Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Η Ρωσία απαντάει στο "Chernobyl" του HBO με δική της σειρά!

Στην οποία φταίνε οι Αμερικάνοι!

7 Ιουνίου 2019 15:09
Η Ρωσία απαντάει στο

Μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας με το πυρηνικό ατύχημα που συγκλόνισε τον κόσμο το 1986.

Η επιτυχία που σημειώνει η μίνι σειρά του HBO «Chernobyl», φαίνεται πως προκαλεί την αντίδραση της Ρωσίας.

Το γεγονός οτι η βαθμολογία της συγκεκριμένης παραγωγής ξεπέρασε σειρές όπως το Breaking Bad και το Game Of Thrones, σε συνδυασμό με τον παροξυσμό που υπάρχει σε όσους την βλέπουν και τα αποθεωτικά σχόλια που την συνοδεύουν, αναγκάσει τον Πούτιν να λάβει μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε το NTV πήρε άδεια για να γυρίσει την δική της εκδοχή του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στον κόσμο και ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την συνεργασία με τον σκηνοθέτη Αλεξέι Μουράντοφ.

undefined

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την εκδοχή θα είναι ένας πράκτορας της KGB που προσπαθεί να αποσοβήσει το σαμποτάζ που είχε σχεδιάσει η CIA.

«Μία θεωρία υποστηρίζει πως οι Αμερικάνοι είχαν διεισδύσει στον πυρηνικό σταθμό, κάτι που πολλοί ιστορικοί δεν έχουν αρνηθεί. Την ημέρα της έκρηξης στον σταθμό του εχθρού ήταν παρών ένας πράκτορας του εχθρού», είπε χαρακτηριστικά στους Times της Μόσχας, ο Μουράντοφ.

Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειώσουμε, πως μέχρι στιγμής όχι απλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συγκεκριμένη θεωρία, αλλά ούτε ενδείξεις. Μόνο δημοσιεύματα, εικασίες και αμφιλεγόμενες πληροφορίες.

Πηγή: gazzetta

Η τραγική ιστορία του Τσέρνομπιλ γίνεται σειρά!

Μια μίνι σειρά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου HBO αναβιώνει τις τραγικές ώρες μετά το πυρηνικό δυστύχημα του 1986 στον πυρηνικό σταθμό Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, που τότε ανήκε στη Σοβιετική Ένωση.

Ήδη έχουν γυριστεί πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται σειρά με το θέμα αυτό.

Το HBO, που θα μεταδώσει το πρώτο επεισόδιο του «Chernobyl» τη Δευτέρα 6 Μαΐου, έκανε ό,τι μπορούσε για να αναβιώσει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις ώρες εκείνες του Απριλίου του 1986.

Ένα τεράστιο κτίριο στη Λιθουανία κατεδαφίστηκε προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό για τα ερείπια του αντιδραστήρα νο4, ο οποίος εξερράγη στη μέση της νύκτας στη διάρκεια μιας δοκιμής ασφαλείας.

Σκηνές της σειράς γυρίστηκαν και στον πυρηνικό σταθμό της Λιθουανίας Ιγκναλίνα, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2009 και διαθέτει ίδιους αντιδραστήρες RBMK με αυτούς του Τσερνόμπιλ.

«Αυτή η ιστορία απαιτεί σεβασμό», τόνισε ο Κρεγκ Μέιζιν, δημιουργός της μίνι αυτής σειράς των πέντε επεισοδίων μιλώντας στη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.

«Και όλη αυτή η προσοχή στις λεπτομέρειες δίνεται για τον λόγο αυτό», τόνισε καθώς «διηγούμαστε την ιστορία μιας άλλης κουλτούρας».
Αυτοκίνητα, ρούχα, γυαλιά, τα πάντα ως το πιο μικρό αξεσουάρ είναι προσεγμένα προκειμένου να ταξιδέψουν τον θεατή 33 χρόνια πριν στη Σοβιετική Ένωση. Η μόνη διαφορά είναι η γλώσσα: όλοι οι ηθοποιοί μιλούν αγγλικά.

Εξάλλου η σειρά δεν ασχολείται μόνο με το ατύχημα, αλλά και με τη διαχείρισή του από τις αρχές.

Οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού αρνήθηκαν την επιστημονική αλήθεια, όπως και οι πολιτικοί. Η ΕΣΣΔ ανακοίνωσε το δυστύχημα 48 ώρες μετά την έκρηξη, την ώρα που ένα ραδιενεργό σύννεφο κάλυπτε την Ευρώπη και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σχολίασε το συμβάν στις 14 Μαΐου, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Σύμφωνα με τον Μέιζιν, η άρνηση της πραγματικότητας παραπέμπει στα fake news και την αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής, τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.

«Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος για τον οποίο θέλαμε να κάνουμε τη σειρά αυτή», παραδέχθηκε. «Διεξάγεται ένας πόλεμος εναντίον της αλήθειας», τόνισε.

Ο άνθρωπος «έχει μια μοναδική ικανότητα να διορθώνει τα λάθη του», αλλά επίσης «να αυταπατάται μέχρι να είναι πολύ αργά», εξήγησε ο Μέιζιν. Η σειρά «Chernobyl» δεν ασχολείται μόνο με «τους κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας», αλλά «τα ψέματα και τον κίνδυνο της τύφλωσης».

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share