Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το γυναικείο συγκρότημα που εμφανιζόταν χωρίς ρούχα και «ικανοποιούσε» τυχερό θαυμαστή (photos)

Είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη!

26 Ιουλίου 2019 17:14
Το γυναικείο συγκρότημα που εμφανιζόταν χωρίς ρούχα και «ικανοποιούσε» τυχερό θαυμαστή (photos)

Υπάρχουν πολλά rock και metal συγκροτήματα που κατα καιρούς έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη, με όσα κάνουν πάνω στην σκηνή.

Η πλειοψηφία αυτών των συγκροτημάτων αποτελείται από άντρες. Ωστόσο, για περισσότερη από μια δεκαετία, ένα γυναικείο συγκρότημα (εκτός από ένα μέλος) με το όνομα «Rockbιtch», ξεπέρασε τους πάντες. Κλέβουν την παράσταση: Αυτό είναι το γυναικείο συγκρότημα που έχει σαρώσει όλα τα πανηγύρια!

Ιδρύθηκε αρχικά το 1984 με το όνομα Cat Genetica, από την Amanda Smith-Skinner, μέλος μιας πολυγαμικής φεμινιστικής κοινότητας στην Γαλλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Red Abyss. Η μουσική τους κινούνταν μεταξύ jazz, funk και rock αλλά με τον καιρό, υιοθέτησαν έναν πιο punk και metal ήχο. Συνέχισε να προσθέτει γυναικεία μέλη, με αποκορύφωμα τις «Luci the Stage Slυt» και «The Haema – Whoρe», οι οποίες έδιναν παραστάσεις ερωτικού περιεχομένου και πρόβαλλαν διάφορα βίντεο στις συναυλίες, ανάλογα με το τραγούδι, που συνήθως περιείχαν ακραίες εικόνες.

Οι συναυλίες τους δεν ήταν συνηθισμένες. Κάποιες φορές εμφανίζονταν χωρίς ρούχα και άλλες γδuνονταν κατά την διάρκεια της συναυλίας. Δεν προσποιούνταν, αφού δεν επρόκειτο απλά για μια παράσταση. Για τα μέλη των Rockbιtch , όλο αυτό ήταν μια δήλωση, ένα μανιφέστο και μια αποστολή. Πίστευαν πως η μοντέρνα κουλτούρα θεωρούσε την ανθρώπινη σeξουαλικότητα σαν κάτι ντροπιαστικό, κάτι που γίνεται στα κρυφά. Και δεν συμφωνούσαν καθόλου με αυτό.

Εκτός από τις φετιχιστικές εμφανίσεις τους, σε κάθε συναυλία πετούσαν στο κοινό ένα προφuλακτικό, που ονόμαζαν «Golden Condom», το οποίο εκείνος που το έπιανε, ήταν αυτόματα καλεσμένος στα παρασκήνια, όπου έκανε έρωτα με ένα ή περισσότερα μέλη του συγκροτήματος.

Ζούσαν όλοι μαζί σαν πολυγαμική κοινότητα στην Γαλλία. Για αρκετά χρόνια έκαναν tour σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας αρκετές φορές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Στην Σκωτία τους απαγόρευσαν να παίξουν, ενώ σε Αγγλία, Γερμανία και Νορβηγία, αναγκάστηκαν αρκετές φορές να αλλάξουν τον χώρο της συναυλίας τους. Οι Ολλανδοί πάλι ήταν ίσως οι πιο φανατικοί θαυμαστές των Rockbιtch.

Το 1997, εμφανίστηκαν μπροστά σε μαθητές δημοτικού σχολείου, προκαλώντας την αντίδραση των ΜΜΕ. Βέβαια, σε εκείνη την συναυλία, παρέμειναν ντυμένες καθ’ όλη την διάρκεια της και δεν συμπεριέλαβαν τραγούδια με ερωτικούς στίχους. Το όνομά τους για εκείνη την συναυλία άλλαξε σε «Rocky Beaches».

Το 2002 διαλύθηκαν έχοντας καταφέρει να κυκλοφορήσουν μόλις έναν δίσκο. Ωστόσο οι συναυλίες τους ήταν εκείνους που προκαλούσαν το ενδιαφέρον. Γι’ αυτό άλλωστε γυρίστηκαν τρία ντοκιμαντέρ για τις ξέφρενες εμφανίσεις τους…

Οι Just Mustard είναι το νέο hot όνομα στην βρετανική μουσική!

Υπάρχουν πολλά κριτήρια για το πόσο καλό είναι ένα συγκρότημα. Πωλήσεις, views, streams, συναυλίες και κριτικές είναι κάποια από αυτά. Ένα λίγο πιο ανορθόδοξο, αλλά μάλλον αρκετά κατατοπιστικό είναι εάν οι Cure έχουν δηλώσει ότι σε λατρεύουν.

Μέσα στην μεγάλη άνοδο της ιρλανδικής ροκ σκηνής, μετά τους Fontaines DC (που πρόσφατα είδαμε στην χώρα μας) και τους Murder Capital, ήρθε η ώρα των Just Mustard να γίνουν πρώτο θέμα στο NME και να σκαρφαλώσουν στα βρετανικά charts.

Με μουσική που πατάει τόσο στην goth αισθητική των Cure, όσο και στις κιθάρες των Explosions In The Sky και των My Bloody Valentine, συναντά φωνητικά που θυμίζουν Wolf Alice και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το support στο tour των Fontaines DC, αλλά και μία τεράστια συναυλία στο Δουβλίνο μαζί με τους θρυλικούς Cure, οι οποίοι τους επέλεξαν οι ίδιοι, αφού άκουσαν τον τελευταίο τους δίσκο "Wednesday".

Τα σημάδια είναι μαζί τους. Μένει μόνο να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν το next big thing της σκηνής...

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share