Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Stranger Things: Έρχεται η 4η σεζόν!

Τι θα δούμε;

3 Οκτωβρίου 2019 11:10
Stranger Things: Έρχεται η 4η σεζόν!

H επιστροφή του Stranger Things επιβεβαιώθηκε και το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser της 4ης σεζόν.

Δείτε επίσης: Red Sea Diving Resort: Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία του Netflix!

Η σειρά που αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες έρχεται ξανά στις οθόνες μας και ο τέταρτος κύκλος αναμένεται πιο συναρπαστικός.

Μετά το τρομερό αινιγματικό φινάλε του τρίτου κύκλου και την περιβόητη σκηνή με τον αμερικανό αιχμάλωτο στη Σιβηρία, το θρίλερ συνεχίζεται.

Το teaser της 4ης σεζόν κατάφερε να εντείνει το μυστήριο και δεν έδωσε καμία πληροφορία ούτε για το καστ αλλά ούτε για την πλοκή.

Η ατάκα «Δεν είμαστε πια στο Χοκινς» επιδέχεται πολλές ερμηνείες και οι φαν κάθονται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα.

Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και χωρίς να δείχνει απολύτως τίποτα το Stranger Things φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να μας αφήσει σε ησυχία.

we're not in hawkins anymore

we're not in hawkins anymore

Posted by Stranger Things on Monday, September 30, 2019

Διπλή ερμηνεία

Η αινιγματική φράση του teaser έχει διπλή ερμηνεία.

Το ένα σενάριο θέλει την ατάκα να αναφέρεται στον Γουίλ Μπάιερς, τον αδερφό του, τη μαμά του και την Eleven που έφυγαν από το Χόκινς. Μπορεί ακόμα να υποδηλώνει πως ο Demogorgon θα επιστρέψει για να στοιχειώσει ξανά τον Γουίλ.

Η δεύτερη ερμηνεία αφορά στον αιχμάλωτο στη Σιβηρία που αποκαλύφθηκε στο τέλος της τρίτης σεζόν.

Stranger Things: Το μυστήριο του Χόκινς
Το Stranger Things είναι αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας-τρόμου που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Ντάφερ.

Είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Ματ και Ρος Ντάφερ και η εκτελεστική παραγωγή του έγινε από τον Σον Λεβί.

Ο πρώτος κύκλος εστιάζει στην εξαφάνιση ενός νεαρού αγοριού και την εμφάνιση ενός ψυχοκινητικού κοριτσιού, που βοηθά τους φίλους του στην αναζήτησή τους. Την ίδια ώρα ο μεγαλύτερος αδελφός του αγοριού, η μητέρα του και ο αρχηγός της αστυνομίας θα ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα.

Η σειρά εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1980 στη φανταστική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα. Αποτελεί φόρο τιμής στη δεκαετία του 1980 και της ποπ κουλτούρας. Οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από τα έργα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του Τζον Κάρπεντερ και του Στίβεν Κινγκ, μεταξύ άλλων.

Stranger Things: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε από τι είναι φτιαγμένα το αίμα και η λάσπη στη σειρά!

Η σειρά του Netflix Stranger Things είναι μια από τις πιο ευχάριστες τηλεοπτικές εκπλήξεις των τελευταίων ετών που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πλήθος φανατικών θαυμαστών ανά τον κόσμο.

Το ρετρό σκηνικό, που μάς μεταφέρει επιτυχώς στη δεκαετία του ’80, το έντονο φαντασιακό στοιχείο, το σενάριο αλά Spielberg, αλλά και οι καλογραμμένοι χαρακτήρες, τους οποίους ενσαρκώνουν απίστευτα ταλαντούχα 13χρονα τήν έχουν κάνει μία από τις πιο κερδοφόρες του δημοφιλούς network.

Μπορεί να πρόκειται για μια αρκετά ακριβή παραγωγή, ωστόσο μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της είναι φτιαγμένα από τα πιο απλά και ταπεινά υλικά. Η λάσπη που δίνει ζωή στο Upside Down αλλά και το πλέον χαρακτηριστικό αίμα που τρέχει από τη μύτη της Eleven, κάθε φορά που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της, είναι φτιαγμένα από φαγητά, όπως αποκάλυψε η makeup artist της σειράς, Amy L. Forsythe.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Ποιοι δικαιούχοι θα δούνε σήμερα λεφτά στους λογαριασμούς τους;

Εάν έχεις δει τη δεύτερη σεζόν της σειράς, θα θυμάσαι σίγουρα πως είχε πολλούς θανάτους. Όσο σπαρακτικοί και εάν ήταν πολλοί από αυτούς (βλ. Ο δύσμοιρος ο Bob), το αίμα των θυμάτων ήταν ασυνήθιστα…νόστιμο! « Έκανα ένα σόου με ζόμπι για το History Channel, και χρειάζονταν πολύ αίμα.

Ανακάτεψα λοιπόν αποξηραμένα cranberries, μίγμα για ζελέ κεράσι και νερό και ήταν πεντανόστιμο», είπε η Forsythe. Το αίμα όμως που μπαίνει στο στόμα των πρωταγωνιστών, όπως στη σκηνή που ο Steve χτυπά τον Billy στο πρόσωπο, είναι τελείως διαφορετικό. Φτιάχνεται από ένα μίγμα από σιρόπι καλαμποκιού και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τη makeup artist, είναι ασφαλές να μπει στο στόμα. Στα θετικά του βέβαια είναι ότι έχει και υπέροχη γεύση. «Προσθέτεις λίγη γεύση, ώστε ο ηθοποιός να μην το μισεί. Κάποιοι χρησιμοποιούν αναβράζοντες βιταμίνες με γεύση πορτοκάλι, άλλοι ζελέ, αρκεί να μην αλλάζει το χρώμα».

Για την πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν, η Forsythe σχεδιάζει να προσθέσει και άλλες γεύσεις. «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συλλογή από λάδια με γεύσεις στο τρέιλερ, ξέρεις αυτά που χρησιμοποιείς στη ζαχαροπλαστική, και θα αφήσω τους ηθοποιούς να δοκιμάσουν αρκετά από αυτά και να δω ποια τούς αρέσουν καλύτερα».

Οι πληγές όμως των χαρακτήρων δυστυχώς δεν είναι πάντα τόσο απολαυστικές. Για παράδειγμα, κατά τη δεύτερη σεζόν όταν ο Will είχε κυριευτεί από το Mind Flayer, η Forsythe ήθελε να αλλάξει το χρώμα της γλώσσας του. «Τα μάτια του γίνονται πιο σκούρα με φακούς επαφής και το δέρμα του γίνεται όλο και πιο χλωμό και ήθελα να δείξω ότι και το στόμα του δεν ήταν υγιές», λέει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στην showbiz! Πασίγνωστη εγκυμονούσα χώρισε τον αγαπημένο της λόγω τρίτου προσώπου!

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε λευκό γλάσο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ποιο ήταν το πρόβλημα; «Τελικά, ο Noah (ο μικρός που υποδύεται τον Will) σιχαίνεται το γλάσο. Αν το ήξερα θα είχα επιλέξει κάτι άλλο. Κάθε φορά που έβγαινα έξω με γλάσο, έλεγε ‘Όχι!’ και εγώ απαντούσα ‘Λυπάμαι πολύ!’».

Μεγάλο μέρος της δεύτερης κυρίως σεζόν διαδραματίζεται στα τούνελ του Upside Down κάτω από το Hawkins. Πολλοί από τους ηθοποιούς λοιπόν έπρεπε να είναι λερωμένοι με λάσπη. Για να πετύχουν το πιο αληθοφανές μίγμα, χρειάστηκε να κάνουν πολλές δοκιμές.

«Είχαμε μια λάσπη που μάς άρεσε πολύ, σαν πηλός, αλλά δεν είχε την υφή που θέλαμε. Πειραματιζόμασταν στο τρέιλερ και έχουμε μια μηχανή espresso, οπότε πήρα το μίγμα και πρόσθεσα αλεσμένο καφέ και ήταν τέλειο», εξηγεί. Άλλοι λάτρευαν την υφή αλλά και τη μυρωδιά της λάσπης, ενώ άλλοι δυσανασχετούσαν κάθε φορά που την έβλεπαν, καθώς ήξεραν πως θα έπρεπε να καλυφθούν με αυτή σε καθημερινή βάση.

Ποιος να το φανταζόταν ότι εκτός από τους σεναριογράφους της σειράς και οι makeup artists θα είχαν τόσο μεγάλη φαντασία;!

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share