Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το επικό "ο Τελευταίος των Μοϊκανών γίνεται σειρά!

Θυμάστε την κλασσική πια ταινία;

28 Μαΐου 2019 15:19
Το επικό

Το βιβλίο του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ, Τελευταίος των Μοϊκανών, θα γίνει τηλεοπτική σειρά και θα γυριστεί από την Paramount Television. Την επιμέλεια του σεναρίου

θα αναλάβει ο Κάρι Φουκουνάγκα, ενώ τη σκηνοθεσία θα υπογράφει η Νικόλ Κασέλ.

Η ιστορία θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του επταετούς πολέμου των Γάλλων και των Βρετανών στις ΗΠΑ, ενώ θα εστιάζει στη ρομαντική ιστορία ενός νεαρού Μοϊκανού και της κόρης ενός Βρετανού αξιωματικού.

Ο συγγραφέας είχε συνομιλήσει με επιζώντες μάρτυρες και είχε ταξιδέψει στα μέρη που ζούσαν οι Ινδιάνοι για να γράψει το βιβλίο του. Ο χαρακτήρας του Βρετανού Μονρό που ήταν ο πατέρας των δυο κοριτσιών ήταν βασισμένος στον Τζορτζ Μονρό που ήταν όντως συνταγματάρχης στο φρούριο Χένρι. Αυτή θα είναι η δέκατη κατά σειρά διασκευή της ιστορίας, με την πρώτη να χρονολογείται το 1912.

Η πιο γνωστή είναι αυτή με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το 1992. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε 1.856 αίθουσες εισπράττοντας συνολικά 75.505.856 δολάρια μόνο από την εγχώρια αγορά, ενώ το κόστος παραγωγής της ήταν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ερμηνείες όλου του καστ ήταν αρκετά καλές, ενώ η ταινία βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.

Η Σάρον Στόουν και ο Μέριλιν Μάνσον θα παίξουν στην ίδια σειρά!

Η Σάρον Στόουν και ο Μέριλιν Μάνσον είναι δύο νέα μεγάλα ονόματα, που θα συμμετάσχουν στο "The New Pope", όπως ανακοίνωσε το HBO πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα, η παραγωγή της σειράς έδωσε στη δημοσιότητα και δύο νέες φωτογραφίες των χαρακτήρων από τα γυρίσματα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερα για αυτούς.

Ο νέος κύκλος της σειράς βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων για να παρουσιαστεί στο κοινό στα τέλη της χρονιάς. Ο Τζουντ Λο επιστρέφει για τον ρόλο του Πάπα Λένι Μπελάρντο, έχοντας ως νέο συμπρωταγνωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς, σε ρόλο που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Ο σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο συνεργάστηκε με τον Ουμπέρτο Κανταρέλο για να μεταφέρει σε δέκα επεισόδια την ιστορία του Αμερικανού Πάπα, και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη η μίνι σειρά είναι «απόδειξη για την ύπαρξη, αλλά και την απουσία του Θεού. Το πως δηλαδή μπορεί κανείς να αναζητήσει την πίστη, με την ίδια ευκολία που μπορεί να την χάσει».

Το "The New Pope" ήταν η πρώτη ιταλική σειρά που ήταν υποψήφια για βραβείο Emmy.

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share