολύνουν.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, λοιπόν, είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο αυτό να συναντηθεί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και ανήρτησε τις φωτογραφίες μαζί της στα social media. «Θέλουμε να μπούμε στην ιστορία ως αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για να σώσουμε τον πλανήτη και να επαναφέρουμε την ισορροπία, ενώ μπορούσαμε; Δε θα το ήθελα!», είπε ο ίδιος.

Μετά από όλα αυτά, συναντήθηκε και με την Τούνμπεργκ, σε μια συνάντηση που δεν πέρασε απαρατήρητη.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share